Κατηγορίες: Αθλητισμός

Το 2010 ήταν η χρονιά του…

Ο Ολυμπιακός Β. πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και δείχνει πως μπορεί να καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία

Του ΕΥΘΥΜΗ Δ. ΧΟΥΤΑ

Το 2010 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια ο σύλλογος επέστρεψε στην Α’ Εθνική κατηγορία (Super League) και δείχνει με τις εμφανίσεις του, αλλά και τη βαθμολογική συγκομιδή, ότι μπορεί να καθιερωθεί στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Η διοικητική σταθερότητα, το «δέσιμο» που υπάρχει μεταξύ των παικτών, η παρουσία του Σάκη Τσιώλη στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αλλά και ο κόσμος του Ολυμπιακού ο οποίος έχει αγκαλιάσει τον σύλλογο, έχουν συντελέσει τα μέγιστα στο να βρίσκεται το βολιώτικο συγκρότημα στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ονειρεμένη ήταν η χρονιά που φεύγει για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από μια εξαιρετική πορεία στο δεύτερο γύρο της Β’ Εθνικής κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές και να πανηγυρίσουν το Μάιο την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια στη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έπαιξαν πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, κόβοντας πρώτοι το νήμα, συγκεντρώνοντας 68 βαθμούς, αφήνοντας στη 2η θέση την Κέρκυρα με 63. Σημείωσαν τις περισσότερες νίκες στην κατηγορία (21) και διέθεταν μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 73 γκολ (τη δεύτερη καλύτερη επίθεση είχε η Κέρκυρα με 45 γκολ).

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ΠΑΕ φρόντισε να φέρει στην ομάδα αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα παρέμειναν αρκετοί παίκτες από τον βασικό κορμό που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ. Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας παρέμεινε ο Σάκης Τσιώλης.

Η δίμηνη προετοιμασία της ομάδας έγινε στο Βόλο, στο Καρπενήσι και στη Βόρεια Ιταλία, με τους «ερυθρόλευκους» να δημιουργούν ένα πολύ καλό σύνολο, το οποίο έδειξε τις αρετές του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ύστερα από 15 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, τη στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία, βάσει των εμφανίσεών του. Κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και μάλιστα τους «πράσινους» μέσα στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας μια ιστορική νίκη.

Παράλληλα, το βολιώτικο συγκρότημα συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδος (απέκλεισε ΟΦΗ και Πανσερραϊκό) και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Κέρκυρα-Ηρακλή. Μάλιστα, φιλοδοξεί να φτάσει ακόμη και στον τελικό, καθώς αν προκριθεί στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Ατρόμητος-Διαγόρας ή Εθν. Αστέρας.

Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στον Ολυμπιακό μέσα στο 2010.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Αρκετές ήταν οι αλλαγές που σημειώθηκαν στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Παρελθόν από την ομάδα αποτέλεσαν οι Παναγιώτης Γλύκος, Χρήστος Καλογεράκης, Γιάννης Σωτήρχος, Βασίλης Λιόλιος, Ηλίας Κακαράς, Λάμπρος Χανιώτης και Πέτρος Κοντέων, ενώ από την άλλη πλευρά αποκτήθηκαν οι Ηλίας Σολάκης, Κώστας Καπετάνος, Παναγιώτης Κόρμος, Μανώλης Λιαπάκης, Φώτης Κηπουρός, Κώστας Φούφουλας και Ηλίας Μαρούλης.

Η νέα χρονιά ξεκινά νικηφόρα για τον Ολυμπιακό. Το βολιώτικο συγκρότημα επιβλήθηκε με 2-0 του Πανσερραϊκού στο ΕΑΚ, με τον Αμπράμοβιτς να ανοίγει το σκορ και τον Ροτζέριο με πέναλτι να σημειώνει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Η έξοδος του Ολυμπιακού στη Ρόδο δε συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-2. Οι Λάζετιτς, Ιράλα και Γ. Καντιμοίρης ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τον Ολυμπιακό οι Αμπράμοβιτς και Ροτζέριο βρήκαν «δίχτυα». Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού στο Βόλο, νικώντας με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα των Μπουλούτ και Σολάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν «όρθιοι» στην Κέρκυρα, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι της Β’ Εθνικής.

Η πολύ καλή παρουσία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος δεν στάθηκε αρκετή για να του δώσει την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0 εκτός έδρας με τέρματα που σημείωσαν οι Μαρσελίνιο και Μπούγκα, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση.

