Τοπικά

Χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες στη Μαγνησία

ΠΗΛΙΟ ΧΙΟΝΙΑ

Με ελαφρά χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες ο βράδυ στην κορυφή του Πηλίου και θυελλλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, ενέσκηψε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στη Μαγνησία. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν υπάρχουν, ενώ αντίθετα αποκλεισμένα είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων «δεμένα» παραμένουν στο λιμάνι του Βόλου από το πρωί το οχηματαγωγό – επιβατηγό πλοίο Πρωτεύς, αλλά και το ταχύπλοο Flying Cat.
Το πλοίο δεν απέπλευσε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 7.30 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου για τις Σποράδες, ενώ καθηλωμένο θα μείνει και το Flying Cat το οποίο δε θα αποπλεύσει από τη Σκιάθο όπως είναι προγραμματισμένο στις 10.30 για το λιμάνι του Βόλου.

10 Μποφόρ μέχρι το βράδυ!
Από την πλευρά του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, στο βορειοδυτικό Αιγαίο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα αργά το βράδυ, θα επικρατούν άνεμοι έντασης έως 10 Μποφόρ.
Γι’ αυτό τον λόγο, καλούνται ιδιοκτήτες, κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών, σκαφών αναψυχής κλπ, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Παράλληλα, το Λιμεναρχείο καθιστά την προσοχή στις Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και τις εθελοντικές οργανώσεις και ζητά να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να βοηθήσουν σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον “ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης”, στο νομό μας αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04…10 οC.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το