Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος-ΟΕΒΕΜ:«Το νέο φορολογικό θα συμπιέσει ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα»

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων με αφορμή τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ). Ο Βουλευτής κάλεσε σε συνάντηση τους εκπροσώπους του ΔΣ της Ομοσπονδίας προκειμένου να συζητήσουν για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση που μετακυλίει την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού για εύρυθμη φοροεισπρακτική λειτουργία στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος Καναβιτσά Δωροθέα, ο Α’ Αντιπρόεδρος Πλουμιστός Νικόλαος, ο Γεν. Γραμματέας Φόβος Ιωάννης, ο Ταμίας Μόσχος Αθανάσιος, ο Αναπλ. Ταμίας Τσινίκας Δημήτριος, η Έφορος Τσελεπή Μαρία και το μέλος Μαουσίδης Σεραφείμ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία δήλωσαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και εμπόρων της Μαγνησίας ότι έπεσε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δεσμευόταν για μη αύξηση των φόρων και επαναφορά των 120 δόσεων και μετεκλογικά φέρνει ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να εξαφανίσει πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ. Η οριζόντια φύση του νομοσχεδίου το καθιστά εξ ορισμού άδικο καθώς στην ίδια φορολογική μοίρα μπαίνουν μικρές, μεσαίες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις με πολλούς και λίγους εργαζόμενους, με μικρούς και τεράστιους τζίρους. Την ίδια ώρα, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και δυσκολίες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια αλλά ούτε και η εποχικότητα πολλών επαγγελμάτων που δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες.
Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ επεσήμαναν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έρχονται από το 2008 με αλλεπάλληλες κρίσεις και συνεχή μείωση του κεφαλαίου τους. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις θα αποτελέσουν «ταφόπλακα» για τη μικρομεσαία δραστηριότητα την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει να αφήσει ανέγγιχτα τα υπερκέρδη των μεγάλων ομίλων από τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια. Οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας ειδικότερα ακόμα προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Κάποιες από αυτές δεν έχουν καταφέρει δύο και πλέον μήνες μετά να επαναλειτουργήσουν. «Πως θα σηκώσουν οι επαγγελματίες αυτοί τη νέα φορολογική επιβάρυνση που μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά και για τα έσοδα του 2023;», αναρωτιούνται οι επαγγελματίες της Μαγνησίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάρει “διαζύγιο” με τους κλάδους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Με τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Η νομιμοφάνεια που επικαλείται με τις νέες ρυθμίσεις λειτουργεί μόνο προς τα κάτω. Με το που μία επιχείρηση πιάσει το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος, τα όποια κέρδη από εκεί και πέρα θα διαφεύγουν οποιουδήποτε ελέγχου. Σε μία επιλογή να συμπιέσει ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, η ΝΔ αρνείται την ευκαιρία να προχωρήσει σε μία πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση, με όρους κοινωνικής ισότητας, με ενιαίο φορολογικό συντελεστή και μακρόχρονο ορίζοντα».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το