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 3-1 επί του Παναιτωλικού στο ΕΑΚ με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει το εις βάρος του σκορ. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε με τον Μπαϊκάρα, όμως στη συνέχεια οι Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς και Μόνχε σκόραραν και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Ηλιούπολη με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 3-1. Ο Σολάκης άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ από τους Ουμπίντες και Καπετάνο. Για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Κάμπας. Νέα νίκη για τον Ολυμπιακό. Το βολιώτικο συγκρότημα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πιερικού στο Βόλου, κερδίζοντας με 2-1. Οι Σολάκης και Καπετάνος σκόραραν και πάλι, ενώ το γκολ για τους Κατερινιώτες είχε πετύχει ο Θάνος. Με δύο γκολ του Αμπράμοβιτς και από ένα των Λιαπάκη και Σολάκη ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 4-0 τη Δόξα Δράμας εντός έδρας. Νίκη τίτλου σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Νίκαια επί του Ιωνικού με 3-2. Βρέθηκαν στο 3’ να χάνουν με 2-0 (Σάλτο-Φουρτάδο) για να πετύχουν στη συνέχεια τρία τέρματα με τους Ροτζέριο, Καμπάνταη και Ψυχογιό, γυρίζοντας ένα ματς που αρχικά φαινόταν χαμένο.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Με πέντε γκολ… φιλοδώρησε τον Θρασύβουλο ο Ολυμπιακός (5-1), πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση. Δύο γκολ πέτυχε ο Ροτζέριο και από ένα οι Σολάκης, Καπετάνος και Αμπράμοβιτς. Το γκολ για την ομάδα της Φυλής σημείωσε ο Μίχος. Το νικηφόρο σερί των «ερυθρολεύκων» σταμάτησε στην Καρδίτσα. Η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ με τον Μπουντούρη και το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να ισοφαρίσει το παιχνίδι (1-1) με τον Ροτζέριο. Μισή ντουζίνα γκολ δέχθηκε το Αιγάλεω από τον Ολυμπιακό στο Βόλο. Ο Ηλίας Σολάκης πέτυχε «χατ τρικ», ενώ σκόραραν επίσης και οι Αμπράμοβιτς, Ροτζέριο και Ουμπίντες. Στο 0-0 έμεινε ο Ολυμπιακός με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή. Σε «περίπατο» μετέτρεψε το ντέρμπι με τον ΟΦΗ στο ΕΑΚ. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 με γκολ των Σολάκη, Νατσούρα (αυτογκόλ) και Καμπάνταη.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Μετά από τρεις μήνες ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα και πάλι στη Ρόδο, αυτή τη φορά από τον Διαγόρα με 2-1. Οι Τριανταφύλλου και Σαλαμαστράκης πέτυχαν τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ ο Σολάκης σκόραρε για τον Ολυμπιακό. Επιστροφή στις νίκες για τους «ερυθρόλευκους». Ο Αγρ. Αστέρας δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση και έφυγε με τέσσερα γκολ από το Βόλο (4-1). Ο Σολάκης συνέχισε να σκοράρει (πέτυχε δύο γκολ), ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Ψυχογιός και Λιαπάκης. Με τους τρεις βαθμούς «απέδρασε» από την Καλάματα ο Ολυμπιακός νικώντας με 2-0 με τέρματα των Καπετάνου και Ρότζέριο, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο της ανόδου. Αποθεωτικής αποδοχής έτυχε η αποστολή των «ερυθρολεύκων» κατά την επιστροφή της στο Βόλο.

ΜΑΪΟΣ

Στις Σέρρες ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανσερραϊκό, με τους Λέαντρο και Γεωργιάδη να πετυχαίνουν τα γκολ των νικητών. Για τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει ο… συνήθης ύποπτος, Ηλίας Σολάκης. Στο προτελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-2 τη Ρόδο στο Βόλο. Ο Σιαλμάς σημείωσε δύο γκολ και από ένα οι Σολάκης, Αμπράμοβιτς και Τσεκούρας. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Κακλαμάνος και Λουτσιάνο.

Στις 16 Μαΐου ο Ολυμπιακός γιόρτασε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μετά από 20 χρόνια, με μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο παιχνίδι με τον Εθνικό. Η ομάδα του Πειραιά δέχθηκε να αγωνιστεί ως γηπεδούχος στο Βόλο. Ο Εθνικός κέρδισε με 2-1, χάρη στα γκολ των Κορακάκη και Σιλιγαρδάκη, ενώ ο Πλιάγκας πέτυχε το τέρμα του Ολυμπιακού.

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σημαντικές ήταν οι ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Δώδεκα ποδοσφαιριστές παρέμειναν από την ομάδα που κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, καθώς παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους» αποτέλεσαν οι Ροτζέριο Μάρτινς, Ενέα Κολίτσι, Φώτης Κηπουρός, Δημήτρης Αρβανίτης, Μανώλης Λιαπάκης, Στέλιος Ανδρίκος, Ευθύμης Κοτίτσας, Κώστας Φούφουλας, Ερόλ Μπουλούτ, Κύδων Καρλόπουλος, Γιώργος Ιακωβάκης, Ντομαγκόι Αμπράμοβιτς, Παναγιώτης Κόρμπος και Δημήτρης Σιαλμάς.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέμεινε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, ενώ τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα ήταν 15 συνολικά και συγκεκριμένα οι Έλντιν Γιακούποβιτς, Μανουέλ Ρόκα, Πέτερ Ντολεζάι, Χαβιέ Τομάς, Χαλίφα Σανκαρέ, Ζόλταν Σέλεζι, Βαγγέλης Γκότοβος, Φακούντο Κάστρο, Κώστας Σκάρος, Αντώνης Ρίκκα, Πάολο Φραντζιπάνε, Στάθης Ρόκας, Χουάν Μαρτίν Μάριο Μπρέσκα και ο νεαρός Αλέξανδρος Ζέρης.

