Τοπικά

Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στο Βόλο ο τ.Υπουργός Γιάννης Πανούσης (photos)

DSC07117

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Καθηγητής Εγκληματολογίας και π. υπουργός  Γιάννης Πανούσης όπου μίλησε σε εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με τη μουσική επένδυση «Itzhak Perlman – Schindler’s List Theme» από τον βιρτουόζο βιολιστή κ. Χρήστο Δασκαλόπουλο.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Πρόεδρο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών.

Μετά την υψίφωνο Χριστίνα Μαργαρίτου χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Βόλου Θ.Θεοδώρου και ο Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Μωϋσής Σολομών δια αντιπροσώπου.

Στη συνέχεια ακούστηκαν μαγικοί ήχοι της εβραϊκής διασποράς και ακολούθησε η ομιλία του τ.Υπουργού Γιάννη Πανούση με θέμα: «Ζωντανές Μνήμες του Ολοκαυτώματος»

Πρέπει να τιμήσουμε το Ολοκαύτωμα, και να το θυμόμαστε , όπως πρέπει να θυμόμαστε και τις δικές μας γενοκτονίες. Θυμόμαστε τις θηριωδίες της ιστορίας και αυτούς τους τις ξαναβάζουν στο τραπέζι μέσα από ρατσισμούς και τις δημοκρατίες μας που καμία φορά είναι αδύναμες. Ακόμα και στην Ελλάδα που η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου έχει πάρει θέση κατά του ρατσισμού, υπάρχουν θύλακες που ξέρουν να βάζουν τα εγκλήματα μίσους στο τραπέζι.

Όπως είπε, αυτά τα περιστατικά πρέπει η κοινωνία να το απομονώσει.  «Θέλω να ελπίζω πως μέσα από την κρίση που υπάρχει,  η Ευρώπη θα τιμήσει αυτό που είναι, μια Ευρώπη των λαών» . Για το μεταναστευτικό δήλωσε πώς μέσω αυτού θα ασκηθεί πίεση για συνδιαχείριση του Αιγαίου και η πίεση θα αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, της Τουρκία ή άλλων στις κοινές περιπολίες.

«Η δημοκρατία πρέπει να περιφρουρήσει αυτό που λέμε αδελφοσύνη, ισότητα αλληλεγγύη για να μην επαναληφθεί ένα ακόμα Ολοκαύτωμα. Το παιχνίδι χάνεται ή κερδίζεται στα σχολεία και στις οικογένειες», τόνισε ο κ. Πανούσης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το