Τοπικά

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Β. Σποράδων το θέμα συνάντησης Κωτσού – Μπουτάρη

IMG_Θεσσαλονίκη

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Μπουτάρη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κος Κωτσός Γεώργιος. Η συνάντηση εργασίας έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να συζητήσουν για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Β. Σποράδων. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη ως συνέχεια της ημερίδας της Σκιάθου που είχε υλοποιήσει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 και που ως κύριο θέμα προς συζήτηση με εισηγητή τον κο Μπουτάρη , ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης  – Σκιάθου. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ημερίδας ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ότι : “ Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκιάθου είναι μια σημαντική πρόκληση και οφείλουμε να αναλάβουμε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουμε όλα τα πιθανά οφέλη αυτής της ενέργειας. Ως ΠΕΔ Θεσσαλίας θεωρούμε ότι είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και θα επιδιώξουμε να πετύχουμε όλες τις απαραίτητες συνεργασίες για την επίτευξη του στόχου” .

Η συζήτηση μεταξύ των κου Μπουτάρη και του κου Κωτσού πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα συνεργασίας και

ανέδειξε ως ενέργεια πρώτης προσέγγισης την ανάγκη εκπόνησης μιας πρώτης μελέτης σκοπιμότητας ώστε να αναδειχθούν όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα  πιθανά προβλήματα που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από κοινού μια συνάντηση με τους πλοιοκτήτες της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος ώστε να τεθεί η αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Παράλληλα θα διερευνηθούν μέσω των Βρυξελλών πηγές χρηματοδότησης το εγχειρήματος και τέλος θα επιδιωχθεί μια συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κο Δρίτσα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης επί ενός θέματος που αφορά τόσο της Θεσσαλία όσο και τη Μακεδονία.

Ο κος Κωτσός δήλωσε ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα είναι στην πρώτη γραμμή και θα συμβάλλει παντοιοτρόπως ώστε « το όραμα να γίνει πραγματικότητα» εφόσον  βέβαια αποδειχθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η  συγκεκριμένη ενέργεια θα αποδώσει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη .

Στην  συνάντηση ήταν παρών ο Δήμαρχος Σκιάθου κος Πρεβεζάνος ο οποίος από τη μεριά του επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για τις συγκεκριμένες περιοχές όσο αφορά το εμπόριο,  τον τουρισμό και την οικονομία των περιοχών γενικότερα.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δ/ντης της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος.

Στο τέλος της συνάντησης ο κος Μπουτάρης και ο κος Κωτσός συμφώνησαν για μια νέα συνάντηση που θα προγραμματισθεί  χρονικά σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από την εξέλιξη των συμφωνηθέντων ενεργειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το