Κατηγορίες: Τοπικά

25 τζιπ προϋπολογισμού 750.000 ευρώ αποκτά η Τροχαία Θεσσαλίας

Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση για υπογραφή σύμβασης, που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Εξοπλισμός των Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο διαγωνισμός που οδηγεί σήμερα σε σύμβαση για 25 οχήματα στη Θεσσαλία, είναι ένας ενιαίος στη χώρα, μετά από ένταξη αντιστοίχων έργων στα λοιπά περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αφορά στην προμήθεια 25 οχημάτων τύπου τζιπ. Το κάθε όχημα πρόκειται  να είναι προϊόν σειράς, τύπου «τζιπ» καινούργιο, σύγχρονης κατασκευής, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με κίνηση στους τέσσερις (4) τροχούς 2000cc, συνοδευόμενο από φωτεινή και ηχητική σήμανση. Θα είναι κλειστού ενιαίου αμαξώματος και καταλλήλων διαστάσεων για άνετη μεταφορά τουλάχιστον πέντε (5) ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), κατάλληλα για την οδική ασφάλεια των Εθνικών οδικών δικτύων σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Με την υλοποίηση του έργου καλύπτεται η ανάγκη εκσυγχρονισμού των πόρων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία για να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τμήμα 2 Προμηθειών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με κύριο του έργου την Ελληνική Αστυνομία. Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 633.012,50 ευρώ, που αφορά την προμήθεια 25 αυτοκινήτων τύπου τζιπ.

Η σύμβαση αυτή είναι μέρος του όλου ενταγμένου έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, που αφορά προμήθεια εξοπλισμού τροχαίας και είναι συνολικού ποσού περίπου 2 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα μέρη του όλου έργου έχουν ήδη σύμβαση ή βρίσκονται σε άλλα στάδια εξέλιξης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άνδρας ντυμένος Άη Βασίλης έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός Ρώσου να κατέβει με σκοινί σε πολυώροφο κτίριο παριστάνοντας…

22 Δεκεμβρίου 2023

Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του – Πήρε τη μητέρα του και της το είπε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία…

22 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023 – meteo: Ποια είναι η πιο «λευκή» χρονιά από το 1991 για τη χώρα, πόσο χιόνι και πού θα πέσει φέτος

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένη με χιονισμένα τοπία σε χώρες βορειότερου γεωγραφικού πλάτους από…

22 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα» λέει ο ένας από τους τραυματίες Κρητικούς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ένας εκ των Κρητικών που τραυματιστήκε από τους πυροβολισμούς στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόρος οικογένειας Κατσούρη : «Ξαφνικά οι Κροάτες έπαψαν να είναι κατηγορούμενοι και αποφυλακίστηκαν»

Οι 105 Κροάτες που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη «ξαφνικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Μακελειό στην Πράγα: Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη συνδέεται με τη δολοφονία πατέρα και κόρης την περασμένη εβδομάδα

Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο μακελάρης της Πράγας ο οποίος επιτέθηκε στο…

22 Δεκεμβρίου 2023