Τοπικά

Αυθεντικές γεύσεις από το Πήλιο «ταξιδεύουν» σ’ όλον τον κόσμο

Οι γεύσεις του Πηλίου «ταξιδεύουν» σε όλον τον κόσμο για μία ακόμη φορά. Η διάσημη Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γαλλία, πριν από ενάμιση περίπου μήνα παρουσίασε στο Παρίσι το νέο βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Grèce… La Cuisine Authentique». Για τη συγγραφή του βιβλίου ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ώστε να εμπνευστεί από τα υλικά και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, όπως είναι η πηλιορείτικη. Πιο συγκεκριμένα, η Ντίνα Νικολάου βρέθηκε στη Ζαγορά, όπου δεν γεύτηκε μόνο ιδιαίτερες συνταγές, αλλά ήρθε σε επαφή και με τα εξαιρετικά, ντόπια προϊόντα και φυσικά με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την παραγωγή τους.

Η διάσημη σεφ στη Ζαγορά ποζάροντας για τον φακό της Emanuela Cino ανάμεσα σε αγρότες της περιοχής

Στις 288 σελίδες του βιβλίου, η Ντίνα Νικολάου, η οποία μαζί με την αδερφή της Μαρία έχουν το εστιατόριο «Evi Evane» στη γαλλική πρωτεύουσα, συνολικά συμπεριέλαβε 90 συνταγές που «μυρίζουν» Ελλάδα. «Παρουσίασα ένα βιβλίο ελληνικής κουζίνας που βγαίνει με έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο στη Γαλλία της Hachette και το θέμα είναι η αυθεντική ελληνική κουζίνα. Ήταν ένα βιβλίο που πολύ καιρό ήθελα να κάνω και με ενδιέφερε να δείξω τα ελληνικά προϊόντα» είπε η ίδια κατά την επίσημη «πρώτη» που έλαβε χώρα στην πρεσβεία της χώρας μας στο Παρίσι.
Το βιβλίο, είναι ένα βιβλίο καρδιάς που δείχνει στη Γαλλία το αληθινό πρόσωπο του γαστρονομικού θησαυρού που κρύβει η χώρα μας. Η ελληνική κουζίνα μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο εξωτερικό. Εκτός από τη γεύση, τη συνοδεύει η γενναιοδωρία, η αγκαλιά, το φίλεμα που οι Έλληνες προσθέτουν στα πιάτα τους και τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Μέσα από τις συνταγές του βιβλίου «Grèce… La Cuisine Authentique», που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στη γαλλική γλώσσα, οι αναγνώστες του θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν» την Ελλάδα και να ταξιδέψουν μέχρι το Πήλιο με τη ματιά της φωτογράφου Emanuela Cino και της στυλίστριας Mélanie Martin, οι οποίες συνόδεψαν πριν από πολλούς μήνες τη Νικολάου στη Ζαγορά.

Η Ντίνα Νικολάου κατά την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της στο Παρίσι με τίτλο «Grèce… La Cuisine Authentique»

Οι συνταγές της Νικολάου, η οποία μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία, παρουσιάζονται χωρίς τουριστικά κλισέ και μεταδίδουν το πάθος, τον πολιτισμό, την μαγεία της ανακάλυψης νέων παραδοσιακών προϊόντων, καθώς επίσης και την σημασία ενός καλού ελληνικού γεύματος.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, οι οποίες «πλημμυρίζουν» από μυριάδες χρώματα και γεύσεις, η Ντίνα Νικολάου αναδεικνύει την κουζίνα του Πηλίου, αλλά και τον πολιτισμό του τόπου. Οι φωτογραφίες δε που συνοδεύουν τις συνταγές, συμπληρώνουν ιδανικά το υπέροχο «ταξίδι» της διακεκριμένης σεφ στη Μαγνησία, που πλάι σε απλούς ανθρώπους της Ζαγοράς ανέδειξε μοναδικά τα τοπικά προϊόντα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος:Σοκ από τον θάνατο 56χρονου

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον θάνατο του 56χρονου Κων. Λιάνου. Η κηδεία του, θα…

4 Δεκεμβρίου 2023

Καλάθι του νοικοκυριού: Παρατείνεται για άλλους 6 μήνες

Έως τις 30 Ιουνίου του 2024 παρατείνεται το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με το σχετικό…

4 Δεκεμβρίου 2023

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει σήμερα στις 18:15 του δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Στη συνεδρίαση…

4 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ντροπή σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το διεφθαρμένο παρακράτος

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση…

4 Δεκεμβρίου 2023

Απόφαση ΓΣ του ΕΣΔ για τη λειτουργία και διοίκηση του ΠΘ σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και στα πλαίσια του νέου μοντέλου διοίκησης

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων σε απόφασή του για τη λειτουργία και διοίκηση του ΠΘ σε…

4 Δεκεμβρίου 2023

Νέα σύλληψη για ηχορύπανση

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, ένας 29χρονος, διότι…

4 Δεκεμβρίου 2023