Ελλάδα

Ελληνίδες πλέκουν… αλληλεγγύη για τα προσφυγόπουλα (photos)

plekoun_-708_

Μαζεύονται σε έναν ωραίο χώρο στη Θεσσαλονίκη και πλέκουν για τα προσφυγόπουλα.

Αγχολυτικό και συνάμα χρηστικό το σκεπτικό μια ομάδας γυναικών με τον τίτλο «Πλέκουμε αλληλεγγύη».

Πρόκειται για μια ομάδα που μπορούμε να βρούμε στο Facebook, εκεί όπου ενημερώνουν: «Συγκεντρώνουμε υλικά και μόνο, όχι χρήματα , για πλέξιμο, πλέκουμε κουβερτάκια, σκουφάκια, γαντάκια, για τα παιδιά των προσφύγων που φεύγοντας από την Ειδομένη έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες σε μια αφιλόξενη Ευρώπη».

plekoune_21_n plekoume_98
«Όλα ξεκίνησαν από μία επίσκεψη στην Ειδομένη όπου αντικρίσαμε εκατοντάδες παιδιά να περιμένουν στην ουρά για να φύγουν προς την γειτονική χώρα και άλλα στις σκηνές που έχουν στήσει οι εθελοντές και οι ΜΚΟ» λέει η δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου, που μαζι με φίλες της εφτιαξε την ομάδα.

«Πολλές από εμάς δεν ξέραμε να πλέκουμε» λέει μία εξ αυτών. «Καθόμαστε μπροστά στο youtube και προσπαθούμε να μάθουμε. Όμως αν δεις τι όμορφα πράγματα βγαίνουνε. Αυτό είναι το συγκινητικό, πόση αγάπη βάζουν οι άνθρωποι ακόμα κι αν ξέρουν πως αυτό το σκουφάκι μπορεί να χαθεί στο δρόμο. Παρόλα αυτά βάζουν μεράκι, βάζουν λουλουδάκια, βάζουν χρώματα, βάζουν ό,τι μπορείς να φανταστείς».

plekoume_1 plekoume_8

Μία παρότρυνση για ό,τι μπορεί να πλέξει κανείς για να ζεστάνει τα προσφυγόπουλα που έρχονται στη χώρα μας από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, έχοντας μπροστά τους το δύσκολο ταξίδι προς τη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το