Αθλητισμός

Αλ. Παπακωνσταντίνου: Να ανήκει σε ομάδα ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2

Την άποψη ότι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να ανήκει σε κάποια ομάδα εξέφρασε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου. «Πρέπει να μικρύνει η ψαλίδα με τη Σούπερ Λιγκ 1» τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη.

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου μίλησε στην εκπομπή «Classico» για τα εξής θέματα:

Για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 2: «Έχουμε αποφασίσει να αρχίσει το πρωτάθλημα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εκτός απροόπτου. Υπάρχει πιθανότητα να πάμε πάλι σε διακοπή, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει μια σειρά γεγονότων που θα πρέπει να αποφευχθούν».

Για το αν υπήρξε η βούληση ο νέος πρόεδρος να είναι αποκλειστικά μεγαλομέτοχος κάποιας ΠΑΕ: «Θεωρώ ότι πολλοί αναλώνονται σε λεπτομέρειες και χάνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Το σημαντικό για την κατηγορία και αυτό που την ταλαιπωρεί είναι η τεράστια ψαλίδα που τη χωρίζει από τη Σούπερ Λιγκ 1. Αυτό μοιραία έχει πολλές επιπτώσεις. Μία ομάδα Σούπερ Λιγκ 2 έχει τρεις κατευθύνσεις: Η πρώτη είναι να ανεβείς στη Σούπερ Λιγκ 1 που θεωρείται σωτηρία οικονομικά, η δεύτερη είναι η παραμονή σε μια κατηγορία όπου υπάρχει οικονομική «αιμορραγία» και η τρίτη ο υποβιβασμός, που είναι ακαριαίος «θάνατος», διότι διαλύεται η ΠΑΕ και χάνεται το μετοχικό κεφάλαιο.

Αυτή η μεγάλη ψαλίδα πρέπει να μειωθεί. Από τη στιγμή που βλέπουμε στη Σούπερ Λιγκ 1 ότι έχεις πρόεδρο ή αντιπρόσωπο που ξέρει τα θέματα, για μένα είναι πολύ σημαντικό να είναι πρόεδρος μιας ομάδας. Οι πρόεδροι ξέρουν ακριβώς τα προβλήματα και πώς να τα εκφράσουν. Δεν υπάρχει πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 που να μην πριμοδοτεί για να παραμείνει ζωντανή η κατηγορία».

Για το ότι ο Μαρτζούκος δεν βρίσκεται σε κάποια ομάδα: «Ο κ. Μαρτζούκος είπε ότι τον καλούν ομάδες, προκειμένου να αναλάβει νέος πρόεδρος. Εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια εικόνα. Δεν ξέρω κάποιον που να τον πρότεινε. Δεν ισχύει ότι έχει σημαντικό προβάδισμα για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος. Κατά τη γνώμη μου ο νέος πρόεδρος πρέπει να ανήκει σε κάποια ομάδα».

Για αν έπρεπε να μπει στις προϋποθέσεις που απαιτεί η θέση του προέδρου το να προέρχεται από κάποια ομάδα: «Οι προϋποθέσεις τέθηκαν με βάση το καταστατικό. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να μπει κι αυτός ο όρος, αλλά η τροποποίηση καταστατικού δεν είναι εύκολη, ούτε μπορεί να γίνει αυθαίρετα μέσα σε μία συνεδρίαση. Πάντως θα πρέπει να τεθεί θέμα, προκειμένου να τροποποιήσουμε το καταστατικό σ’ αυτό το σημείο. Βέβαια υπάρχει νόμος του κράτους, ο οποίος επιβάλλει το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ 2 να εναρμονιστεί με αυτό της Σούπερ Λιγκ 1. Απ’ όσο γνωρίζω αυτό δεν το έχουμε κάνει ακόμη. Επομένως αυτό σίγουρα θα είναι ένα θέμα, το οποίο θα πρέπει να πράξει η νέα διοίκηση».

Για το τι αποκόμισε από τις συναντήσεις με Αυγενάκη και Μαρινάκη: «Η επικοινωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Σούπερ Λιγκ 1 με τη Σούπερ Λιγκ 2 είχε «χαλάσει». Δεν γίνεται να μην υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Να μην συνεργάζονται και να μην βλέπουν θέματα με κοινό πλαίσιο. Αυτή η επικοινωνία είχε «χαλάσει» και δεν θα εξετάσω τον λόγο. Πλέον, υπάρχει μεγάλη διάθεση να βοηθηθεί η SL2, οργανωτικά, διοικητικά, και οικονομικά, αλλά το μήνυμα είναι ότι αυτή η κατηγορία πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της πρώτα και μετά αυτή η βοήθεια θα έρθει από κει που πρέπει να έρθει, και από τη SL1 και από την κυβέρνηση. Ουσιαστικά θα πρέπει να είναι πρωτοβουλία της ίδιας της SL2. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε να ζητάμε, χωρίς να έχουμε τακτοποιηθεί εσωτερικά. Με λίγα λόγια αυτό ήταν το μήνυμα και από τη SL1 και από την κυβέρνηση».

Για το αν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που υποσχέθηκε ότι θα φέρει ο κ. Ροκάκης: «Το βασικό προαπαιτούμενο είναι να υπάρχει μία διοίκηση που είναι αξιόπιστη κι όταν πηγαίνει σε μία συνάντηση, θα πράξει αυτά για τα οποία δεσμεύεται και να υπάρχει ένας συνομιλητής απέναντί τους. Τώρα, από αυτό όλοι καταλαβαίνουμε πως θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Από τη στιγμή που θεωρούσαν πως υπήρχε μια διοίκηση μη αξιόπιστη, και πλέον φύγει μία μη αξιόπιστη διοίκηση και έρθει μια άλλη επίσης μη αξιόπιστη, η αλλαγή θα είναι ίδια. Βρίσκεσαι πάλι στο μηδέν. Για να είναι αξιόπιστη μια διοίκηση θα πρέπει να έχει δείξει σταθερότητα και διάρκεια στην κατηγορία. Να μην έχει πολλούς φακέλους στο Sportradar και να έχει δείξει ένα καλό πρόσωπο και κοινωνικά.

Πολλές φορές ξεχνάμε και έχουμε δει κάποια πολύ τραγικά γεγονότα στη χώρα. Η μόνη ηλιαχτίδα που φάνηκε την περασμένη εβδομάδα είναι από τη νεολαία να αντιδρά και σωστά και έχει στείλει ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα που για εμένα δεν πρέπει να χαθεί. Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα και για τη SL2 και δεν πρέπει να το αγνοήσουμε και να αφήσουμε τα πράγματα να γίνονται όπως γίνονταν πάντα. Είμαστε μια κοινωνία, που δεν το αντέχει πια. Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε ευρωπαϊκή χώρα και να βρισκόμαστε 40 χρόνια πίσω».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024