Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Συμβολικές καταλήψεις Δημαρχείων


Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες ο συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου Βόλου

 

 

Σε Δήμους της Μαγνησίας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ

 

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Βόλου αλλά και αποκλεισμό της οδού Λαμπράκη πραγματοποίησαν χθες στις 11:15 το πρωί 80 περίπου εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες με κλείσιμο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και του μηχανοστασίου του Δήμου, ενώ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες στους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Ντίνα Φώτου.

Με ικανοποιητική συμμετοχή – σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις -πραγματοποιήθηκε χθες ο συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου Βόλου που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων τους ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε δεκάλεπτο αποκλεισμό της οδού Λαμπράκη, μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά αποχώρησαν μόλις εμφανίστηκε η τροχαία.

«Οι εργαζόμενοι έχουν φιλότιμο και εργάζονται σκληρά αλλά δεν αντέχουν άλλο τα χαράτσια και τις περικοπές μισθών», είπε η κ. Ντίνα Φώτου και ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για κλιμάκωση κινητοποιήσεων με αποκλεισμό δημοτικών υποδομών, όπως ο ΧΥΤΑ και περιφρούρησή τους μέχρι τη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να στείλουν ένα μήνυμα και να αντιταχθούν στα σκληρά μέτρα που συνεχώς μας χτυπούν την πόρτα. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και όχι χωρισμένοι γιατί αυτή η κυβέρνηση άλλα τραγούδια και άλλα ποιήματα έλεγε πριν από τις εκλογές, αλλά τώρα άλλα μας τραγουδά. Και ο κ. Λοβέρδος που τα βάζει με το Δημόσιο πρέπει να ξέρει ότι σε αυτό δουλεύουν υπάλληλοι και δεν τρώνε χρήματα. Αν θέλουν να εξυγιάνουν τον χώρο ας χτυπήσουν τα μισθολογικά ρετιρέ, αλλά δεν το κάνουν», δήλωσε η κ. Φώτου και τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την εξαγγελία της εργασιακής εφεδρείας καθώς αυτό σημαίνει απόλυση.

«Δεν υπάρχει χειρότερο από το να αρχίσει να ανησυχεί ο καθένας για το αν θα έχει εργασία και αν θα έχει χρήματα να αντεπεξέλθει στα δάνειά του. Κάθε μέρα ανακοινώνονται μειώσεις. Άλλοι όμως τα «φάγανε» και αυτοί πρέπει να πληρώσουν.

Έχοντες και κατέχοντες όμως δεν θα πληρώσουν τίποτα. Θέλουμε και εμείς να στείλουμε με τη στάση μας ένα μήνυμα στους βουλευτές του Νομού που χθες ψηφίσαν τα μέτρα. Νιώθουν ευχαριστημένοι; Νιώθουν ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι η κ. Ροδούλα Ζήση και ο κ. Καρτάλης; Τους προκαλώ σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο. Αν εμένα με είχε ψηφίσει το σύνολο του Βολιώτικου λαού θα ντρεπόμουν να πάω και για καφέ…», δήλωσε η ίδια.

 

Σε άλλους

Δήμους

 

Σε τετράωρη κατάληψη των Δημαρχείων Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου και Αλοννήσου προχώρησαν χθες από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στη διάρκεια της κατάληψης δεν έγινε καμία συναλλαγή με το κοινό, με τους εργαζόμενους να τονίζουν πως «με αγώνα θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική που οδηγεί τους ίδιους και την κοινωνία σε απόγνωση».

Τόσο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου όσο και στη Σκιάθο και την Αλόννησο όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο συμμετείχαν στην κινητοποίηση και από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. κλείδωσαν τις πόρτες των Δημαρχείων και παρέμειναν εντός αυτών χωρίς να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με τους πολίτες.

Δηλώνουν, δε, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τις κινητοποιήσεις τους, κάτι που θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (1 μ.μ.) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Σε όλους τους εργαζόμενους μοιράστηκε ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την κινητοποίηση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Η κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί τους συλλόγους – μέλη της στο πλαίσιο των αγωνιστικών της παρεμβάσεων να οργανώσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τις καταλήψεις όλων των Δημαρχείων.

Μόνο με την αποφασιστικότητά μας και τη διάθεσή μας για αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε απόγνωση, την οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα μεγάλα αδιέξοδα».

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Βουλευτές τραγουδούσαν «Bella Ciao» την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο στη Βουλή

Μεγάλη ένταση, με άσκηση βίας, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην ιταλική βουλή όταν…

13 Ιουνίου 2024

Ρέθυμνο: Στρατολόγησαν Παλαιστίνιο για να σκοτώσει 39χρονη και τον Ισραηλινό συνεργάτη της

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στην υπόθεση τριών ατόμων που καταγγέλλονται ότι «στρατολόγησαν» έναν…

13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει η «βεντάλια» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο «γρίφος» του Χάρη Δούκα

Ανοίγει η «βεντάλια» με τα ονόματα στελεχών και βουλευτών που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην…

13 Ιουνίου 2024

Mouthpad: Συσκευή μετατρέπει τη γλώσσα σε… κέρσορα ποντικιού

Η τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCIs) έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με τέτοιο τρόπου που αναμένεται…

13 Ιουνίου 2024

Σε οικονομική κρίση η Unrwa – Καλεί την Τουρκία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση υπέρ Παλαιστινίων

Η Unrwa, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική…

13 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Aθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Αθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος από την Πάτρα από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του,…

13 Ιουνίου 2024