Πολιτισμός

75 συγγραφείς από 32 εκδοτικούς οίκους στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Βόλου

Περισσότεροι από 80 εθελοντές, 500 συμμετέχοντες στα δρώμενα και 75 συγγραφείς, θα λάβουν μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που ανοίγει τις πύλες του στις 26 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας με κεντρικό σύνθημα «Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά».
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.
Η σύμβουλος διοργάνωσης και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλα Τσιλιμένη τόνισε πως το παιδικό βιβλίο ενδιαφέρει το Πανεπιστήμιο και τους γονείς, γιατί μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητα των παιδιών και να καλλιεργήσει το αξιακό τους σύστημα.
Όπως ανέφερε η κ. Τσιλιμένη, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν εργαστήρια για παιδιά, μουσική, θέατρο, ενώ στις δράσεις θα συμμετέχουν εθελοντικά και 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόσθεσε επίσης πως θα τιμηθούν δύο γυναίκες συγγραφείς, η Μαρούλα Κλιάφα και η Ζωή Κανάβα, για τη συμβολή τους στην εξέλιξη της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλίας Κουτσερής σημείωσε πως είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν 75 συγγραφείς από 32 εκδοτικούς οίκους, έχουν οργανωθεί 36 διαδραστικά εργαστήρια, ενώ στα δρώμενα θα συμμετέχουν περισσότερα από 500 άτομα.
Ο κ. Κουτσερής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου επισημαίνοντας ότι οι προεγγραφές ξεπέρασαν τα 1.200 άτομα (σχολεία ή γονείς με τα παιδιά τους). Σημειώνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Ο συντονιστής και υπεύθυνος του προγράμματος Διονύσης Λεμονής χαρακτήρισε το Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου ως γιορτή για την πόλη και σημείωσε πως το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο. «Μας ενδιέφερε οι παρουσιάσεις των βιβλίων να είναι διαδραστικές. Ελπίζω το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμονής.

Οι διοργανωτές τόνισαν πως το Φεστιβάλ αποτελεί το μοναδικό σε επίπεδο περιφέρειας ενώ ο κ. Κουτσερής υπογράμμισε ότι έχει και οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται πως το Φεστιβάλ αρχίζει στις 26 και ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου. Ως υποστηρικτές- συμμετέχοντες (με αλφαβητική σειρά) είναι: Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και άλλοι φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το