Τοπικά

18 συλλήψεις τον Μάρτιο στην περιοχή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ

Γνωρίζεται ότι κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, από τις Λιμενικής Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοχτώ άτομα και ειδικότερα:
Δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών από το Κ.Λ. Βόλου και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 1,8 γραμμαρίου, δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών από το Κ.Λ. Χαλκίδας και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 29 γραμμαρίων και έξι δεντρύλλια διαφόρων υψών, ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών από το Λ/Χ Αιδηψού και κατασχέθηκε ποσότητα 15 γρ. ηρωίνης, τέσσερα άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών από το Κ.Λ. Βόλου. Συγκεκριμένα, συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, καθώς και τρεις αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα και εννέα άτομα για λοιπά αδικήματα από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας, Στυλίδας και Κύμης.
Σε περιοχή δικαιοδοσίας του Λ/Χ/ Καρύστου Ι/Φ πλοίο έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης. Το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Καρύστου, όπου παρέμεινε έως την αποκατάσταση της βλάβης. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος ούτε και τραυματισμός κάποιου επιβαίνοντα.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ειδικότερα: Επτά με ιδιωτικά σκάφη και πέντε με πλωτό σκάφος του Λ.Σ. από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς τον λιμένα Βόλου, τέσσερις με ιδιωτικά σκάφη και μία με πλωτό σκάφος του Λ.Σ. από τον λιμένα Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης.
Βεβαιώθηκαν 593 παραβάσεις ΚΟΚ και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 35.395€.
Πραγματοποιήθηκαν 73 έλεγχοι μέθης, βεβαιώθηκε μία παράβαση και επιβλήθηκε πρόστιμο 200€.
Πραγματοποιήθηκαν 39 έλεγχοι εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε επιβατηγά / οχηματαγωγά πλοία και ΚΥΕ σε χώρους αρμοδιότητας του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 169 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 32 ήταν αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν 68 κ. ψάρια διάφορων ειδών, 777 άτομα ολοθούριων και 20 τεμάχια όστρακα του είδους «φούσκες». Επίσης, κατασχέθηκαν δύο παραγάδια, ένα πυροφάνι και διάφορα αλιευτικά εργαλεία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεν άντεχε να ακούει άλλο την καμπάνα της εκκλησίας και έφτασε μέχρι το δικαστήριο

Το καμπαναριό εκκλησίας στην Καλαμάτα είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους της περιοχής, καθώς χρησιμοποιούνταν ως…

13 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστήριο της ΕΕ: Απορρίπτεται αγωγή από Σύριο υπήκοο που υποστήριζε ότι έπεσε θύμα pushback στο Αιγαίο

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο απέρριψε, απόψε, αγωγή αποζημίωσης 500.000 ευρώ κατά του…

13 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανικό Μουσείο: Για σκραπ ενδέχεται να πουλήθηκαν τμήματα των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Εκατοντάδες αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο έχουν παραμορφωθεί, με πολύτιμα μέρη τους πιθανότατα να έχουν πουληθεί…

13 Δεκεμβρίου 2023

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Τα στοιχεία της AEGEAN

Σε παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, όπως το Παρίσι, η Πράγα και η Βιέννη, αλλά και αρκετούς…

13 Δεκεμβρίου 2023

Διανομείς: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα σε νομοθεσία που έχει…

13 Δεκεμβρίου 2023

Ομοφοβική επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου για την ισότητα στον γάμο

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων έστειλε ομοφοβική επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την…

13 Δεκεμβρίου 2023