Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Τέλος οι αυθαίρετες κατασκευές από την παραλία του Βόλου

 

Πρέπει να τις απομακρύνουν μέχρι την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες τους

Τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, αν δεν απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές, κυμαίνονται από 35.000 έως 100.000 ευρώ

 

 

 

 

 

 

Τις αυθαίρετες κατασκευές που έχουν αναπτύξει στα καταστήματα της παραλίας του Βόλου, πρέπει να απομακρύνουν μέχρι την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες τους.

Σε επτά τουλάχιστον περιπτώσεις, που χαρακτηρίζονται «κραυγαλέες», τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στο τέλος της εβδομάδας κυμαίνονται από 35.000 έως 100.000 ευρώ, για κάθε επιχειρηματία. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Νίκου Μόσχου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης κ. Αθανασό και συμφωνήθηκε να απαλλαγεί το παραλιακό μέτωπο από τις αυθαίρετες κατασκευές, άμεσα.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιοκτήτης επιχείρησης κατήγγειλε συναδέλφους του και η Πολεοδομία προχώρησε σε αυτοψίες.

Ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε τις αυθαιρεσίες, ήταν και ο πρώτος που περιλήφθηκε στη λίστα των αυθαιρετούντων – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – και η Πολεοδομία έδωσε «τελεσίγραφο», από τον Ιούνιο, για την απομάκρυνση των κατασκευών, ενώ υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία διαπραγμάτευση και οι αυθαίρετες κατασκευές πρέπει να απομακρυνθούν. Όλοι πρέπει να συμμορφωθούν με την κανονιστική απόφαση του 2008», τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μόσχος.

Ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκεδάσεις κ. Αθανασός ζήτησε κατ’ αρχήν παράταση και τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου θα μπορούσε να «υποχωρήσει» και να δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι την ψήφιση της νέας κανονιστικής απόφασης, ωστόσο ο κ. Μόσχος ήταν αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο και επισήμανε ότι δεν μπορεί να παρακαμφθεί η κανονιστική του 2008.

Ο κ. Αθανασός δήλωσε ότι με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Στάμο είχε επιτευχθεί «άτυπη» συμφωνία» ώστε να μην απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές προ του 2008, για να απαντήσει ο αντιδήμαρχος ότι «άτυπες συμφωνίες» εφόσον υπάρχει νομοθεσία και κανονιστικές αποφάσεις, ούτε αναγνωρίζονται, ούτε ισχύουν.

Χθες εκ μέρους του κ. Αθανασού έγιναν αποδεκτές οι θέσεις του αντιδημάρχου και ανακοινώθηκε ότι μέχρι την Παρασκευή θα απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές.

 

Η κανονιστική

για την παραλία

Για την παραλία του Βόλου, σύμφωνα με τη νέα κανονιστική απόφαση, που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ισχύσουν τα εξής:

Στο πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών και προς την οικοδομική γραμμή, επιτρέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση εξασφάλισης διαδρόμου πλάτους τουλάχιστον 2,50 μέτρων σε επαφή με το κατάστημα, για την ελεύθερη κίνηση των πεζών. Επίσης επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο τμήμα της οδού Μπόρελ μεταξύ Ιάσονος και Αργοναυτών και της οδού Φιλελλήνων από Ιάσονος μέχρι της οδού Δημητριάδος τηρουμένων των προαναφερόμενων όρων ανάπτυξής τους.

Κατ’ εξαίρεση στον πεζοδρόμιο προ του «Αχιλλείου», η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα επιτρέπεται πέραν των 4,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή, ενώ δεν θα επιτρέπεται να εγκατασταθούν τέντες, ώστε να παραμείνει ορατή η διατηρητέα όψη του κτιρίου.

