Τοπικά

6.000 επισκέπτες στη γιορτή των αρτοποιών του Βόλου για τη βασιλόπιτα

Κοντά στους 6.000 ήταν οι επισκέπτες που συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του σωματείου αρτοποιών, όπου μοιράστηκαν 10.000 κομμάτια βασιλόπιτας προχθές το απόγευμα στον Βόλο, στο Χωριό του Αη-Βασίλη και η οποία πλαισιώθηκε με πολλή μουσική, κληρώσεις δώρων και φλουριά. Μάλιστα οι προσερχόμενοι περίμεναν υπομονετικά για να λάβουν το κομμάτι ή τα κομμάτια βασιλόπιτας και να ευχαριστήσουν με τη θερμή τους ανταπόκριση τους αρτοποιούς του Βόλου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, καθώς η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας κυμάνθηκε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου τόσο οι αρτοποιοί, όσο και οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν με τα ξεχωριστά δρώμενα που περιελάμβανε η εκδήλωση, η οποία, βέβαια, εκτός από τη διάθεση των 10.000 κομματιών είχε και άλλες πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς και μεγάλους, όπως ήταν ο αχνοστολισμός της βασιλόπιτας που με πολύ μεράκι και χαμόγελο έκαναν τα παιδιά.
Το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου μαζί με το Χωριό του Αη-Βασίλη διοργάνωσαν μια πολύ ξεχωριστή πρωτοβουλία για το μοίρασμα 10.000 κομματιών βασιλόπιτας σε κλίμα εορταστικό με τους μικρούς και μεγάλους παράλληλα να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου «Η Δήμητρα» κ. Κώστας Τσουράπας τόνισε πως «θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Σωματείου μας, αλλά και τον υπεύθυνο του Χωριού του Αη-Βασίλη για την πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε με στόχο να κάνουμε ακόμη πιο χαρούμενους τους πολίτες μας. Το κρύο μπορεί να ήταν τσουχτερό, ωστόσο μας ζέσταναν η καλή διάθεση και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 5.000-6.000 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες που ήρθαν στο Χωριό του Αη-Βασίλη και πήραν από εμάς, τους δεκαέξι αρτοποιούς, που παρευρεθήκαμε, τα κομμάτια της βασιλόπιτας. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε κάνει τις απαραίτητες προμήθειες και προετοιμασίες. Πιο συγκεκριμένα προμηθευτήκαμε, μεταξύ άλλων, 800 κιλά αλεύρι, 100 κιλά ζάχαρη, 200 κιλά άχνη, 2.200 αβγά, 90 κιλά πορτοκάλια, δεκαπέντε κιλά κουβερτούρα, 90 κιλά βούτυρο. Συνολικά θα χρησιμοποιηθούν 200 ταψιά».
Το Σωματείο Αρτοποιών θα πραγματοποιήσει στις 26 Ιανουαρίου και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ στο «Σουίπας Παλλάς» την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Επίσης μέσα στον Φεβρουάριο θα συμμετάσχει στην πανελλήνια έκθεση αρτοποιών, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Μάλιστα θα δρομολογηθούν δύο λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των αρτοποιών στην Αθήνα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023