Αθλητισμός

Ζητούμενο η ανάκαμψη – Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο στην Κρήτη με την Ιεράπετρα

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι περιμένει αύριο τον Ολυμπιακό στην Κρήτη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, μια ομάδα από τις πιο σταθερές του φετινού πρωταθλήματος, η οποία στο γήπεδό της παρουσιάζεται πολύ δυνατή.
Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς η Ιεράπετρα σε περίπτωση που νικήσει σήμερα τον Ολυμπιακό πλασάρεται ψηλά στη βαθμολογία (θα φτάσει τους 27 βαθμούς) και θα έχει κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ιάλυσο στην έδρα της, που μπορεί να την… απογειώσει.
Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τρία πιο πρόσφατα ματς) έχουν υποχωρήσει στη βαθμολογία και υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ της τελευταίες μέρες.
Στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν τονίσει επίσημα πως ο στόχος της ανόδου έχει απομακρυνθεί και επιδίωξη της ομάδας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορεί και να τερματίσει όσο πιο ψηλά στη βαθμολογία, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παρατήσουν την προσπάθεια.
Κι αυτό, καθώς πολύ εύκολα μπορούν να έρθουν τα πάνω-κάτω, τη στιγμή που ένα σερί νικών μπορεί να σε οδηγήσει ψηλά στη βαθμολογία και αντίθετα ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες.

Λ. Βόκολος: Σοβαροί και προσκετικοί
Ο Λεωνίδας Βόκολος μαζί με τους συνεργάτες του δούλεψαν όλη την εβδομάδα με τους παίκτες πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο αυριανό παιχνίδι, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές μέσα από τις προπονήσεις.
Στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτική, η ήττα πολύ βαριά και όλοι στην ομάδα προσπαθούν να την έχουν αφήσουν πίσω τους.
Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έκανε δηλώσεις στο site της ομάδας: www.olympiakosvolou.com, ενόψει του αγώνα με την Ιεράπετρα, τονίζοντας σχετικά: «Μετά την πολύ κακή εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα έχουμε αυτή την Κυριακή ένα δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιεράπετρα που είναι μια πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σοβαροί την Κυριακή. Να αλλάξουμε την εικόνα που παρουσιάσαμε στον Θεσπρωτό, μια εικόνα που όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές μου, δεν αρμόζει ούτε στους ίδιους, ούτε στην ομάδα αλλά ούτε και στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου».

Χωρίς Μητρόπουλο και Παπαϊωάννου
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε χθες για την Κρήτη, οδικώς με το λεωφορείο της ομάδας μέχρι τον Πειραιά και στη συνέχεια με το πλοίο η αποστολή μετέβη στο Ηράκλειο. Σήμερα το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» θα αναχωρήσουν για την Ιέραπετρα, η αποστολή θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής και στη συνέχεια οι παίκτες θα κάνουν ένα χαλάρωμα σε γήπεδο της περιοχής. Θυμίζουμε, πως το παιχνίδι με την Ιεράπετρα θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 3 μ.μ. και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3.
Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Παύλου Μητρόπουλο και του Σεραφείμ Παπαϊωάννου, οι οποίοι έμειναν στο Βόλο, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Νιώθουν σφίξιμο στο πόδι, έχουν υποβληθεί σε μαγνητική και αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκονται οι Αντώνης Τσιάρας και Δημήτρης Βοσνακίδης, οι οποίοι απουσίασαν από την αναμέτρηση με τον Θεσπρωτό, λόγω τιμωρίας, όπως και ο νεοαποκτηθείς Στάθης Βασιλούδης, το δελτίο του οποίου εκδόθηκε από την ΕΠΟ.
Στην αποστολή μετέχουν οι Γιδόπουλος, Ξενοδόχοφ, Φαζός, Βοσνακίδης, Γραικός, Μπουτζίκος, Ναβαλόν, Κουτσιανικούλης, Βασιλούδης, Κέρη, Κόλα, Σκοπελίτης, Ρόκας, Ράντι, Τσιάρας, Τσίτας, Κλεμέντε και Μπακουλάτι.

Η Ιεράπετρα
Δύο ακόμη προσθήκες πραγματοποίησε ο ΟΦ Ιεράπετρας, εκτός από την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Δημήτρη Συκαρά. Από τα Χανιά παραχωρήθηκε δανεικός, ως το τέλος της σεζόν, ο Κέβιν Χύσι, που επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, αφού υπήρξε εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ανόδου του ΟΦΙ στη Φούτμπολ Λιγκ. Θυμίζουμε, πως ο Χύσι αγωνίστηκε για ένα διάστημα στο παρελθόν και στον Ρήγα Φεραίο. Παράλληλα αποκτήθηκε ο Γιώργος Βακράκος που έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τον Ηρόδοτο.
Η ομάδα του Τίμου Καβακά προέρχεται από τρεις σερί «λευκές» ισοπαλίες με Νίκη (εκτός), Ιωνικό (εντός) και Διαγόρα εκτός έδρας. Δέχεται γκολ πολύ δύσκολα (διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας), όμως από την άλλη πλευρά δεν σκοράρει εύκολα. Στο γήπεδό της έχει σημειώσει μόλις έξι γκολ σε επτά παιχνίδια (έχει πετύχει γκολ στα τρία από τα επτά ματς, δύο με Νίκη, τρία με την Καβάλα και ένα με τον Θεσπρωτό) και από την άλλη έχει δεχθεί τέσσερα γκολ στο στάδιο «Βουζουνεράκειο». Μάλιστα, σ’ ένα από αυτά στο παιχνίδι με τη Βέροια, το γκολ που δέχθηκε η Ιεράπετρα, στοίχισε την ήττα από τη «βασίλισσα του Βορρά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το