Τοπικά

Αυθεντικές γεύσεις από το Πήλιο «ταξιδεύουν» σ’ όλον τον κόσμο

Οι γεύσεις του Πηλίου «ταξιδεύουν» σε όλον τον κόσμο για μία ακόμη φορά. Η διάσημη Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γαλλία, πριν από ενάμιση περίπου μήνα παρουσίασε στο Παρίσι το νέο βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Grèce… La Cuisine Authentique». Για τη συγγραφή του βιβλίου ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ώστε να εμπνευστεί από τα υλικά και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, όπως είναι η πηλιορείτικη. Πιο συγκεκριμένα, η Ντίνα Νικολάου βρέθηκε στη Ζαγορά, όπου δεν γεύτηκε μόνο ιδιαίτερες συνταγές, αλλά ήρθε σε επαφή και με τα εξαιρετικά, ντόπια προϊόντα και φυσικά με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την παραγωγή τους.

Η διάσημη σεφ στη Ζαγορά ποζάροντας για τον φακό της Emanuela Cino ανάμεσα σε αγρότες της περιοχής

Στις 288 σελίδες του βιβλίου, η Ντίνα Νικολάου, η οποία μαζί με την αδερφή της Μαρία έχουν το εστιατόριο «Evi Evane» στη γαλλική πρωτεύουσα, συνολικά συμπεριέλαβε 90 συνταγές που «μυρίζουν» Ελλάδα. «Παρουσίασα ένα βιβλίο ελληνικής κουζίνας που βγαίνει με έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο στη Γαλλία της Hachette και το θέμα είναι η αυθεντική ελληνική κουζίνα. Ήταν ένα βιβλίο που πολύ καιρό ήθελα να κάνω και με ενδιέφερε να δείξω τα ελληνικά προϊόντα» είπε η ίδια κατά την επίσημη «πρώτη» που έλαβε χώρα στην πρεσβεία της χώρας μας στο Παρίσι.
Το βιβλίο, είναι ένα βιβλίο καρδιάς που δείχνει στη Γαλλία το αληθινό πρόσωπο του γαστρονομικού θησαυρού που κρύβει η χώρα μας. Η ελληνική κουζίνα μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο εξωτερικό. Εκτός από τη γεύση, τη συνοδεύει η γενναιοδωρία, η αγκαλιά, το φίλεμα που οι Έλληνες προσθέτουν στα πιάτα τους και τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Μέσα από τις συνταγές του βιβλίου «Grèce… La Cuisine Authentique», που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στη γαλλική γλώσσα, οι αναγνώστες του θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν» την Ελλάδα και να ταξιδέψουν μέχρι το Πήλιο με τη ματιά της φωτογράφου Emanuela Cino και της στυλίστριας Mélanie Martin, οι οποίες συνόδεψαν πριν από πολλούς μήνες τη Νικολάου στη Ζαγορά.

Η Ντίνα Νικολάου κατά την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της στο Παρίσι με τίτλο «Grèce… La Cuisine Authentique»

Οι συνταγές της Νικολάου, η οποία μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία, παρουσιάζονται χωρίς τουριστικά κλισέ και μεταδίδουν το πάθος, τον πολιτισμό, την μαγεία της ανακάλυψης νέων παραδοσιακών προϊόντων, καθώς επίσης και την σημασία ενός καλού ελληνικού γεύματος.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, οι οποίες «πλημμυρίζουν» από μυριάδες χρώματα και γεύσεις, η Ντίνα Νικολάου αναδεικνύει την κουζίνα του Πηλίου, αλλά και τον πολιτισμό του τόπου. Οι φωτογραφίες δε που συνοδεύουν τις συνταγές, συμπληρώνουν ιδανικά το υπέροχο «ταξίδι» της διακεκριμένης σεφ στη Μαγνησία, που πλάι σε απλούς ανθρώπους της Ζαγοράς ανέδειξε μοναδικά τα τοπικά προϊόντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το