Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Προκηρύχθηκαν οι μελέτες που συμπληρώνουν τον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό Δήμου Βόλου

 

 

Για τις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αγχιάλου και Μακρινίτσας

 

 

 

 

 

Υπογράφηκαν χθες από το Δήμαρχο οι προκηρύξεις εκπόνησης δύο μελετών, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό του Καλλικράτειου Δήμου Βόλου. Πρόκειται για τις μελέτες που αναφέρονται στην  «αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, συνολικού προϋπολογισμού 215.071,89 € και στο «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας», συνολικού προϋπολογισμού: 101.857,56 € .

Οι δύο προκηρυχθείσες μελέτες έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου και οι σχετικές συμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από τον Άξονα Προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία, Ταμείο ΕΤΠΑ.

Όπως είναι γνωστό εκκρεμεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Β1 φάση της μελέτης «αναθεώρηση και επέκταση του ΓΠΣ Βόλου», έχει ολοκληρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ Αρτέμιδος, ενώ στις αρχές του μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για «Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ν. Μόσχος, «μετά και την ολοκλήρωση του ΓΠΣ Ν. Αγχιάλου και ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας, θα υπάρχει ολοκληρωμένος πολεοδομικός και χωροτακτικός σχεδιασμός του Δήμου Βόλου, στο σύνολο του πλέον, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος.  Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα θέματα αυτά, αφού θα έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο Π.Δ. για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και η Β1 φάση του ΓΠΣ του Δήμου Βόλου.

Οι συνεδριάσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αφού θα αποτυπώσουν την επίσημη θέση της πόλης για τις μελέτες που ρυθμίζουν τα θέματα της ανάπτυξης της πόλης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, του σχεδιασμού ολόκληρης της περιοχής. Από την εκτεταμένη διαβούλευση των δύο αυτών χωροτακτικών «εργαλείων» (ειδικά του ΓΠΣ), έχουν αναδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της τροποποίησης των ΖΟΕ, τα οποία ωστόσο δεν έχουν τύχει αντίστοιχης επεξεργασίας από τους μελετητές.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023