Τοπικά

Ενημερωτική συνάντηση στελεχών του Job Center Δήμου Βόλου και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλία.

Την Πέμπτη 23η του Μάη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ στελεχών του Job Center Δήμου Βόλου και του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλία.

Η συνάντηση διεξήχθη στο χώρο του Job Center (Λαχανά 5 και Λήμνου, Παλαιά Βόλου) και προέκυψε έπειτα από αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας για ενδελεχή ενημέρωση σε σχέση με το αντικείμενο και τις δράσεις του Κέντρου Υποστήριξης της Απασχόλησης.

Σκοπός της συνάντησης αποτέλεσε η ανάγκη για αμφίδρομη ενημέρωση, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η διερεύνηση με στόχο τη διασύνδεση των υπηρεσιών στο πεδίο της ενίσχυσης απασχολησιμότητας σε εδικές πληθυσμιακές ομάδες που διαμένουν ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου.

Η συνάντηση ήταν δίωρης διάρκειας και πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα επικοινωνίας.

Ειδικότερα, διαρθρώθηκε με βάση τους προαναφερόμενες τρεις άξονες (ενημέρωση-ανταλλαγή καλών πρακτικών-διερεύνηση προοπτικής συνεργασίας):

– Πληροφόρηση για το πεδίο της αμφίδρομης παρέμβασης των δύο φορέων

-Ανταλλαγή καλών πρακτικών για “Job Fair” δράσεις ως μέσο προωθησης ευκαιριών απασχόλησης τόσο για το εύρυτερο κοινό όσο και για στοχευμένο (ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ευπαθείς κ.α.)

-Εκπαίδευση από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στο χειρισμό της εργασιακής πλατφόρμας του Adama Job Center (Adama Job Center – connects job-seeking refugees in Greece with employers (crs.org))

– Επικουρική συμμετοχή σε άλλες δράσεις διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των στελέχων του Job Center Μαρκέλλα Βαλσάμη και Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνικοί Λειτουργοί), του Γεωργίου-Σταύρου Χριστοδούλου (Ψυχολόγος) και της Ιωάννας Μπεφάνη (Οικονομολόγος), ενώ την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκπροσώπησε ο κος Δημήτριος Παπανικολάου (Senior Durable Solutions Assistant).

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ιδρύθηκε εν έτει 1950, στο πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, προκεμένου να υποστηρίξει τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που είχαν εκτοπιστεί ή χάσει τα σπίτια τους. Η παρουσία της στην Ελλάδα είναι από το 1952. Συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, με μη κυβερνητικές και άλλες οργανώσεις, δίκτυα εθελοντών και προσφυγικές κοινότητες για την προστασία και την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Εστιάζει επίσης στην ευαισθητοποίηση και ασκεί πίεση για την εύρεση βιώσιμων λύσεων και τη βελτίωση των πολιτικών, προκειμένου να μπορούν οι πρόσφυγες να ευημερήσουν στη νέα τους πατρίδα.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ανατρέξτε:

https://www.unhcr.org/gr/

Για περισσότερες πληροφορίες για το JOB CENTER Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

Google (volos-pronoia.gr)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκροί 19 προσκυνητές λόγω της αφόρητης ζέστης στο προσκύνημα στη Μέκκα

Τουλάχιστον 14 ιορδανοί και πέντε ιρανοί προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία στη…

16 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική στιγμή: Πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σώζει ζευγάρι από πνιγμό στις Μαλδίβες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει συγκλονιστικό βίντεο, όπου ο μεσοεπιθετικός της Αλμερία, Σέρχιο Αρίμπας και…

16 Ιουνίου 2024

Με κατάγματα και τραύμα στη γλώσσα η σύζυγος του δικηγόρου: Το νεύμα στον γιατρό, η κατάσχεση όπλων και η καταγγελία του 2017

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση σύλληψης του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει σχεδόν καθημερινή…

16 Ιουνίου 2024

Σε τροπικές νύχτες οδηγούν οι νέες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα – Καθηγητής εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες…

16 Ιουνίου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του ποινικολόγου – Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα του

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε…

16 Ιουνίου 2024