Τοπικά

24 θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στο Ανατολικό Πήλιο

Στις 24 ανέρχονται οι θέσεις του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου δίνοντας μια «ανάσα», καθώς ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν και μάλιστα σε ορισμένες ειδικότητες, όπως για την καθαριότητα και γενικότερα για τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Και ήδη το ενδιαφέρον ανέργων από την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου είναι πολύ έντονο.

 
Ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολος Κοντογιώργος ανέφερε πως «οι 24 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τον Δήμο αφενός θα καλύψουν κενές θέσεις που υπάρχουν, αφετέρου θα δώσουν την ευκαιρία στους ανέργους να απασχοληθούν για οκτώ μήνες. Εμείς κάναμε τον σχεδιασμό μας με τις θέσεις που ζητάμε και ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με το προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με σχεδιασμό που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπου από τις 24 θέσεις καλύφθηκαν οι 16. Εξάλλου για 500 ευρώ δύσκολα θα πηγαινοέρχεται κάθε μέρα κάποιος από τον Βόλο στη Ζαγορά ή στην Τσαγκαράδα. Άρα οι απασχολούμενοι καλό είναι να προέρχονται από τον τόπο μας».
Οι θέσεις και οι ειδικότητες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν ως εξής: ΥΕ βοηθητικό προσωπικό οικοδομικών εργασιών 1, εργατών πρασίνου 2, ΔΕ γενικών καθηκόντων σχολείων 3, διοικητικού 3, ηλεκτρολόγων 1, κλητήρων – οδηγών 1, συντηρητές εγκαταστάσεων 3, υδραυλικών 1, ΤΕ βιβλιοθηκονόμων 2, γεωπληροφορικής – τοπογραφίας 1, ΠΕ διοίκηση επιχειρήσεων 1, ιστορίας – αρχαιολογίας 1, κοινωνικών επιστημών 1, πολιτικών επιστημών 1, φιλολογίας 1.

 
Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, ΚΕΑ, αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εντοπιότητα, ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
Παράλληλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα υπάρχει και το θέμα «Λήψη απόφασης περί προγραμματισμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ, καθώς και τακτικού προσωπικού του κλάδου ΔΕ Τηλεφωνητών, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παγώνει το αίμα βίντεο από τη Βόρεια Κορέα: Διαπόμπευση και τιμωρία δύο εφήβων που έβλεπαν νοτιοκορεάτικες δραματικές σειρές

Ερευνητική ομάδα από τη Νότια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα σπάνια πλάνα που, σύμφωνα με τους…

24 Ιανουαρίου 2024

Η Νομαρχιακή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ για το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο…

24 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο αλλά μόνο για τις Ευρωεκλογές

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο…

24 Ιανουαρίου 2024

Με αυτό τον τρόπο τα τιμολόγια ρεύματος θα γίνουν μέχρι και τρεις φορές φθηνότερα: Τι είπε η Α. Σδούκου στο Συνέδριο Ecomobility

Τιμολόγια ρεύματος ακόμα και τρεις φορές φθηνότερα κατά τις ώρες της ημέρας που υπάρχει πλεόνασμα…

24 Ιανουαρίου 2024

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη – Τον πυροβόλησαν μία φορά και από κοντινή απόσταση

Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης, σύμφωνα με το συμπέρασμα…

24 Ιανουαρίου 2024

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το συγκινητικό αντίο στην Ραφαέλα Πιτσικάλη «Με έμαθες να παλεύω μέχρι την τελευταία στιγμή»

Με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αποχαιρέτησε τη Ραφαέλα Πιτσικάλη…

24 Ιανουαρίου 2024