Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος:Σε νέο διαγωνισμό βγαίνει το πάρκινγκ Φιλελλήνων – Μέχρι το 2029 έχει πυρασφάλεια

Σε διαγωνισμό βγαίνει ξανά το πάρκινγκ της Φιλελλήνων όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγη ώρα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος  “Δεν στρέφομαι κατά κανενός επιχειρηματία είναι πάγια θέση μου να συμπλέω με τους επιχειρηματίες για το καλό της πόλης, αλλά εδώ θίγονται τα συμφέροντα δήμου.

Πριν 20 ημέρες επισκέφτηκα την Πυροσβεστική και τον Διοικητή και μου είπαν ότι οι άδειες γίνονται ηλεκτρονικά και τους είπα ότι θέλω να έρθει κλιμάκιο πυροσβεστικής να κάνει αυτοψία και δεν είναι δυνατόν να μην τηρούνται οι προϋποθέσεις. Ήρθαν οι άνθρωποι δεν διαπιστώσαν τίποτα και εκτός από την ανανέωση άδειας. Μέχρι το 2029 το πάρκινγκ έχει πυρασφάλεια. Δεύτερον μέχρι το 2031 έχει άδεια λειτουργίας σε ισχύ. Επίσης, όταν ένα κτίριο έχει μεταλλικές κατασκευές πρέπει να βαφτεί με ένα ειδικό χρώμα για να μη λιώσουν τα σίδερα. Μετά από αίτημα στην ΕΒΕΤΑΜ στο 2ο, 4ο κι 6ο όροφο πήραν δείγματα από τους μεταλλικούς κοιλοδοκούς κι είναι πάνω από το όριο. Ο μηχανικός του ΤΕΕ που πήγε πληρώθηκε από τον επιχειρηματία για να κάνει τη δουλειά του κι εμείς ελέγξαμε βάσει της μελέτης. Ο συγκεκριμένος τύπος δεν ξέρω τι μέτρησε. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ανάδοχο που αναδείχθηκε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό Ιούλιο 2023 και τον Σεπτέμβριο υπογράφτηκε η σύμβαση. ο δήμος Βόλου, από 25 Αυγούστου 2021 έχει σύμβαση με τη citizen για λειτουργία του πάρκινγκ που έληξε 14 Σεπτεμβρίου 2023 και δεν ανανεώσαμε με την εταιρεία γιατί την ίδια ημέρα υπογράψαμε σύμβαση με τον ανάδοχο. Όφειλε να ανανεώσει τη σύμβαση. Όλα τα άλλα που ακούμε θα τα πούμε στα δικαστήρια αλλά ήθελα να μην τρομάζει ο κόσμος. Το πάρκινγκ είναι άρτιο λειτουργικό και βγαίνει σε διαγωνισμό και η εταιρεία citizen θα το λειτουργεί. Επίσης, υποβληθηκε αίτηση για επαύξηση της τάσης του ρεύματος”.

Μάλιστα ανέφερε ότι αν δε βρεθεί ενδιαφερόμενος θα το λειτουργήσει ο δήμος ενώ ανέφερε ότι είχε μεγάλη κινητικότητα όταν λειτουργούσε η εταιρεία κι είχε κι έσοδα 4 – 5.000 ευρώ, αλλά το νούμερο που “χτυπήθηκε” ήταν υψηλό και εκ των πραγμάτων θα ήταν ζημιογόνα επιχείρηση. Πιθανώς είχε κόντρα με άλλους ενδιαφερόμενους κι έφτασε το τίμημα στα ύψη. Μου αρέσει να βοηθάω τους επιχειρηματίες αλλά όχι σε βάρος του δήμου. Μέχρι πριν έξι μήνες δεν είχε μπει το ρεύμα και γι αυτό πιθανώς δεν είχε παραληφθεί. Είπανε πολλά και για το  πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου είπα ότι το θέλω για μένα , αλλά εγώ έχω κλείσει επιχειρηματικά σε αυτή την πόλη”.

Πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί για την απόφαση αυτή που απορρίπτει τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο του νεκροταφείου. Ο ένας κυκλικός κόμβος θα γίνει και ο άλλος θα γίνει χωρίς να ενοχλεί το μνημείο. Με ξεγέλασαν. Άσκησε κριτική κι έκανε λόγο για πολιτικά απομεινάρια που θεωρούν ότι καταστρέφοντας σχεδιασμούς κι έργα κάνουν κακό σε μένα, αλλά εγώ τηρώ τις δεσμεύσεις μου. Όλοι οι κόμβοι στη Ν.Ιωνία θα γίνουν κανονικά όπως και οι γραμμές στην Αγριά. Τη Δευτέρα θα επισκεφτώ την προϊσταμένη της εισαγγελίας για να γίνει άρση της παύσης εργασιών. Σε αυτή την πόλη ζούνε άνθρωποι κι όποιος πάει στην Αγριά, θα πρέπει να προβληματίσει Εισαγγελία και τους αρμόδιους, εκεί υπάρχει θέμα με την ασφάλεια των πολιτών. Μίλησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας και είπαμε το 80% των έργων να το αναλάβει ο δήμος. Εδώ και δύο μήνες έχω στείλει έγγραφα. Η πόλη ανήκει στους πολίτες. Οι άνθρωποι πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το καλό της πόλης. Εγώ θα πάω και θα τα ξηλώσω αν δε δέχονται από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων κι ας με πάνε μέσα, ας με συλλάβουν. Η ζωή συνεχίζεται. Οι επιχειρηματίες πρέπει να δουλέψουν. Έχω κι άλλη δυνατότητα. Να βγάλω τον κόσμο στο δρόμο που έχει αγανακτίσει αλλά δεν το κάνω. Μαζεύονται κάτι τύποι εκεί στην αρχαιολογία και κρίνουν ότι μια γραμμή του τρένου είναι πιο αναγκαία από την ασφάλεια των πολιτών αλλά δε θα το αφήσω έτσι”.

Όσον αφορά στην γραφειοκρατία και τις εξελίξεις στην αποκατάσταση των έργων, σχολίασε ” Τον Μιτζικό τον λυπάμαι αν αυτή η γέφυρα στα Καλά Νερά θα είναι έτοιμη του χρόνου το καλοκαίρι. Είναι ντροπή πως λειτουργεί το δημόσιο. Υπάρχει συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς να αλλάξει αυτή η εικόνα”.

Αγωγή ΠΑΚΟΕ

Μάλιστα, ο δήμος Βόλου, κατέθεσε αγωγή στην Αθήνα κατά της ΠΑΚΟΕ όπου όπως είπε “συκοφαντούσε την πόλη και τις παραλίες και μέσα στο φάκελο είχε έγγραφα δημοσιεύματα και δε δέχομαι να δυσφημείται η πόλη. Είναι θλιβερό αυτό το πράγμα και οι επαγγελματίες πρέπει να πάρουν θέση γιατί αφορά κι αυτούς”.

Share
Ετικέτες: Μπέος

Πρόσφατα άρθρα

Πίσσα

Χωρίς πίσσα, αλλά με χαλίκια, είναι το κομμάτι δρόμου της πόλης. Το σημείο βρίσκεται στις…

2 Φεβρουαρίου 2024

Ολυμπιακός Β.: Αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά με τον Αστέρα

Με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός…

2 Φεβρουαρίου 2024

Οθόνες

Για να άφησαν εκτός του μπλε κάδου τις δύο οθόνες υπολογιστή, μάλλον πρέπει να λειτουργούν.…

2 Φεβρουαρίου 2024

“Σφυρίζει” ο Πουλόπουλος στο Νίκη-ΑΕΚ Β’

Ο Θεόδωρος Πουλόπουλος της ΕΠΣ Πειραιώς ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Νίκης με την…

2 Φεβρουαρίου 2024

Καθαρισμός

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Αμαλιάπολης από εθελοντές δύτες, με πρωτοβουλία του προέδρου…

2 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΕ Νίκη: Τώρα σας θέλουμε στο πλευρό μας, ακόμη πιο πολύ

Η ωραία… περιπέτεια στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος τερματίστηκε για τη Νίκη και πλέον οι «κυανόλευκοι»…

2 Φεβρουαρίου 2024