Τοπικά

20 κινητές μονάδες υγείας στη Θεσσαλία

Με απόφαση του υπουργού υγείας Θαν. Πλεύρη, εγκρίνεται η σύσταση Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) και καθορίστηκαν οι δημόσιοι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας στους οποίους αυτές θα υπαχθούν λειτουργικά και με τους οποίους θα διασυνδεθούν (Μονάδες Αναφοράς).
Σύμφωνα με την απόφαση, στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος, θα λειτουργήσουν 20 Κινητές Ομάδες Υγείας με μονάδες αναφοράς όσον αφορά στη Μαγνησία, το Κέντρο Υγείας Βόλου, το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Έργο των Κ.ΟΜ.Υ. αποτελεί η ολοκληρωμένη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδίως οι υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου, προαγωγής και αγωγής υγείας, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης προβλημάτων υγείας, η διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, η αποκατάσταση και η ανακουφιστική φροντίδα στην κοινότητα, καθώς και οι κατ’ οίκον επισκέψεις σε πληθυσμούς δυσπρόσιτων ή απομονωμένων αγροτικών και ημιαστικών περιοχών της ορεινής και νησιωτικής χώρας, σε πληθυσμούς περιοχών με δυσχερή πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και σε ευάλωτες και ευπαθείς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ομάδες του πληθυσμού, οπουδήποτε στη χώρα.

Οι Κ.ΟΜ.Υ. θα συγκροτηθούν με αποφάσεις των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, στις οποίες θα αναφέρεται η περιοχή ευθύνης, η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τους καθώς και ο δημόσιος φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) αναφοράς.
Τα έξοδα για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των Κ.ΟΜ.Υ., καθώς και της μισθοδοσίας του προσωπικού τους θα καλυφθούν, υπό τους όρους των Κανονισμών για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, από ενωσιακούς πόρους, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος. Το πλαίσιο χρηματοδότησης θα οριστεί με κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 106Α του ν. 4461/2017 (σχετ. α), όπως ισχύει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023