Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Τούρκο δουλέμπορο

Στην ακτή Αγ. Ιωάννη Κεραμιδίου (φωτό) αποβίβασε ο Τούρκος δουλέμπορος τους 35 λαθρομετανάστες από τη Συρία

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκαν οι δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι, ηλικίας 50 χρονών, που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας διακίνησης 35 λαθρομεταναστών από τη Συρία, που είχε αποβιβάσει Τούρκος δουλέμπορος στην ακτή Αγ. Ιωάννη Κεραμιδίου.

Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι περίμεναν τους μετανάστες, για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα αλλά συνεχίζεται η προανάκριση, σε συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Χθες, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έφτασε κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για το δρομολόγιο των Τούρκων δουλεμπόρων.

Οι μετανάστες, που ήταν 11 παιδιά, οκτώ γυναίκες (η μία εκ των οποίων έγκυος) και 15 άνδρες, αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι την Κυριακή και, εντός 30 ημερών, πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις πολιτικού ασύλου ή να επιστρέψουν στη χώρα τους. Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, παραμένει μόνο μια οικογένεια, καθώς η γυναίκα που είναι έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου και, εντός της εβδομάδας αναμένεται να φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Στο πλευρό της, μετά από κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και της ΕΛΑΣ, βρίσκεται ο σύζυγός της, ενώ στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται και το πρώτο παιδί τους, ηλικίας 14 μηνών που αντιμετώπισε πρόβλημα καρδιολογικής φύσης.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των λαθρομεταναστών, επιβιβάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη, με προορισμό τα τουρκικά παράλια, έχοντας καταβάλει κατά κεφαλή 3.000 δολάρια ΗΠΑ. Από εκεί ξεκίνησαν το βράδυ για την Ιταλία και νωρίς το πρωί ο καπετάνιος τούς άφησε στην ακτή, λέγοντάς τους ότι έφτασαν στην Ιταλία και πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Στο σημείο εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής, ενώ σε κοντινή απόσταση συνελήφθησαν ένας Τούρκους και μία Ελληνίδα, που θα τους παραλάμβαναν και θα τους μετέφεραν στην Αθήνα και το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Σκλήθρο Λάρισας, δύο ακόμη συνεργοί τους, ένας 52χρονος και ένας 40χρονος. Στην κατοχή των δύο τελευταίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ασύρματοι, συντονισμένοι στις συχνότητες της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, 29 φυσίγγια και μία κροτίδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν το τουρκικό ταχύπλοο και γίνονται ενέργειες για τη μεταφορά του στο Βόλο.

Σύλληψη για κλοπή σιδήρων από βαγόνι

Σε φορητό συνεργείο, είχε μετατρέψει το φορτηγάκι του 29χρονος ημεδαπός που συνελήφθη χθες το πρωί στη Ν. Ιωνία να απογυμνώνει βαγόνι του ΟΣΕ από μεταλλικά στοιχεία.

Σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτης, πένσα, μαχαίρια, ζευγάρι γάντια) και δυο μπουκάλες οξυγόνου με πλήρη εξοπλισμό, ως μέσα διευκόλυνσης της ενέργειάς του.

Συνελήφθη 50χρονoς για οφειλές προς το Δημόσιο

Επίσης, συνελήφθη χθες το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 50χρονος ημεδαπός, μηχανικός αυτοκινήτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος μετέβη αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους 179.106,71 ευρώ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αναβιώνει το «βαρέλι του τροχονόμου» στον Βόλο

Μέχρι σήμερα Κυριακή και μετά από Τετάρτη μετά τα Χριστούγεννα μέχρι παραμονή Πρωτοχρονιάς θα βρίσκεται…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικός ντυμένος Άγιος Βασίλης συνέλαβε μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών – Δείτε βίντεο

Μια ομάδα Περουβιανών αστυνομικών, ένας εκ των οποίων είχε μεταμφιεστεί σε Άι Βασίλη για να…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μετά από 17 ώρες απεγκλωβίστηκαν οι Θεσσαλονικείς που είχαν «κολλήσει» εν μέσω χιονοθύελλας στον δρόμο για Βιέννη

Τεράστια ταλαιπωρία βίωσαν 100 Θεσσαλονικείς, που ταξίδευαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Το τηλεφώνημα που οδήγησε στον 16χρονο στην πατροκτονία – Ο ρόλος της μητέρας και του αδερφού του

Ένα τηλεφώνημα φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για να σκοτώσει ο 16χρονος τον ίδιο του…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η χειμερινή συντήρηση του αυτοκινήτου

  Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, λαμπιόνια, μελωδίες, ρεβεγιόν, μελομακάρονα, ταξίδια και για κάποιους διακοπές. Είναι δεδομένο ότι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος : ”Ο,τι είναι σύγχρονο και μοντέρνο δεν είναι κατ’ ανάγκη σωστό-Ας μιλήσουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά μας”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον δημοσιογράφο Μάκη Θεοδώρου, στην εκπομπή του ράδιο Β.Ε.ΡΑ ”Κόκκινη…

24 Δεκεμβρίου 2023