Η προετοιμασία ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές και το βασικό στάδιο πραγματοποιείται στο Καρπενήσι και στο Πράτο της Βόρειας Ιταλίας.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων τη Λάτσιο και τη Μονακό.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αρχίζει στις 28 Αυγούστου. Πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Ν. Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο και πρώτη σπουδαία νίκη με 1-0 με γκολ του Μάριο Μπρέσκα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το πρώτο παιχνίδι έδρας για τον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε με ήττα με 1-0 από τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό. Ο Μπουντιμίρ ήταν ο σκόρερ των Κρητικών και αυτή η ήττα έμελλε να είναι η μοναδική στο Βόλο για τους «ερυθρόλευκους» στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου ο Ολυμπιακός όχι μόνο στάθηκε «όρθιος» αποσπώντας ισοπαλία 1-1, αλλά θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη ακόμη. Ο Μαρτίν άνοιξε το σκορ για το βολιώτικο συγκρότημα, για να ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ ο Ίβιτς. Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 σημείωσε στις 26 Σεπτεμβρίου εντός έδρας ο Ολυμπιακός. Τα γκολ πέτυχαν οι Σανκαρέ, Μπρέσκα και Ουμπίντες με πέναλτι, ενώ για την ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λυμπερόπουλος.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδιάστηκαν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», δέχθηκαν δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο από τους Τοροσίδη και Μιραλάς για να χάσουν τελικά με 3-1. Το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών σημείωσε και πάλι ο Μιραλάς, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου σκόραρε ο Ουμπίντες.

Δεύτερη συνεχόμενη έξοδος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετώπισε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως ο Μπρέσκα αρχικά και ο Ντολεζάι στη συνέχεια ισοφάρισαν το σκορ και το ματς έληξε ισόπαλο 2-2. Τα τέρματα του Ατρόμητου σημείωσαν οι Μπρίτο και Σαμπού. Ισόπαλο 1-1 έληξε το θεσσαλικό ντέρμπι με τη Λάρισα στο Πανθεσσαλικό. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Μόνχε, για να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης από τον Μετίν στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα όπου η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της.

Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονται στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, κερδίζοντας με 1-0 στην παράταση με γκολ του Καπετάνου με χτύπημα πέναλτι.

Ακολουθεί το ματς με τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο», όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, αποσπώντας ισοπαλία από τον «Γηραιό» (0-0).

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κέρκυρα, τον κακό του «δαίμονα». Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 με σκόρερ τον Ηλία Σολάκη. Στις Σέρρες ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο του Πανσερραϊκού, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τέρματα των Μπέλιτς και Λεοζίνιο με πέναλτι, με τον διαιτητή Καλόπουλο, πάντως να βάζει το… χεράκι του. Νέα ισοπαλία για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Βόλο (1-1). Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ορόθκο, για να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό ο Μαρτίν.

Το γκολ του Καπετάνου στον αγώνα με την Καβάλα δεν στάθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό να  πάρει τη νίκη απέναντι στους «Αργοναύτες». Ο Ονουάτσι στο 93’ ισοφάρισε για τους Καβαλιώτες και το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η 13η αγωνιστική αποδείχθηκε γρουσούζικη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απίστευτες ευκαιρίες στο παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας για να ηττηθούν με 1-0, χάρη σ’ ένα γκολ του Μαρσελίνιο. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, καθώς ο Νέτο με ένα εκπληκτικό γκολ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κίτρινους». Τελικά ο Ντολεζάι με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός πέτυχε ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 1-0. Εξαιρετική εμφάνιση από πλευράς «ερυθρολεύκων», οι οποίοι σημείωσαν το «χρυσό» γκολ με τον Μόνχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 2-0 του Πανσερραϊκού στο Βόλο, με δύο γκολ του Σολάκη. Στα προημιτελικά το βολιώτικο συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Κέρκυρας-Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν ιδανικά τη χρονιά και πλέον η διοίκηση κινείται για την ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Παρελθόν αποτελούν ήδη δύο παίκτες, οι Φραντζιπάνε και Κάστρο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δύσκολο έργο με Ολυμπιακό έχει ο Βόλος

Το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ δίνουν σήμερα Βόλος…

3 Δεκεμβρίου 2023

Το σημερινό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ είναι το εξής:   Α’ κατηγορία Βοηθ. ΕΑΚ,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Αφαντος 40χρονος που μαχαίρωσε τρεις στις Πινακάτες -Το γλέντι και η ανυποψίαστη οικογένεια

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, ποινή 20ετούς κάθειρξης διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ)…

3 Δεκεμβρίου 2023

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τον εγκέλαδο οι κάτοικοι – Πάνω από 600 μετασεισμοί

Οι αρχές στις Φιλιππίνες επέτρεψαν στους κατοίκους να επιστρέψουν σήμερα στα σπίτια τους μετά τον…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα, Στην ευαγγελική περικοπή της σημερινής…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την…

3 Δεκεμβρίου 2023