Τοπικά

80χρονη στα Λεχώνια ζει σε παράπηγμα  – Εθελοντές της ΛΕΔ συνδράμουν

Μόνη της σε ένα παράπηγμα σε άθλιες συνθήκες, διαβιεί πριν από τις πλημμύρες, αλλά και μετά τις καταστροφές των δύο ακραίων καιρικών φαινομένων μία 80χρονη γυναίκα.
Πριν από έναν μήνα γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και μίλησαν με τον αντιπρόεδρο Βασ. Ηλιόπουλο και την Κυριακή εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας πραγματοποίησαν αυτοψία στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας που πλημμύρισε και μάλιστα σε κάθε βροχή «μπάζει» νερά. Η ηλικιωμένη διαμένει στην περιοχή Τσικάρι στα Λεχώνια, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες και αυτό θα γίνει όταν βελτιωθεί ο καιρός.
Όπως δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «όλα τα σπίτια της περιοχής που είναι χτισμένα στην πλαγιά του βουνού στα Λεχώνια έχουν προβλήματα. Αυτό το σπίτι είναι κολλητά με το βουνό και είναι χτισμένο με τσιμεντόλιθα ασοβάτιστα, κεραμίδια και λαμαρίνες. Τις ημέρες των πλημμυρών όλο το νερό μπήκε στο σπίτι της γυναίκας και παρά το γεγονός ότι οι γείτονες προσπάθησαν να βρουν μαστόρια, δεν το αναλάμβανε κανείς και απευθύνθηκαν σε εμάς για να φτιάξουμε ένα τοιχίο. Ωστόσο, λόγω του σημείου ήταν πολύ δύσκολο και έπρεπε να μεταφερθούν τα υλικά με τα χέρια, καθώς δεν υπάρχει ελεύθερη διάβαση. Κανονίσαμε με την πρώτη ευκαιρία που οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν, να διαμορφώσουμε το σπίτι και να μπορέσουμε να μονώσουμε τα σημεία της πίσω πλευράς. Επίσης να κάνουμε διεξόδους για το νερό και να κοιτάξουμε και λίγο και τη στέγη που είναι πολλά σημεία σάπια».
Ο κ. Ηλιόπουλος, διευκρίνισε βέβαια ότι «δεν ξέρουμε, αν θα μπορέσουμε να φτάσουμε και να φτιάξουμε όλα αυτά. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Είχαμε οχλήσεις από συμπολίτες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζονται υλικά και δεν έχει τη δυνατότητα η γυναίκα να τα διαθέσει. Οι γείτονες συνδράμουν, της πηγαίνουν φαγητό και από την εκκλησία, αλλά τα προβλήματα μετά την πλημμύρα επιδεινώθηκαν». Σύμφωνα με τον ίδιο το σπίτι είναι τρία δωμάτια και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων θα συνδράμει με τις δυνάμεις της, όσο μπορεί.

Share
Ετικέτες: Λεχωνια

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 30/1

Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων: COSMOTE SPORT 1 19.00 Νίκη-Άρης -Ζ- (Κύπελλο Ελλάδος)…

30 Ιανουαρίου 2024

Κακοκαιρία «Avgi»: Πού θα χιονίσει σήμερα – Κλειστά σχολεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυστηροί έλεγχοι για αλυσίδες

Η επέλαση της κακοκαιρίας Avgi έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος με…

30 Ιανουαρίου 2024

Αχ. Μπέος: «Αναμένουμε έγκριση χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο του Βόλου» – Γραφείο εκτός του δημαρχείου Βόλου στη μείζονα μειοψηφία

Εν αναμονή της έγκρισης χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο του ΕΑΚ μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν…

30 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧ. ΤΣΑΟΥΤΟ

Τον πολυαγαπημένο μας ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧ. ΤΣΑΟΥΤΟ Ετών 94 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα…

30 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΘ. ΤΑΜΠΑΚΗ

Την πολυαγαπημένη μας ΜΑΡΙΑ ΑΘ. ΤΑΜΠΑΚΗ Ετών 92 κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα…

30 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΡΕΔΗ

Σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. θα πούμε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο…

30 Ιανουαρίου 2024