Τοπικά

Θεοδωράκης από Λάρισα: Ο Τσίπρας είπε ψέμματα και κουταμάρες πάνω στα τρακτέρ

theodorakis bloko

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμίου Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στη Λάρισα. Έκανε σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό «ο οποίος δεν μπορεί να παραδεχτεί τα λάθη του και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό». Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών και στους αγρότες και δήλωσε «ότι οι αγρότες δεν είναι παιδάκια θέλουν να φορολογούνται αλλά με έναν δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο».

Ένα άλλο θέμα στο οποίο εστίασε ήταν το μεταναστευτικό και ανέφερε «πως η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη μεταναστών και πως οι μετανάστες πρέπει να διαμοιράζονται σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες».

Στη δήλωση του ανέφερε τα εξής :

«Σήμερα ήρθαμε στη Λάρισα για να δούμε φίλους , εκπροσώπους φορέων και τα στελέχη μας από τη Θεσσαλία, για να κάνουμε μια συνάντηση και να προετοιμαστούμε για το μεγάλο μας συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα στα τέλη του μήνα.

Η κυβέρνηση έχει κάνει δυο μεγάλα λάθη. Πρώτον πιστεύει ότι οι αγρότες είναι μικρά παιδιά και μπορεί να τα ξεγελάει με ψέματα. Πρέπει ο πρωθυπουργός να βρει την τόλμη και να πει στους αγρότες την αλήθεια να τους πει ότι αυτά που τους υποσχέθηκε δεν μπορούν να γίνουν και να πει επιτέλους τι μπορεί να γίνει και δεύτερον αντιγράφει το παρελθόν δηλαδή τα λάθη που έχει κάνει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και με την φορολογία των αγροτών αλλά και το ασφαλιστικό προσπαθεί να τα κάνει και η παρούσα κυβέρνηση.

Οι αγρότες σήμερα δεν αρνούνται να φορολογηθούν, πρέπει να φορολογηθούν με έναν τρόπο ο όποιος να μην τους γονατίζει και εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες είναι προς όφελος των πολλών αγροτών και όχι των λίγων οι οποίοι κοιτάνε πώς να εισπράττουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην κοινωνία.

Την πρόταση που έχει κάνει η κυβέρνηση εμείς δεν την αποδεχόμαστε. Η δική μας πρόταση είναι μια πρόταση που συνδυάζει το κέρδος του αγρότη σε σχέση με αυτά που θα πληρώσει στο κράτος. Αν υπάρχει πραγματικό κέρδος να υπάρχει και αντίστοιχη φορολογία.

Ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ είπε πολλές κουταμάρες που δεν μπορεί να εφαρμόσει ας βγει λοιπόν να πει στους αγρότες και στον ελληνικό λαό αυτό είναι το λάθος μου και αυτή είναι η νέα πορεία. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι η ανικανότητα της.

8eodwrakhs2

Με το μεταναστευτικό έχει ξεχειλίσει το ποτήρι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα πρέπει να απαλλαχθούμε από δυο εικόνες. Από το φοβερό εκείνο συναίσθημα που δημιουργείται κάθε πρωί που ανοίγουμε την τηλεόραση και μαθαίνουμε ότι κάποια παιδιά πνιγήκανε πάλι στο Αιγαίο και πρέπει να επιβάλουμε στη Τουρκία να μην αφήνει τους ανθρώπους να πέφτουν στα νερά και να πνίγονται και το κυριότερο είναι ότι δεν μπορούμε σε αυτή την χώρα να γίνουμε δεσμοφύλακες εκατοντάδων μεταναστών.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη μεταναστών. Η πρόταση μας λέει ότι οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα θα πρέπει να φεύγουν με τα πλοία της Frontex εντός 48 ωρών. Και οι πρόσφυγες να παίρνουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια όχι την ελληνική και να διαμοιράζονται σε όλη την Ευρώπη.

Το ΠΟΤΑΜΙ συζητάει και τα προβλήματα της χώρας αλλά και πως θα στήσει ένα καλύτερο κίνημα . Η εκτίμηση μας είναι ότι έχουμε πολλά περιθώρια να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι έχει ανάγκη από μια γνήσια μεταρρυθμιστική δύναμη. Ο γεννήτορας των μεταρρυθμίσεων είναι το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει να είναι δυνατά στην επόμενη Βουλή».

8eodwrakhs4

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του κινήματος ενόψει του Συνεδρίου.

Πηγή www.onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το