Πολιτισμός

75 συγγραφείς από 32 εκδοτικούς οίκους στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Βόλου

Περισσότεροι από 80 εθελοντές, 500 συμμετέχοντες στα δρώμενα και 75 συγγραφείς, θα λάβουν μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που ανοίγει τις πύλες του στις 26 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας με κεντρικό σύνθημα «Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά».
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.
Η σύμβουλος διοργάνωσης και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλα Τσιλιμένη τόνισε πως το παιδικό βιβλίο ενδιαφέρει το Πανεπιστήμιο και τους γονείς, γιατί μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητα των παιδιών και να καλλιεργήσει το αξιακό τους σύστημα.
Όπως ανέφερε η κ. Τσιλιμένη, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν εργαστήρια για παιδιά, μουσική, θέατρο, ενώ στις δράσεις θα συμμετέχουν εθελοντικά και 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόσθεσε επίσης πως θα τιμηθούν δύο γυναίκες συγγραφείς, η Μαρούλα Κλιάφα και η Ζωή Κανάβα, για τη συμβολή τους στην εξέλιξη της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλίας Κουτσερής σημείωσε πως είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν 75 συγγραφείς από 32 εκδοτικούς οίκους, έχουν οργανωθεί 36 διαδραστικά εργαστήρια, ενώ στα δρώμενα θα συμμετέχουν περισσότερα από 500 άτομα.
Ο κ. Κουτσερής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου επισημαίνοντας ότι οι προεγγραφές ξεπέρασαν τα 1.200 άτομα (σχολεία ή γονείς με τα παιδιά τους). Σημειώνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Ο συντονιστής και υπεύθυνος του προγράμματος Διονύσης Λεμονής χαρακτήρισε το Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου ως γιορτή για την πόλη και σημείωσε πως το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο. «Μας ενδιέφερε οι παρουσιάσεις των βιβλίων να είναι διαδραστικές. Ελπίζω το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμονής.

Οι διοργανωτές τόνισαν πως το Φεστιβάλ αποτελεί το μοναδικό σε επίπεδο περιφέρειας ενώ ο κ. Κουτσερής υπογράμμισε ότι έχει και οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται πως το Φεστιβάλ αρχίζει στις 26 και ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου. Ως υποστηρικτές- συμμετέχοντες (με αλφαβητική σειρά) είναι: Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και άλλοι φορείς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκρυψε η CIA πληροφορίες για την προέλευση της Covid; Η μαρτυρία και η αγωγή

Νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ των συνωμοσιολογικών καταγγελιών για απόπειρα της αμερικανικής κυβέρνησης…

28 Δεκεμβρίου 2023

Πήρε τον Ούγγρο τερματοφύλακα Ντάνιελ Κόβατς ο Βόλος

Στην απόκτηση του Ούγγρου τερματοφύλακα Ντάνιελ Κόβατς προχώρησε η ΠΑΕ Βόλος. Η σχετική ανακοίνωση: «H…

28 Δεκεμβρίου 2023

Σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές «σαρώνουν» τον πλανήτη

Ακραία καιρικά φαινόμενα, με κεραυνούς, ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν πολλές χώρες του πλανήτη.…

28 Δεκεμβρίου 2023

Οι τιμές στα ράφια και γιατί ελληνικά προϊόντα κοστίζουν λιγότερο στο εξωτερικό

Το 2024 θα κάνει ποδαρικό με νέες ανατιμήσεις σε βασικά είδη των σούπερ μάρκετ ενώ σύμφωνα με…

28 Δεκεμβρίου 2023

Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για τον 14χρονο ο οποίος κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα την παραμονή…

28 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Από τύχη γλίτωσε ο κουμπάρος του αστυνομικού που δολοφονήθηκε

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα από μια ακόμα εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού ανθρώπου για ασήμαντη αφορμή.…

28 Δεκεμβρίου 2023