Photo Gallery, Τοπικά

80 υπάλληλοι στην εφεδρεία

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Χθες κοινοποιήθηκε εγκύκλιος στους φορείς σύμφωνα με την οποία πρέπει να έχουν καταρτίσει τους καταλόγους του προσωπικού που μπαίνει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι τις 25 Νοεμβρίου


 

 

Συνολικά 80 υπάλληλοι μπορούν να οδηγηθούν στην εφεδρεία από το Νομό Μαγνησίας. Σύμφωνα ωστόσο με την έρευνα της ΑΔΕΔΥ όλοι μπορούν να οδηγηθούν στη σύνταξη και να μην περιληφθούν στις λίστες εφέδρων.

Χθες οι ΟΤΑ, η Περιφερειακή Διοίκηση, η Περιφερειακή Διεύθυνση, το ΙΚΑ, το 304 ΠΕΒ, οι Εφορείες, το 307 ΤΣΥΑΥ , η 111 Πτέρυγα Μάχης, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας (μόνο οι φύλακες), η Στατιστική και άλλες Υπηρεσίες απέστειλαν σε συνολικά 80 άτομα έγγραφα στα οποία τους γίνεται γνωστό ότι μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς της εφεδρείας και μέχρι αύριο μπορούν να καταθέσουν ένσταση.

Χθες κοινοποιήθηκε εγκύκλιος στους φορείς σύμφωνα με την οποία πρέπει να έχουν καταρτίσει τους καταλόγους του προσωπικού που μπαίνει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν μέχρι αύριο Παρασκευή υπεύθυνες δηλώσεις με τον ακριβή αριθμό των συντάξιμων χρόνων τους. Οι διευθύνσεις προσωπικού θα κοινοποιήσουν άμεσα στο Υπουργείο τους υπαλλήλους που μπορούν να βγουν στην εφεδρεία.

«Εμείς από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει βλέπουμε ότι μέσα τις ενστάσεις που θα κατατεθούν όλοι θα αποφύγουν την εφεδρεία», εκτίμησε ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσούκος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκύκλιος διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία από το προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, ενώ «αναθεωρεί» ακόμα και διατάξεις του πολυνόμου 4024/2011.

Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4024/2011 (πολυνομοσχέδιο), το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εφεδρείας συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι 24 μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που λάμβανε κατά το χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Κουτσούκος όλοι οι υπάλληλοι που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην εφεδρεία έχουν συμπληρώσει τα συνταξιοδοτικά τους μόρια και θα αποφύγουν τις συμπληγάδες πέτρες.

Από την εργασιακή εφεδρεία εξαιρούνται:

Το καλλιτεχνικό προσωπικό, το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσης, οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες που υπάγονται στις διατάξεις του Ν.1514/1985, εργαζόμενοι των οποίων οι σύζυγοι έχουν ενταχθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία, οι υπάλληλοι των οποίων οι σύζυγοι ή τα τέκνα τα οποία τους βαρύνουν φορολογικά και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνοι και οι προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά.

 

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της ζητεί συνδικαλιστική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αποτροπή της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας (απολύσεις).

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους τονίζει: «Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο τη χορήγηση οποιουδήποτε στοιχείου που αφορούν προσωπικά δεδομένα συναδέλφων από τα Γραφεία Προσωπικού για την ένταξη τους στην εργασιακή εφεδρεία και υλοποιούμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για κατάληψη των υπηρεσιών αυτών όπου χρειαστεί.

Δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη νόμου η υποχρέωση των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου να καταθέσουν την προϋπηρεσία τους σε άλλον εργοδότη. Όσα αναγράφονται στην Εγκύκλιο Ρέππα ή διαδίδονται ότι όσοι δεν δηλώσουν τα χρόνια αυτά δεν θα ληφθούν υπόψη για τη συνταξιοδότησή τους με τη Διαδοχική Ασφάλιση, είναι στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων, από μια ανίκανη και υποταγμένη κυβέρνηση. Ζητούμε εγγράφως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να μας γνωρίσουν ποια διάταξη Νόμου το προβλέπει αυτό.

Έσχατο μέσο μη γνωστοποίησης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα είναι η ενημέρωση της υπηρεσίας ότι δεν μπορεί να τα καταθέσει λόγω απώλειας, μη γνώσης κ.λπ. και θα ενημερώσει την υπηρεσία μετά την απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. μέσω της διαδικασίας της Υπεύθυνης Δήλωσης Απώλειας Ασφαλιστικών Βιβλιαρίων (Υ.Δ.Α.Α.Β.)».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το