Photo Gallery, Τοπικά

Τελευταία «διαδρομή» για το Θανάση Ψιώτα

 Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο Θανάσης Ψιώτας αριστερά με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Σπύρο Ζούρο (δεξιά) και το μέλος της Επιτροπής Κώστα Παπαγιάννη κατά την ολομέλεια της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας το 2012
Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο Θανάσης Ψιώτας αριστερά με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Σπύρο Ζούρο (δεξιά) και το μέλος της Επιτροπής Κώστα Παπαγιάννη κατά την ολομέλεια της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας το 2012

 

Η κωπηλατική οικογένεια, η οικογένεια του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αλλά και των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών θρηνούν από χθες το θάνατο του Θανάση Ψιώτα. Ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής και του αθλητισμού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, χθες το πρωί, μη μπορώντας να νικήσει σε μια ακόμη μάχη που έδινε τελευταία, αυτή της ζωής.

Ο Θανάσης Ψιώτας είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου, που δημιούργησε με τα ίδια του τα χέρια ό,τι απέκτησε στη ζωή του. Ευθυτενής με στεντόρεια φωνή, είχε πάντα τη δική του άποψη επιχειρηματολογώντας για το κοινό καλό.

Όσοι τον γνώρισαν, κάποιο καλό λόγο έχουν να πουν, ακόμη κι αν τους είχε στενοχωρήσει για κάτι. Γιατί ο  Θανάσης Ψιώτας δεν «χάριζε κάστανα». Τι να πρωτογράψει κανείς για τη ζωή του: Είκοσι επτά χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το οποίο είχε υπηρετήσει από διάφορες θέσεις, δώδεκα χρόνια ως αντιπρόεδρός του, δεκαπέντε χρόνια στη διοίκηση του ΤΕΒΕ, από τους παλαιότερους ποτοποιούς με το περίφημο κονιάκ που έφτιαχνε ο ίδιος, εκλεγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΤΣΑ πρόσφατα, δεκαπέντε χρόνια στη ΓΣΕΒΕΕ, 45 χρόνια στην κωπηλασία μέσα από τον αγαπημένο του σύλλογο, το ΝΟΒΑ (από το 1952), μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ), διαιτητής κωπηλασίας…

Όσα και να γράψει κανείς για το Θανάση Ψιώτα σίγουρο είναι ότι θα ξεχάσει και άλλα. Ένας άνθρωπος που λάτρεψε την κωπηλασία όσο λίγοι, τη γεύτηκε ως κωπηλάτης, αλλά και της «δόθηκε» μέσα από τη διαιτησία. Ως προπονητής   κατέκτησε την πρώτη θέση σε πανελλήνιους αγώνες το 1957. Επί σειρά ετών διετέλεσε έφορος Κωπηλασίας και αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες.

Ένας άνθρωπος που υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, που μεγάλωσε δύο κόρες και γεύτηκε τη χαρά των τεσσάρων εγγονιών, μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Φωτεινή. Αλλά το χτύπημα της απώλειας της αδελφής του Καίτης πέρυσι, του στοίχισε.

Από τους παλαιότερους ποτοποιούς του Βόλου ο Θανάσης Ψιώτας είχε γίνει γνωστός για το περίφημο κονιάκ. Πρώτα το ποτοποιείο του βρισκόταν στην Ιωλκού, κατόπιν στην οδό Αντωνοπούλου, μεταξύ Ερμού και Δημητριάδος και τελευταία, πριν συνταξιοδοτηθεί, στην Αντωνοπούλου με Αλεξάνδρας.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, συνέχισε να δίνει το «παρών» στους αγώνες ως συνταξιούχος πλέον, μέσω της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΤΣΑ.

Τον τελευταίο ασπασμό στο Θανάση Ψιώτα θα δώσουν συγγενείς και φίλοι σήμερα στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Αγ. Βασιλείου Βόλου, όπου η σορός του θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί. Την ΕΚΟΦΝΣ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός της κ. Γιάννης Μωυσίδης, ενώ σύσσωμη η Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ψηφίσματα εξέδωσαν ακόμη για το θάνατο του Θανάση Ψιώτα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο ΝΟΒΑ.

Οι οικείοι του αντί στεφάνων καλούν τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο και στο Γηροκομείο Βόλου.

Η «Θ», της οποίας ένθερμος αναγνώστης υπήρξε ο Θανάσης Ψιώτας, απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το