Αθλητισμός

Αμπασκάλ: Ταπεινότητα και πολλή δουλειά

Η ταπεινότητα και η πολλή δουλειά είναι τα μυστικά της επιτυχίας σύμφωνα με τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Ο Ισπανός προπονητής πιστεύει ότι ο Βόλος μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα την επόμενη χρονιά.

Σε λίγες ημέρες αρχίζει η φετινή Σούπερ Λιγκ, αν δεν προκύψει κάποια δυσμενή εξέλιξη με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Ο Βόλος δείχνει να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα, γεγονός που υποστηρίζει και ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ.

Ο Ισπανός προπονητής εμφανίζεται ικανοποιημένος από την προετοιμασία που έγινε και αισιόδοξος για την ομάδα που «χτίζει» μαζί με τους συνεργάτες του. Παραδέχεται ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, αλλά υποστήριξε ότι με ταπεινότητα και πολλή δουλειά η ομάδα του μπορεί να πετύχει.

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ μίλησε για τα εξής θέματα:

Για την εκδήλωση της ΠΑΕ όπου παρουσιάστηκαν τα φετινά αποκτήματα και οι νέες εμφανίσεις: «Ήταν μία σημαντική στιγμή για τον σύλλογο, ώστε να είναι ενωμένη η ομάδα. Το κλαμπ δείχνει ότι κάνει προσπάθειες να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς κι αυτή είναι μία εκδήλωση για όλους τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τις οικογένειές τους και τους ανθρώπους της ομάδας».

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας: «Μας έχουν μείνει λίγες ημέρες δουλειάς στην προετοιμασία. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ομάδα μέρα με τη μέρα προοδεύει τόσο ως σύνολο, όσο και ατομικά οι ποδοσφαιριστές. Ξεκάθαρα έχουμε προπονηθεί και θα προετοιμαστούμε ακόμη πιο δυνατά, προκειμένου να είμαστε αυτοί που πρέπει την 1η αγωνιστική».

Για το αν η ομάδα θα είναι απόλυτα έτοιμη με την έναρξη της Σούπερ Λιγκ: «Εμείς είχαμε τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Όλοι θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από την 1η αγωνιστική. Αυτό δεν σημαίνει ότι παιχνίδι με το παιχνίδι, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα, δεν θα έχουμε την ευκαιρία να εξελισσόμαστε κι άλλο».

Για το αν ο Βόλος χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση: «Δεν ανησυχώ γι’ αυτό, επειδή ο σύλλογος έχει φροντίσει να φέρει στην ομάδα 13 ποδοσφαιριστές συν τα τρία νέα παιδιά, που επιλέχθηκαν από το προπονητικό επιτελείο. Τώρα αυτό που μένει στη δική μας δουλειά είναι να τους συγχρονίσουμε και να τους κάνουμε ομάδα όλους μαζί».

Για όσα γνωρίζει σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν υψηλότερο οικονομικό επίπεδο, αλλά εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Οφείλουμε να εμπιστευτούμε τις δικές μας δυνατότητες και τις δικές μας πιθανότητες. Σύμφωνα με τη δική μου φιλοσοφία. η καθημερινή δουλειά είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα. Πιστεύω απόλυτα ότι η ταπεινότητα και η πολλή δουλειά θα μας βελτιώσουν ως ομάδα».

Για πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ή έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης, όπως έθεσε ως στόχους ο Αχιλλέας Μπέος: «Ο πρόεδρος είναι μία προσωπικότητα, ο οποίος -όπως έδειξε- θέλει να φέρει επιτυχίες στην ομάδα και προσπαθεί για το καλύτερο προς σ’ αυτόν τον σκοπό. Δουλεύει πάρα πολύ, ώστε αυτός ο σύλλογος να έχει μεγάλες επιτυχίες. Εμείς είμαστε εδώ, προκειμένου να βοηθήσουμε τον Βόλο να εξελίσσεται ως ομάδα και να κάνει το επόμενο βήμα πιο ψηλά».

Για το ότι δεν έπαιξαν στα τελευταία φιλικά ο Σωτήρης Νίνης και ο Γιάκουμπ Κούζντρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό. Έχουν ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, αλλά εμείς τους προστατεύουμε για να μην πάθουν μεγαλύτερη ζημιά».

Για το αν προλαβαίνουν την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ ο Νίνης και Κούζντρα: «Ελπίζω ότι θα προλάβουν να παίξουν».

Για τον Νικολάς Ορόζ, που δεν συμμετείχε στον τελικό του Φιλανθρωπικού Τουρνουά εναντίον του Αστέρα Τρίπολης: «Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ορόζ. Έχουμε δώσει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και οι παίκτες έχουν υψηλό φορτίο. Γι’ αυτό θα πρέπει να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις, έτσι ώστε να τους έχουμε όλους έτοιμους την 1η αγωνιστική».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντικείμενο – μυστήριο έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα – Πιθανόν «σκουπίδι» από τον Διαστημικό Σταθμό, λένε οι ειδικοί

Πανικός προκλήθηκε στη Νάπολη της Φλόριντα, όταν ένα αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας «προσγειώθηκε» στην οροφή ενός…

3 Απριλίου 2024

Βρετανία: Δημοσκόπηση προβλέπει βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στις βουλευτικές εκλογές

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ εκτιμάται ότι θα υποστεί βαριά ήττα στις…

3 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, με 15% ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, νέα πτώση για ΠΑΣΟΚ

Στο 33% - στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, αλλά με απώλειες 2,5 μονάδων τον…

3 Απριλίου 2024

Συμπλοκή στα Παλιά – Προσαγωγές στην Αστυνομία

Συμπλοκή σήμερα το βράδυ στην περιοχή των Παλαιών, μεταξύ 4-5 ατόμων - δύο ξεχωριστές παρέες…

3 Απριλίου 2024

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για τα απογευματινά χειρουργεία

Κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τη…

3 Απριλίου 2024

Νοσοκομεία: Σε έλλειψη 15 αντιμικροβιακά φάρμακα

Το ανθεκτικό μικρόβιο Acinetobacter συγκαταλέγεται στην ισχυρή «αρνητική» τριάδα των νοσοκομειακών μικροβίων που ευθύνονται για…

3 Απριλίου 2024