Κόσμος

Φάιμαν: Η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη στο προσφυγικό

Austrian Chancellor and head of the SPOe Faymann is watched by media as he arrives for the bi-annual party conference in Vienna

«Τόσο ως προς την προστασία των εξωτερικών συνόρων όσο και ως προς τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο – γι’ αυτό και απαιτείται ακόμη αρκετή πολιτική, οικονομική και οργανωτική υποστήριξη για την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως επίσης ένας στενότερος συντονισμός με την Τουρκία», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

«Μόνον από κοινού θα το κατορθώσουμε», σημείωσε ο καγκελάριος ο οποίος νωρίτερα ανέφερε πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το θέμα «πρόσφυγες», που αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και επίσης την προστασία των προσφύγων, με τη δημιουργία αποτελεσματικών κέντρων υποδοχής – και προς τούτο θα προηγηθεί μία συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία εκπροσωπεί, όπως και η Γερμανία, μια σαφή θέση στο προσφυγικό ζήτημα. «Μία βάση πλήρους εμπιστοσύνης είναι σημαντική, γι αυτό υπάρχει στενός συντονισμός με τη γειτονική μας χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση, το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα πρέπει αυτό το νέο σύστημα να λειτουργεί, «και δεν επιτρέπεται να στρουθοκαμηλίζουμε αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το