Τοπικά

Άδειες από μαθητές οι αίθουσες της Γ’ Λυκείου στη Μαγνησία ενόψει πανελλαδικών

Ξεκίνησαν τις απουσίες οι μαθητές της Γ’ Τάξης στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα μέχρι την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει καθοριστεί για τις 7 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν οι διευθυντές, τις τελευταίες ημέρες απουσίαζε ακόμη και το 80% των μαθητών της Γ’ Τάξης καθημερινά. Και προσθέτουν πως οι υποψήφιοι επιλέγουν συνήθως να έρχονται στο σχολείο τις δύο πρώτες ώρες που διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης, οπότε φρεσκάρουν τις γνώσεις τους, και μετά να φεύγουν για το σπίτι για να συνεχίσουν το εντατικό διάβασμα.
Οι αίθουσες είναι σχεδόν άδειες, καθώς για ακόμη μια χρονιά οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν το δικαίωμα των πολλών απουσιών που τους δίνει ο Νόμος για να απουσιάσουν από το σχολείο.
Σύμφωνα με τον νόμο ένας μαθητής Λυκείου μπορεί να κάνει μέχρι και 114 δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς. Παράλληλα μπορεί να τις φτάσει μέχρι και τις 164, χωρίς πλέον για αυτές τις επιπλέον 50 απουσίες, να πρέπει να προσκομίζει και χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Βέβαια για να κάνει κάποιος 164 απουσίες θα πρέπει να έχει και μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από δεκαπέντε.
Έτσι, όσοι υποψήφιοι έχουν μεγάλο περιθώριο για απουσίες, άρχισαν να ασκούν το… δικαίωμά τους. Οι υποψήφιοι κάθονται στο σπίτι και διαβάζουν, ενώ συνήθως οι γονείς τους φέρνουν το χαρτί από τον γιατρό για να δικαιολογήσουν την απουσία τους.
Γι’ αυτό και τα γραφεία των διευθυντών γεμίζουν καθημερινά από γονείς που προσκομίζουν δικαιολογητικά από γιατρούς για να δικαιολογήσουν τις απουσίες των παιδιών τους.
Οι μαθητές από την πλευρά τους γνωρίζουν πόσες απουσίες μπορούν να κάνουν ακόμη και συνεπώς τα έχουν ρυθμισμένα έτσι τα πράγματα, ώστε να παρευρίσκονται στο σχολείο, όσο πρέπει για να μην κινδυνέψουν να μείνουν μετεξεταστέοι.
«Κάποιοι μαθητές έρχονται τη μια μέρα και δεν έρχονται την άλλη. Άλλοι εμφανίζονται μόνο τις πρωινές ώρες που είναι και η διδασκαλία των μαθημάτων κατεύθυνσης και κάποιοι άλλοι δεν έρχονται καθόλου, αφού έχουν μεγάλο περιθώριο για την πραγματοποίηση απουσιών» μας τόνισε διευθυντής Λυκείου της πόλης.
Οι απουσίες άρχισαν να γίνονται από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Σήμερα τελειώνουν τα μαθήματα και μετά το Πάσχα θα υπάρχουν ακόμη δύο εβδομάδες διδασκαλίας που και τότε οι μαθητές θα κάνουν απουσίες, ενώ μετά αρχίζουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις που φέτος για πρώτη φορά θα προηγηθούν των πανελλαδικών εξετάσεων.
Φώτης Σπανός

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσημη πρώτη Χαρίτση στη Βουλή για το φορολογικό: Η έμμεση απάντηση στον Τσίπρα για την «ανάγκη συνεννόησης»

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενάντια στην φοροδιαφυγή επέλεξε η Νέα Αριστερά, με…

6 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Νέα παρέμβαση από τη Ρώμη για τον «εμφύλιο» στην Αριστερά και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Ιταλία. Ο…

6 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε photos -videos από τη φωτιά σε διαμέρισμα στη Βασσάνη

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το βράδυ στο δεύτερο όροφο διπλοκατοικιας…

6 Δεκεμβρίου 2023

Η ακρίβεια βγάζει στον δρόμο τους καταναλωτές

Η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα…

6 Δεκεμβρίου 2023

15 προσαγωγές από τα επεισόδια στον Βόλο

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της…

6 Δεκεμβρίου 2023

Με το σταγονόμετρο εμβόλια και φάρμακα σε φαρμακεία και νοσοκομεία

Μπορεί η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών από τις φαρμακαποθήκες να έχει μειώσει δραστικά τις ελλείψεις…

6 Δεκεμβρίου 2023