Κατηγορίες: Τοπικά

30 πολιτικοί γάμοι φέτος στο Ανατολικό Πήλιο από Έλληνες και ξένους 

Στους 30 ανέρχονται οι πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν το φετινό καλοκαίρι στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους που επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στις πανέμορφες τοποθεσίες του Ανατολικού Πηλίου.

Μάλιστα οι πολιτικοί γάμοι ήταν περισσότεροι από πέρυσι σε βαθμό που να σκέπτονται στη Δημοτική Αρχή να υπάρχει και κάποιο ποσό, το οποίο θα πρέπει να πληρώνουν οι νεόνυμφοι, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλούς άλλους Δήμους στη χώρα.

Μάλιστα ο γαμήλιος τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο οι τοπικοί φορείς μπορούν να επενδύσουν ακόμη περισσότερο για την προσέλκυση επισκεπτών. Εξάλλου ακόμη και στην περίοδο της κρίσης είναι ιδιαίτερα ελκυστικό να επισκεφθεί κανείς, την περίοδο του καλοκαιριού, το Πήλιο έστω και για δύο ημέρες, ως προσκεκλημένος σε ένα γάμο, όπου μπορεί να συνδυάσει την κοινωνική υποχρέωση με το ειδυλλιακό τοπίο και τη χαλάρωση του Σαββατοκύριακου.

Ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Απόστολος Κοντογιώργος τόνισε πως ένα χαρακτηριστικό που κυριάρχησε φέτος, ήταν οι πολλοί πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν τόσο στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς, όσο και στη Δημοτική Ενότητα Τσαγκαράδας. Υπολογίζουμε πως πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 πολιτικοί γάμοι, πολύ περισσότεροι από πέρυσι. Και δεν ήταν μόνο ξένοι που παντρεύτηκαν σε κάποια παραλία, σε ξενοδοχείο, κάποιο κτήμα ή και στο Δημαρχείο, αλλά και Έλληνες από διάφορες περιοχές. Μάλιστα οι νεόνυμφοι έφερναν μαζί τους συγγενείς και φίλους και αυτό αύξησε την επισκεψιμότητα φέτος στην περιοχή μας».

Ο κ. Κοντογιώργος τόνισε πως ο κόσμος αγαπά το Πήλιο και θέλει να το συνδυάσει με αυτή την ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή του. Πάντως εμείς σκεπτόμαστε από του χρόνου να βάλουμε κάποιο χρηματικό ποσό για την τέλεση του πολιτικού γάμου, όπως δηλαδή ισχύει και σε άλλους Δήμους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενημερωτική συνάντηση στελεχών του Job Center Δήμου Βόλου και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλία.

Την Πέμπτη 23η του Μάη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ στελεχών του Job Center Δήμου Βόλου…

24 Μαΐου 2024

Τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς στο Στρατόπεδο Γεωργούλα

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ανακοινώνει ότι, την Τρίτη 28 Μαίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο…

24 Μαΐου 2024

Ικανοποίηση αιτήματος του ΣΟΕΔ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώνεται ότι: Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας…

24 Μαΐου 2024

Οι αυθεντικοί Shaolin στον Αλμυρό

Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν που γιορτάζει τα 30 χρόνια της, ταξιδεύει από τον ναό…

24 Μαΐου 2024

Στην αγκαλιά ανάδοχων oικογενειών 39 παιδιά στη Θεσσαλία

«Κάθε παιδί πρέπει να μπορεί να απολαύσει τη σταθερότητα, την αγάπη και τη θαλπωρή μιας…

24 Μαΐου 2024

Αλλοδαποί θα πουλούσαν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μάσκες και τεστ Covid – Θα έβγαζαν 1,6 εκατ. ευρώ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σχεδίαζαν να «σπρώξουν» στην αγορά εκατομμύρια μάσκες και τεστ για…

24 Μαΐου 2024