Τοπικά

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού κοντά στους Σύριους πρόσφυγες

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού υλοποιεί πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα (Teachers4Europe) κατά το τρέχων σχολικό έτος με θέμα: “Europe4Migrants”.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας μας, Καραδήμα Παναγιώτα, Καραλή Αναστασία, Καρκαλιά Χρύσα, Κινινή Χρύσα, Παπαλεξανδρή Μαρία, Κεφαλίγια Έντι, Τζαμπάζοβα Στέλα και Τσιάτσου Γεωργία με την συνοδεία της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους, Μιχαλακοπούλου Χαρούλας, επισκέφτηκαν την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Μόζα του Βόλου. Η δράση έγινε με την συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια εμπειρία ζωής για όλους, τα μέλη της ομάδας Europe4Migrants και τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον κ. Καραδήμα Δημήτρη. Ο μεταφραστής της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Μόζα, κύριος Κανάνας Μπάμπης, βοήθησε να σπάσουμε τον πάγο και να έρθουμε κοντά στις οικογένειες των Σύριων προσφύγων που μένουν εκεί. Οι πονεμένοι αυτοί άνθρωποι μας μίλησαν για την κατεστραμμένη πατρίδα τους, τον σκληρό εμφύλιο πόλεμο που κάνει αδέρφια να είναι σε αντίθετα στρατόπεδα, το επικίνδυνο ταξίδι από την χώρα τους στην Ελλάδα. Όνειρό τους είναι να βρουν μια χώρα που να τους εξασφαλίζει εργασία και ασφάλεια. Η έγνοια τους είναι τα παιδιά τους.

Η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Μόζα υποστηρίζεται από την ΜΚΟ DRS (Danish Refugee Council) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission – Humanitarian Aid & Civil Protection (ECHO), που παρέχουν προστασία και οικονομική υποστήριξη.

Τα μέλη της ομάδας «Europe4Migrants» σκοπεύουν να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στους Σύριους πρόσφυγες, προσφέροντάς τους ρουχισμό και προϊόντα καθαρισμού. Γι’ αυτό τον σκοπό καλούμε όλους τους φορείς της πόλης του Αλμυρού και τους πολίτες να μας στηρίξουν. Θα δεχόμαστε στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού τον μήνα Φεβρουάριο και κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου ρουχισμό και προϊόντα καθαρισμού.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Europe4Migrants είναι οι Μιχαλακοπούλου Χαρούλα και Μπουκώρου Μαρία.

Πηγή: almyros.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Άδειασμα» στον Σούνακ και από το Βρετανικό Μουσείο – «Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα για τα Γλυπτά»

Μεγαλώνει το κύμα δυσαρέσκειας κατά του Βρετανού πρωθυπουργού μετά την πολιτικά απρεπή κίνησή του να…

30 Νοεμβρίου 2023

Βουλγαρία: Νοθευμένο ελαιόλαδο πωλείται ως ελληνικό – Παγίδα οι δελεαστικές τιμές

Νοθευμένα λάδια πωλούνται ως ελληνικά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη…

30 Νοεμβρίου 2023

Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της θα δικαστεί στη Γερμανία για άλλες υποθέσεις βιασμών

Ο άνδρας που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν…

30 Νοεμβρίου 2023

Επιστροφή στο σημείο μηδέν στις «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης – συμβολαιογράφων: Παγώνουν μεταβιβάσεις ακινήτων και πλειστηριασμοί

«Παγώνουν» μεταβιβάσεις, αρκετές διαδικασίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, αλλά και οι πλειστηριασμοί…

30 Νοεμβρίου 2023

Επίδομα ανεργίας – Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 -νωρίτερα από ποτέ- θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης…

30 Νοεμβρίου 2023

Εφιάλτης για τους γονείς τα προϊόντα νικοτίνης που πωλούνται ελεύθερα στην αγορά

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη λιποθύμησαν από στικ νικοτίνης,…

30 Νοεμβρίου 2023