Κατηγορίες: Τοπικά

Ένταξη έξι έργων στο Leader

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ένταξης έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Leader και η εξέλιξη είναι θετική για το Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς και τα έξι έργα που πρότεινε εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με το συνολικό προϋπολογισμό να αγγίζει τα 270.000 ευρώ. Την ικανοποίησή της εκφράζει η Δημοτική Αρχή, καθώς στην τοπική κοινωνία θα δημιουργηθούν νέες υποδομές που θα ενισχύσουν σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ενημερώθηκε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να σταλούν και οι αποφάσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές στον τουρισμό, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά τα έργα του Δήμου Ρήγα Φεραίου που εντάχθηκαν στο Leader, είναι τα εξής: 1) Διαμόρφωση Μουσείου Ριζόμυλου, 2) Ανακαίνιση Λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβίκειου,  3) Δημιουργία δικτύου μονοπατιών, 4) Σήμανση αξιοθέατων, 5) Ανακατασκευή τρανής βρύσης στο Κεραμίδι, 6) Ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται πως η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου είναι ο κεντρικός διαχειριστής του προγράμματος Leader. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεργάζεται με τους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Βόλου για την καλύτερη αξιοποίηση του προγράμματος, ενώ κάποιες δράσεις θα τις αναπτύξουν από κοινού.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Leader στηρίζεται σε ευρωπαϊκούς πόρους και στοχεύει στην ενίσχυση της περιφέρειας, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ολοκλήρωσε τις μελέτες και τους φακέλους και, αφού εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, υποβλήθηκαν για αξιολόγηση στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα αναλάβει την υλοποίηση των διαγωνισμών, προκειμένου μετά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που, μετά από αξιολόγηση, εγκρίθηκε η ένταξη και των έξι έργων που είχαμε ζητήσει στο Leader. Μας δίνεται η ευκαιρία έτσι να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της περιοχής μας δίνοντας έμφαση παράλληλα και στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων. Και έχουμε αποδείξει μέχρι στιγμής ότι άμεσα προχωρούμε στην υλοποίηση των έργων, χωρίς χρονοτριβή, γιατί μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και το όφελος του τόπου και των δημοτών. Πλέον απομένουν κάποιες διαδικαστικές κινήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση των διαγωνισμών. Συγχρόνως η επιτυχία αυτή με την ένταξη των έργων στο Leader ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου που εργάστηκαν σθεναρά».

Παράλληλα σημείωσε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, όσο και με τους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος Leader.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαγνησία:Τρία γραπτά μηδενίστηκαν λόγω κινητού τηλεφώνου

  Στα τρία ανέρχονται τα γραπτά που έχουν μηδενιστεί, επειδή οι υποψήφιοι εντοπίστηκαν να έχουν…

12 Ιουνίου 2024

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60″ – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την…

12 Ιουνίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 40χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Μία 40χρονη μεταφέρθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα από την Σκιάθο στον Βόλο με κρανιοεγκεφαλικές…

12 Ιουνίου 2024

Μαγνησία:Με αιρκοντίσιον και ανεμιστήρες οι πανελλαδικές εξετάσεις

Μέσα σε συνθήκες καύσωνα, με αφόρητη ζέστη και υγρασία, καλούνται οι υποψήφιοι να διαγωνιστούν στις…

12 Ιουνίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΚΟΡΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΚΟΡΙΑ Ετών 80 κηδεύουμε σήμερα…

12 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Τον αγαπημένο μας πατέρα και θείο ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ Ετών 87 Αποχαιρετούμε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου…

12 Ιουνίου 2024