Κόσμος

Αγωγή «μαμούθ» από Τραμπ σε βάρος του CNN: Γιατί την κατέθεσε και τι ζητάει

Αγωγή μαμούθ ύψους 475 εκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε εναντίον του CNN ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας το δίκτυο ότι τον συκοφάντησε σε μια προσπάθεια να βραχυκυκλώσει οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική εκστρατεία.

Τα αιτήματα του Τραμπ

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, επικεντρώνεται κυρίως στον όρο «το μεγάλο ψέμα» σχετικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ για εκτεταμένη απάτη που, όπως λέει, του κόστισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 στον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ επιτέθηκε επανειλημμένα στο CNN ως πρόεδρος, γεγονός που είχε απήχηση στους συντηρητικούς οπαδούς του. Με παρόμοιο τρόπο έχει καταθέσει αγωγές εναντίον μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας με μικρή επιτυχία. Η αγωγή του εναντίον του Twitter επειδή τον έβγαλε από την πλατφόρμα του μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 απορρίφθηκε από δικαστή της Καλιφόρνια νωρίτερα φέτος.

Πολυάριθμοι ομοσπονδιακοί και τοπικοί εκλογικοί αξιωματούχοι και των δύο κομμάτων, ένας μακρύς κατάλογος δικαστηρίων, κορυφαία πρώην στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας, ακόμη και ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας του Τραμπ, έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την εκλογική απάτη που ισχυρίζεται.

Η αγωγή του Τραμπ ισχυρίζεται ότι η φράση «The Big Lie», μια φράση με ναζιστική χροιά, χρησιμοποιήθηκε αναφερόμενη σε αυτόν περισσότερες από 7.700 φορές στο CNN από τον Ιανουάριο του 2021. «Έχει σκοπό να επιδεινώσει, να τρομάξει και να προκαλέσει τον κόσμο», δήλωσε.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι παρόμοιες αγωγές θα κατατεθούν και εναντίον άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών. Και είπε ότι μπορεί επίσης να ασκήσει «κατάλληλη δράση» εναντίον της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου από υποστηρικτές του. Η αγωγή έρχεται καθώς ο ίδιος σταθμίζει μια πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

Ο νέος επικεφαλής του CNN Κρις Λιχτ παρότρυνε ιδιαιτέρως το ειδησεογραφικό προσωπικό του σε μια συνάντηση πριν από τρεις και πλέον μήνες να αποφύγει τη χρήση της φράσης επειδή είναι πολύ κοντά στις προσπάθειες των Δημοκρατικών να στιγματίσουν τον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με διάφορες δημοσιευμένες αναφορές.

Πηγή: Έθνος

Share
Ετικέτες: CNNαγωγήΤραμπ

Πρόσφατα άρθρα

Αγαπημένο βιβλίο

Του  Βασίλη Κουτσιαρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα (Η ιστορία της ανθρώπινης…

17 Μαρτίου 2024

Με στόχο το “διπλό” κοντράρει τις Νέες Ατρομήτου ο Βόλος 2004

Εκτός έδρας αγωνίζεται σήμερα ο Α.Σ. Βόλος 2004 στο πλαίσιο της 19ης ημέρας της Α’…

17 Μαρτίου 2024

Νεαρός καρναβαλιστής έπεσε σε λάκκο 5 μέτρων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Από ύψος 5 μέτρων έπεσε 24χρονος νεαρός που είχε πάει στην Πάτρα με τους φίλους…

17 Μαρτίου 2024

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές στο ΑΠΘ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές ατόμων, από την επέμβαση της αστυνομίας στη Σχολή…

17 Μαρτίου 2024

Οι εντυπωσιακές Λαμπαδηφορίες στη Νάξο – Χιλιάδες στο ιδιαίτερο καρναβάλι

Οι δρόμοι στη Νάξο «πλημμύρισαν» χθες (16/3) από κόσμο για τις λαμπαδηφορίες, αφού το έθιμο…

17 Μαρτίου 2024

Εξελίξεις για τη δολοφονία στο Μεσολόγγι – Ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων

Η υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου δεν κλείνει και μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις…

17 Μαρτίου 2024