Τοπικά

3ο Βιωματικό εργαστήριο για τους ωφελούμενους του “ΚΗΠΟΥ” από το Job Center

Την Πέμπτη 04/04/2024 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους εξυπηρετούμενους της δομής της ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΣ «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» με θέμα: «Συνεργασία και Αλληλεγγύη στο χώρο εργασίας».

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ήταν ένα ομάδα από μέλη του Κέντρου Ημέρας «ΚΗΠΟΣ», ενώ οι εισηγήτριες ήταν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center, κα Βαλσάμη Μαρκέλλα και κα Αλεξίου Βασιλική. Συγχρόνως, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί έχοντας αφουγκραστεί την αξία της συμμετοχής και άλλων ειδικοτήτων στο πολυάριθμο μοτίβο της εκπαίδευσης, την κα Σταμούλη Ρόζα- επαγγελματίας ηθοποιός να συνδράμει ενεργά στη διαδικασία της βιωματικής προσέγγισης.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων τους και η καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στο χώρο εργασίας, η κατανόηση της σημαντικότητας αυτών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδι ρόλων, έκφραση και μοίρασμα εμπειριών με την ενεργή συμμετοχή των εισηγητών και των κυρίως των ίδιων των μελών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να κατανοήσουν και να εξασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στην καλλιέργεια των εν λόγω δεξιοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί, πως το όλο πλαίσιο προσανατολίστηκε γύρω από τη φιλοσοφία ότι: η επικοινωνία είναι χάρισμα που το έχουν λίγοι, αλλά δύναται  να υιοθετηθεί από τους περισσότερους με εξάσκηση». 

Συμπερασματικά, το εν λόγω εργαστήριο ήταν το τρίτο στη σειρά στη θεματική των δεξιοτήτων κλειδιά  στην αγορά εργασίας και καθώς ένας κύκλος θεματικών ολοκληρώθηκε, η θετική ανατροφοδότηση μας έδειξε πως το εν λόγω  «τέλος» στην ουσία είναι μία αρχή. Όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες εξέφρασαν την επιθυμία τους για να επωφεληθούν και από τις υπηρεσίες του Job Center.

Στο τέλος μοιράστηκε και ενημερωτικό υλικό που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του εν λόγω εργαστηρίου και αφορούσε tips καλλιέργειας συνεργασίας στον εργασιακό χώρο (αφίσες, φυλλάδια).

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ 6005092 (MIS), εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021-2027.Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center)


Για περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Ημέρας  Κ.Η.Π.Ο.Σ., ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της ΔΙΟΔΟΥ (diodos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πανελλαδικές 2024: Τι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ – Πώς η βαθμολόγηση

Νέα εγκύκλιο προς τα Επαγγελματικά Λύκεια έστειλε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προετοιμαστούν για τις…

6 Απριλίου 2024

Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου: “Το μαζικό κίνημα μπορεί να πετυχαίνει και νίκες”

Σε ανοιχτή συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 5:00μμ, στο καφέ Σπείρα…

6 Απριλίου 2024

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 στις 23:59 λήγει η…

6 Απριλίου 2024

Λάρισα: Τραυματίστηκε ηλικιωμένος σε πτώση από δίκυκλο

Στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε αργά το πρωί του Σαββάτου ένας ηλικιωμένος άντρας. Είχε…

6 Απριλίου 2024

Πάτρα: Kαταφύγιο στους γείτονες βρήκε η γυναίκα που πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί – Είχε συλληφθεί 2 φορές ο κακοποιητής

Από παράθυρο ισόγειου διαμερίσματος πήδηξε η γυναίκα από την Πάτρα για να γλιτώσει από τα…

6 Απριλίου 2024

Youth Pass: Πώς θα κάνετε την αίτηση για το voucher

Από την 1η Απριλίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth…

6 Απριλίου 2024