Τα στέγαστρα των καταστημάτων (πλην του «Αχιλλείου») θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ξύλινο σκελετό καλής ποιότητας, μονοκλινούς επίπεδης οροφής, περασμένα με λάδι (χωρίς βερνίκι ή χρώμα). Η επικάλυψη των στεγάστρων θα γίνονται με τέντα επίσης επίπεδη μονοκλινής από πανί μονόχρωμο και στις δύο επιφάνειες άνευ σχεδίων, χρώματος ανοικτού λευκού ή μπεζ αποκλειστικά. Το ελάχιστο καθαρό ύψος των στεγάστρων θα είναι 2,2 μ., ενώ το πλάτος τους θα καλύπτει το χώρο από την πρόσοψη των καταστημάτων μέχρι την άκρη του πεζοδρομίου. Στις θέσεις των δέντρων αφήνεται υποχρεωτικά ελεύθερος χώρος πέριξ αυτών κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα. Η απόσταση αυτή υπολογίζεται από την επιφάνεια του κορμού του κάθε δέντρου.

Επιτρέπεται μεταξύ των καταστημάτων τοποθέτηση σταθερών διαχωριστικών αποτελούμενα στο κάτω τμήμα από ξύλινο (συμπαγές ή καφασωτό) πλαίσιο ύψους ώς 60 εκ. και άνωθεν αυτών τοποθετείται κρύσταλλο securit στερεωμένο σε πλαίσια 8Χ8 ύψους 1 μ. και εξέχων 20 εκ. πάνω από το πλαίσιο ώστε το συνολικό ύψος του διαχωριστικού να μην υπερβαίνει το ύψος του 1,80μ.

Οι χώροι των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων οριοθετούνται με την τοποθέτηση των σταθερών διαχωριστικών ύψους 60 εκ. ώστε να διασφαλίζονται οι χώροι διέλευσης των πεζών τόσο στους διαδρόμους των 2,5 μέτρων, όπως και επίσης των κάθετων πεζόδρομων της παραλίας καθώς και στις εισόδους των οικοδομών.

Επιτρέπονται κινητά θερμαντικά συστήματα, μέγιστων διαστάσεων βάσης εκάστου 0,50Χ0,50μ. εφόσον πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Απαγορεύονται οι σταθερές εγκαταστάσεις ψύξης – θέρμανσης, καθώς και οι κινητές με διαστάσεις βάσεις μεγαλύτερες από 0,50μ.Χ0,50μ.

Στην παραλία του Βόλου απαγορεύεται η ανάπτυξη πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων.

Οι προδιαγραφές θα ισχύουν ωσότου προκύψει ένα υπόδειγμα κατασκευής που θα ακολουθούν όλοι υποχρεωτικά, μετά από σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Στους κάθετους της οδού Αργοναυτών πεζοδρόμους (Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου, Ογλ, Γαμβέτα, Σπυρίδη και Αντωνοπούλου) και μέχρι την οδό Ιάσονος, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον του πεζοδρόμου στους χώρους που διαμορφώνονται μεταξύ των κατασκευασμένων μονίμων παρτεριών.

Οι χώροι που παραχωρούνται για τραπεζοκαθίσματα να οριοθετούνται κατά περίπτωση για να παραμείνει ελεύθερος διάδρομος 3,00 μέτρων για τη διέλευση πεζών και τροχοφόρων.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από τον Λευκό Οίκο

Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο σε…

6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΕ ΑΕΚ: “Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές… Παράγκας”

Τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Πουλικίδη, αλλά και του VARίστα Τσακαλίδη για…

6 Οκτωβρίου 2024

Mariah Carey: Απαντάει με βίντεο σε όσους βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» Μαράια…

6 Οκτωβρίου 2024

Al Pacino: Αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει από κορονοϊό

Ο Αλ Πατσίνο (Al Pacino) αποκάλυψε πόσο ταλαιπωρήθηκε, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο διάσημος…

6 Οκτωβρίου 2024

Η 2η αγωνιστική της Β’ ΕΠΣΘ και η 1η της Γ’ ΕΠΣΘ

Πέντε αγώνες διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή για την 2η ημέρα της Β’ τοπικής κατηγορίας. Ξεχώρισε η…

6 Οκτωβρίου 2024

Σάμι Μπάσο: Πέθανε ο μακροβιότερος ασθενής με προγηρία

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας ο οποίος έζησε περισσότερο από…

6 Οκτωβρίου 2024