Κατηγορίες: Αθλητισμός

Σκάνδαλο με « άρωμα» Ρεάλ Μαδρίτης καταγγέλουν ευρωβουλευτές

Σε καταγγελίες που έναν επαληθευθούν θα προκαλέσουν μεγάλο σκάνδαλο στους κόλπους του ισπανικού ποδοσφαίρου προέβησαν τρεις ευρωβουλευτές. Οι καταγγελίες αφορούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την Ρεάλ Μαδρίτης για την μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ.

Η μεταγραφή του Ουαλού σούπερ σταρ κόστισε στου Μαδριλένους περισσότερα από 100 εκατομ. ευρώ, αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή, καταγγέλεται ότι έγινε μέσω Βρυξελλών και πιο συγκεριμένα με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Οπως αποκάλυψε το Rac1, μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ, έγινε με χρήματα που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλλες στην Ισπανία για την διάσωση των ισπανικών τραπεζών. Κατα συνέπεια η μετακίνηση του παίκτη από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης επιβάρυνε Ισπανούς φορολογούμενους.
Οι τρεις βουλευτές, που έχουν κάνει την σχετική καταγγελεία , ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια παράνομη κρατική ενίσχυση είναι ο Ντανιέλ Ντάλτον από το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, η Φλαμανδή εθνικίστρια και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, Σάντερ Λουνς και ο Καταλανός Ραμόν Τρεμόσα.
Μάλιστα ο πρώην Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επινκ, είχε ήδη παρατηρήσει την σχέση της Bankia με την Ρεάλ, όταν το 2012 ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί η μεταγραφή. «Είχα μια αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μεταγραφή Μπέιλ. Ήξερα ότι Bankia ήταν η τράπεζα αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα χρήματα που έστειλε η Ευρώπη να σώσει την τράπεζα , να είχαν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει η Ρεάλ κια να αποκτήσει τον Ουαλλό ,» είπε στο Radio της Βαρκελώνης στα τέλη Ιανουαρίου.
Οι ευρωβουλευτές υπενθυμίζουν ότι το 2010 η Banco Santander χρησιμοποιήθηκε για τις μεταγραφές Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο ως ενέχυρο για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνεδρίαση

Στη Λάρισα διεξάγεται η διήμερη συνάντηση μελών του Γενικού Συμβουλίου δημοσίων υπαλλήλων της ΑΔΕΔΥ. Περίπου…

2 Δεκεμβρίου 2023

Το Μαλάκι το 1970 (video)

Βουβό φιλμ 8mm, Αρχείο Μ. Φιλίππου Σύντομα πλάνα με απόψεις της παραλίας στο Μαλάκι της…

2 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Βαρύ το πένθος για τον 24χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο το βράδυ της Παρασκευής

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, μόλις 24 ετών, στο τροχαίο…

2 Δεκεμβρίου 2023

ΑΣ “Ολυμπιακός Βόλου 1937”: Στηρίζουμε το τμήμα ποδοσφαίρου του συλλόγου

Τη στήριξη προς τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου εξέφρασε το…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκινά ο Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος

Για ακόμα μία χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα πραγματοποιήσει τον Έρανο Αγάπης, την περίοδο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας για την αναστολή αποφάσεων περί εξοπλιστικών προγραμμάτων

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, ο κ. ΥΕΘΑ έχει ζητήσει την αναστολή υλοποίησης και την επανεξέταση…

2 Δεκεμβρίου 2023