Τοπικά

Καταδίκες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 75χρονο Σουηδό, τον οποίο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί στις 5 Αυγούστου του 2014 στον Στάφυλο Σκοπέλου και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας 36χρονος Αλβανός υπήκοος, οδηγός δίκυκλου μοτοποδηλάτου.
Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ όπως τόνισε στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, τρεις φορές ταξίδεψε ο κατηγορούμενος από τη Σουηδία στον Βόλο για την υπόθεση… Επίσης υποστήριξε πως ο αποθανών είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το δίκυκλό του. Από την πλευρά τους οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής υποστήριξαν πως η οδήγηση του καταδικασθέντα ήταν αμελέστατη, ενώ επέδειξε ηθική απαξία με τη συμπεριφορά του.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου και ανέφερε μεταξύ άλλων πως αγνόησε την απαγόρευση στροφής αριστερά και επιχείρησε αντικανονική κίνηση, διακόπτοντας την κίνηση της μοτοσικλέτας. Ο αποθανών έτρεχε, ενώ υπερτίμησε τις δυνατότητες τόσο του δικύκλου του, όσο και του ιδίου.

Καταδίκη και για δεύτερη ανθρωποκτονία από αμέλεια
Εξάλλου ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 45χρονο Έλληνα, τον οποίο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η υπόθεση αφορούσε στον θάνατο ενός 27χρονου χειριστή γεωργικού ελκυστήρα, συγκομιδής και μεταφόρτωσης ντομάτας, στις 30 Αυγούστου 2012, που κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, στη διάρκεια εργασιών μεταφόρτωσης ντομάτας, σε αγροτική περιοχή του Αγ. Γεωργίου Φερών. Ο 45χρονος φέρεται να απασχολούσε τον 27χρονο. Για την ίδια κατηγορία αθωώθηκε ένας 43χρονος, νονός και κουμπάρος του νεκρού, που απουσίαζε εκείνη την ώρα από τον τόπο του δυστυχήματος, που επίσης φέρεται να απασχολούσε τον 27χρονο.
Ο 45χρονος καταδικάστηκε, διότι δεν διείδε τους κινδύνους που ελλόχευαν στις εργασίες μεταφόρτωσης της ντομάτας από την πλατφόρμα στο φορτηγό μεταφοράς, στο οποίο ήταν οδηγός και δεν το στάθμευσε μακρύτερα από ηλεκτροφόρα καλώδια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το