Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Τηλεδιάσκεψη: Δεσμεύσεις εκατέρωθεν

Παπανδρέου: Θα εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο

Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις

της 21ης Ιουλίου και ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης

 

 

Με εκατέρωθεν εγγυήσεις ολοκληρώθηκε σήμερα (χθες) το βράδυ η τηλεδιάσκεψη

που είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου με την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί.

Διήρκεσε 25 λεπτά και όπωςπροκύπτει από τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός διατύπωσε ξεκάθαρα τη βούληση της ελληνικής πλευράς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, ενώ οι κ. Σαρκοζί και Μέρκελ συμφώνησαν ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης.

 

Η δήλωση που έκανε ο κ. Μόσιαλος μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης έχει ως εξής:

 

“Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου Σαρκοζί και της καγκελαρίου Μέρκελ. Απέναντι στη μεγάλη φημολογία των τελευταίων ημερών τονίστηκε από όλους ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες της τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης. Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας”.

 

Η ανακοίνωση Μέρκελ – Σαρκοζί

 

“Πεπεισμένοι” ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης δήλωσαν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως προκύπτει από κοινή δήλωση που εκδόθηκε από το Ελιζέ.

 

Στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας σημειώνεται ότι Μέρκελ και Σαρκοζί υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι “είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ να εφαρμοστούν απόλυτα οι αποφάσεις που υιοθετήθηκαν στις 21 Ιουλίου από τους ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης”.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασαν στον Γιώργο Παπανδρέου “τη σημασία της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που είναι προϋπόθεση για την καταβολή των μελλοντικών δόσεων του προγράμματος”.

 

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εφαρμοστεί το σύνολο των δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί”, αναφέρει η γαλλική ανακοίνωση.

 

Και καταλήγει: “Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης. Η εφαρμογή των δεσμεύσεων του προγράμματος είναι απαραίτητη ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να επανέλθει στο δρόμο της διαρκούς και ισορροπημένης ανάπτυξης. Η επιτυχία του σχεδίου ανάκαμψης της Ελλάδας θα ενισχύσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης”.

 

Προηγήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στην Αθήνα

 

Της τηλεδιάσκεψης προηγήθηκε κυβερνητική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με τη συμμετοχή 10 κορυφαίων υπουργών, στην οποία μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος τα χρονοδιαγράμματα για την προώθηση των μέτρων που αφορούν στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συγχωνεύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις και το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

 

Το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (χθες) τις λεπτομέρειες για την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, ενώ στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από τις ΗΠΑ, θα τεθεί επί τάπητος το νέο μισθολόγιο και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τζο Μπάιντεν: Ένοχος για οπλοκατοχή ο γιος του

Ένοχος κρίθηκε ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, Χάντερ για οπλοκατοχή από το ομοσπονδιακό…

11 Ιουνίου 2024

Αισθητός και στον Βόλο ο διπλός σεισμός στην Εύβοια

Αισθητός και στον Βόλο έγινε η διπλή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στα…

11 Ιουνίου 2024

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι στα τελωνεία μεταξύ Ιανουαρίου – Μαΐου 2024

Σε υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν…

11 Ιουνίου 2024

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Κουρέτα – Εσερίδη – Τι συμφωνήθηκε για τον Αλμυρό

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, στην έδρα…

11 Ιουνίου 2024

Έκκληση πατέρα για βοήθεια στον 20χρονο γιο του

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει ο Γιώργος Λεντέρης, κάτοικος Μεσσήνης και πατέρας ενός 20χρονου αγοριού,…

11 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός: Πότε οι ανακοινώσεις – Τα σενάρια για αλλαγές σε πρόσωπα και υπουργεία

Δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια για δομικό ανασχηματισμό, με φόντο το άσχημο…

11 Ιουνίου 2024