Τοπικά

20 ραντεβού καθημερινά στο ΚΕΣΥΠ Βόλου

Πάνω από 20 είναι καθημερινά τα ραντεβού στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥΠ) Βόλου με υποψήφιους που θέλουν να βοηθηθούν για την επιλογή των σχολών και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Οι μέτριες βαθμολογίες που πέτυχαν πολλοί υποψήφιοι, τους έχει φέρει σε μια ιδιαίτερη θέση, καθώς δεν πιάνουν τους στόχους που είχαν θέσει και είναι αναγκασμένοι να οδηγηθούν σε άλλες επιλογές Τμημάτων για τις οποίες όμως θα πρέπει να ενημερωθούν.\

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, «οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας οριστικοποίηση) έως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο».
Οι ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας λιγοστεύουν και στο ΚΕΣΥΠ τα τηλεφωνήματα από γονείς και υποψηφίους που χρειάζονται βοήθεια, είναι συνεχή.

Όπως ανέφερε το στέλεχος του ΚΕΣΥΠ κ. Αγγελική Καραμπατζάκη «συνολικά καθημερινά βλέπουμε τουλάχιστον 20 ραντεβού με υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που χρειάζονται βοήθεια. Κάποια από αυτά τα ραντεβού διαρκούν περίπου μισή ώρα, με την προϋπόθεση πως οι υποψήφιοι είναι προετοιμασμένοι και ξέρουν, τι θέλουν να διαλέξουν. Υπάρχουν, όμως και περιπτώσεις, όπου τα ραντεβού διαρκούν και μία ώρα. Παράλληλα καθημερινά δεχόμαστε και πολλά τηλεφωνήματα από υποψήφιους».
Το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο το ΚΕΣΥΠ δεν έχει το απαιτούμενο στελεχιακό δυναμικό, καθώς μόνο δύο είναι τα άτομα που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στους υποψήφιους. «Επίσης ο χώρος στέγασης του ΚΕΣΥΠ στον κτίριο Μουρτζούκου, είναι δυσλειτουργικός. Σε ένα μικρό δωμάτιο δεν μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα δύο ραντεβού. Δεν υπάρχει κλιματισμός και οι υποψήφιοι αναγκάζονται να πηγαίνουν τουαλέτα σε άλλους ορόφους» αναφέρει η κ. Καραμπατζάκη.
Πάντως παρά τις δυσκολίες όλα τα αιτήματα των υποψηφίων αντιμετωπίζονται και σύμφωνα με την ίδια «η καθυστέρηση για να δούμε έναν υποψήφιο, είναι τουλάχιστον μια-δύο ημέρες».
Τα Λύκεια αναμένεται να είναι ανοικτά τόσο μεθαύριο Πέμπτη όσο και την Παρασκευή που είναι η τελευταία ημέρα υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023