Τρόμος και φόβος στον Αλμυρό

Δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο ληστεία με θύμα ζευγάρι ηλικιωμένων

Ένα ακόμη ηλικιωμένο ζευγάρι, το δεύτερο μέσα σε ένα 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, έζησε τον εφιάλτη ληστών, οι οποίοι τα ξημερώματα και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι εισήλθαν στο σπίτι του και με βία του πήραν τα λίγα χρήματα που είχε για τις άμεσες ανάγκες του.

Η νέα ληστεία σημειώθηκε στο χωριό Νεοχωράκι του Δήμου Αλμυρού. Θύματα ένα ζευγάρι, ηλικίας 84 ετών ο άνδρας και 81 η γυναίκα.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, τρεις άγνωστοι δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους -όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μέχρι τώρα προανάκρισης- εισήλθαν με παραβίαση στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι δράστες φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Το ηλικιωμένο ζευγάρι κοιμόταν με αποτέλεσμα να πιαστεί –στην κυριολεξία- στον ύπνο.

Ένας από τους δράστες είχε όπλο. Οι ηλικιωμένοι αιφνιδιάστηκαν. Οι δράστες τους απείλησαν με το όπλο, τρομοκρατώντας τους και τους ζήτησαν χρήματα. Δύο από τους δράστες κρατούσαν ακινητοποιημένους τους ηλικιωμένους και ο τρίτος έψαχνε το σπίτι. Τελικά βρήκαν και πήραν 500 ευρώ. Φεύγοντας έκοψαν και το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου για να καθυστερήσουν να ενημερώσουν την Αστυνομία ή συγγενικά τους άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι τρεις δράστες χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορώντας γάντια, μπήκαν σε σπίτι στο Νεοχωράκι Αλμυρού, όπου διαμένουν 84χρονος Έλληνας με την 81χρονη σύζυγό του, παραβιάζοντας παράθυρο.
Εκεί, με την απειλή πιστολιού που έφερε ο ένας από αυτούς, τους ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, αφού έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 500 € και διέφυγαν, κόβοντας προηγουμένως το καλώδιο της σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ληστεία στο Νεοχωράκι έγινε ένα 24ωρο μετά την ληστεία στο Μαυρόλοφο. Και πάλι σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι δύο ληστείες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Δεν αποκλείεται να διαπράττονται από τους ίδιους δράστες.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Αλμυρού διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Μόλις νυχτώνει επικρατεί ερημιά. Αυτό διευκολύνει την δράση αγνώστων για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Οι ληστές έχουν επιλέξει το στόχο τους και τις πρωινές ώρες, εισβάλουν στα σπίτια των ηλικιωμένων για να τους ληστέψουν. Εμφανίζονται βίαιοι και αδίστακτοι. Στη χθεσινή ληστεία στο Νεοχωράκι οι δράστες είχαν όπλο και απείλησαν τους ηλικιωμένους. Η μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα οδηγεί στη διαπίστωση ότι οι δράστες ναι μεν δεν φορούσαν κουκούλες και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, τα θύματα όμως δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν χαρακτηριστικά τους επειδή επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, αλλά και επειδή αιφνιδιάζονται με αποτέλεσμα να τρομοκρατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές τα ξημερώματα οι ληστές εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι ζευγαριού , ηλικίας 81 ετών ο άνδρας και 76 η γυναίκα, στον Μαυρόλοφο. Το ηλικιωμένο ζευγάρι τους αντελήφθη και προσπάθησε να αντιδράσει. Τότε οι ληστές κτύπησαν τον άνδρα και τον ακινητοποίησαν, άρπαξαν από το λαιμό της γυναίκας μία χρυσή αλυσίδα και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα θύμα ληστών μέσα στο σπίτι του, με τον ίδιο τρόπο, έπεσε ένας 63χρονος στους Κωφούς.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας σε βάρος των ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αυξάνονται οι περιπολίες στον Αλμυρό, ειδικά νυχτερινές ώρες, αν και οι αποστάσεις είναι μεγάλες ανάμεσα στα χωριά. Όλα δείχνουν πως σπείρα ληστών έβαλε στόχο ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα από την περιοχή του Αλμυρού, όπου –έως τώρα- δεν είχαν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παράνομη χωματερή στο Αχίλλειο Αλμυρού

  Παράνομη χωματερή λειτουργεί σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αχιλλείου του Δήμου Αλμυρού, με τους…

26 Ιουνίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 55χρονος από την Σκόπελο

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίσθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα 55χρονος από την Σκόπελο. Ειδικότερα, με μέριμνα…

26 Ιουνίου 2024

Δείτε το τελευταίο πρωτοσέλιδο της Αυγής – Πυρ ομαδόν και κατακραυγή για την απόφαση Κασσελάκη να κλείσει η ιστορική εφημερίδα

Ντόμινο αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση του Στέφανου…

26 Ιουνίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα ξεκινά η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Ξεκινά, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για…

26 Ιουνίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΧΡΗΣΤ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την πολυαγαπημένη μας ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΧΡΗΣΤ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ πλήρης ημερών κηδεύσαμε το Σάββατο 22 Ιουνίου στον Ιερό…

26 Ιουνίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΜΑΡΑ

Την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία Ετών 80 που πέθανε, κηδέψαμε το…

26 Ιουνίου 2024