Κατηγορίες: Τοπικά

24ωρη απεργία και συγκέντρωση την Τετάρτη από τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της ίδιας μέρας, έξω από το νοσοκομείο Βόλου, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, μετά και τη σημερινή άκαρπη παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για το θέμα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Βόλου. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΑΝΟΔΙΚΗ Ε.Π.Ε.», που έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας στο Αχιλλοπούλειο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι και τις 13:30 θα καταβληθούν οφειλόμενες αποδοχές ενός μήνα στις καθαρίστριες. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, η εταιρία δεν είχε καταβάλει τα χρήματα μέχρι αργά το απόγευμα. «Για ακόμη μία φορά η εταιρία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μετά την Επιθεώρηση εργασίας, οι καθαρίστριες μαζί με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Σωματείου, επιδίωξαν συνάντηση με τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να απαιτήσουν να πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο. Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή να δεσμευτεί ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις του Σωματείου, δηλαδή να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να ανακληθούν οι απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου σημείωσε ότι η διοίκηση θα κάνει ότι μπορεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και θα παρέμβει στην εταιρία «ΑΝΟΔΙΚΗ Ε.Π.Ε.» για να εξασφαλίσει την καταβολή των δεδουλευμένων πριν την λήξη της σύμβασης με το Νοσοκομείο Βόλου.
Οι καθαρίστριες και η διοίκηση του Σωματείου, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, δεν πείστηκαν από τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ενώ μετά και από την μη τήρηση της υπόσχεσης για την καταβολή των δεδουλευμένων ενός μήνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης για 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το νοσοκομείο Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν κοντά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά κολέγια πυροβολήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Μπέρλινγκτον…

26 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ιραήλ: Συγκινεί ο παππούς της Άμπιγκειλ, την άφησαν ορφανή οι τρομοκράτες της Χαμάς – «Η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ»

Ο Carmel Idan, παππούς της 4χρονης ομήρου Avigail Idan, η οποία ήταν στην τρίτη ομάδα…

26 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς…

26 Νοεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Της έχω υποσχεθεί ότι θα είναι η τελευταία» – Συγκινεί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Καμία δικαίωση δεν έχει νιώσει η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε το 2021 στη…

26 Νοεμβρίου 2023

Τράβις Σκοτ: Θαυμαστής ανέβηκε στη σκηνή – Ο ράπερ έδιωξε την ασφάλεια και ξεκίνησε να χορεύει μαζί του

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας θαυμαστής του Τράβις Σκοτ, αφού είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί…

26 Νοεμβρίου 2023

Το… έκαψαν χθες στη Λάρισα σε πάρτι χωρισμένων – Η εκθαμβωτική περιφερειακή σύμβουλος που τράβηξε όλα τα βλέμματα (βίντεο)

Ένα πάρτι ξεχωριστό από τα άλλα έγινε χθες το Σάββατο το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί-κέντρο…

26 Νοεμβρίου 2023