Τοπικά

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης από το Δ.Σ. Βόλου

nero_timologio_evro_deya_aftodioikisi

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ για το 2016, τα οποία παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Ο κ. Παπαευσταθίου επανέλαβε ότι έγινε προσπάθεια εξομάλυνσης της τιμολόγησης στην ύδρευση, έτσι ώστε να διαμορφωθούν ενιαίες κλίμακες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου δεν μπορεί να επιβαρύνεται συνεχώς με τα τέλη των δημοτικών κοινοτήτων».

«Κανένας δεν είναι υπεύθυνος απέναντι στο Νόμο. Ούτε οι κινήσεις πολιτών, ούτε κανείς. Εμείς θα μπούμε φυλακή αν κάτι δεν πάει καλά», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς επέμεινε στην πρότασή του για μείωση των τελών τουλάχιστον κατά 20%, επισημαίνοντας ότι η πρόταση αυτή, που είχε διατυπώσει και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, είναι απόλυτα ρεαλιστική.

Ο Μιχ. Μιτζικός τάχθηκε με τη σειρά του υπέρ της ισονομίας σε ότι αφορά τη χρέωση των καταναλωτών, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να έχουν τις ίδιες ανάγκες ένα σπίτι στο Βόλο και ένα σπίτι στην Πορταριά. «Πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά οι ορεινές περιοχές, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει ύδρευση και αποχέτευση π.χ. στη Μακρινίτσα», είπε. Ο ίδιος ζήτησε οι εκπτώσεις που προβλέπονται στο κοινωνικό τιμολόγιο για ιδρύματα, όπως το Ορφανοτροφείο, το Γηροκομείο, οι Άσπρες Πεταλούδες και η ΕΛΕΠΑΠ, να φτάσει έως και το 70%.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας τόνισε ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών για ύδρευση στο Βόλο είναι μεγάλη και διεμήνυσε προς την πλειοψηφία «όταν μια δημοτική αρχή γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον κόσμο, τότε και ο κόσμος θα σας γράψει».

Απαντώντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς αντέτεινε ότι ο Κ. Γαργάλας στιγματίστηκε απέναντι στον κόσμο όταν συμμετείχε στα επεισόδια μπροστά από τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε σφοδρή διαμάχη ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλου Α. Μαλαματίνη και Κ. Γαργάλα, όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι «φοράει κουκούλα στις πορείες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το