Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

ΕΚΒ: Αρχή ξεσηκωμού το συλλαλητήριο


Οι συγκεντρωθέντες στο χώρο του Ηρώου στην παραλία, πραγματοποίησαν μετά τη συγκέντρωση, πορεία μπροστά από τις κατάμεστες καφετέριες ζητώντας από τον κόσμο να συνταχθεί στον αγώνα

 

Πλήθος κόσμου χθες στην παραλία του Βόλου έστειλε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση

 


 

 

 

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα άδικα χαράτσια που επιβάλει στο λαό, έστειλαν χθες από την παραλία του Βόλου περίπου 2.000 πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών φορέων και κινημάτων.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

fokidis@e-thessalia.gr

 

Με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του δικομματισμού, με σφυρίχτρες, αλλά και συνθήματα που προέρχονταν από ομάδες του συλλαλητηρίου όπως οι εργαζόμενοι στην πρώην ΚΟΝΤΙ που φορούσαν στολές και φώναζαν «Η Βουλή θα καεί και η ΚΟΝΤΙ θα σωθεί», οι συγκεντρωθέντες στο χώρο του Ηρώου στην παραλία, πραγματοποίησαν μετά τη συγκέντρωση, τη συναυλία τοπικού μουσικού συγκροτήματος και τις ομιλίες συνδικαλιστών, πορεία μπροστά από τις κατάμεστες καφετέριες ζητώντας από τον κόσμο να συνταχθεί στον αγώνα.

Διανέμοντας ενημερωτικό υλικό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης εργαζόμενων και ανέργων, ο Σύλλογος Αρχαιολόγων (παράρτημα Μαγνησίας) και άλλοι φορείς, διατύπωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και στο μέτρο της εφεδρείας, καλώντας σε συμπόρευση όλες τις δυνάμεις.

Ενωτικός ήταν στην ομιλία του και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θαν. Παπαδημόπουλος καλώντας όσους απουσίαζαν, να συστρατευθούν την επόμενη φορά, ενώ ήταν και πάλι επιθετικός στην κυβέρνηση.

«Η σημερινή μας αγωνιστική αντίδραση και αντίσταση είναι μονάχα η αρχή.

Αυτό το συλλαλητήριο, που ενώνει τη φωνή του εργαζόμενου και του άνεργου, με τη φωνή του συνταξιούχου, της απλήρωτης καθαρίστριας, του πεταμένου στο δρόμο εργάτη της ΚΟΝΤΙ, της ΒΙΟΣΩΛ, της ΒΜΤΕ, του ΚΑΝΑΚΗ και μαζί του δημόσιου υπάλληλου, είναι το «παλλαϊκό συμβόλαιο» αντίστασης, που συνυπογράφουμε εδώ, με την παρουσία μας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του και σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, τους οποίους η κυβέρνηση όχι μόνο απαξιώνει επαγγελματικά και πετάει στο δρόμο, αλλά θέλει και να μετατρέψει σε… φοροεισπράκτορες των χαρατσιών που βάζει στα ακίνητα, διερευνά ήδη τις νομικές δυνατότητες της μη πληρωμής του.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει και κόψει το ρεύμα που είναι κοινωνικό αγαθό, από τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον μικρο-συνταξιούχο, γιατί ο ελληνικός λαός – τότε – θα τους κόψει τα χέρια!

Σήμερα, κάναμε την αρχή. Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Σε λίγες μέρες, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου, με απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και με την αυτονόητη, βεβαίως, συμμετοχή του Ε.Κ. Βόλου, έρχονται νέες κινητοποιήσεις, που πρέπει να είναι ακόμη πιο δυναμικές. Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας ξεσηκώνονται, γιατί τα μέτρα και τα χαράτσια πλήττουν ανεξαιρέτως όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα. Και όσοι ύπουλα λογαριάζουν να διασπάσουν την εργατική τάξη, ποντάροντας, όπως πάντα, στην τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», στρέφοντας, δηλαδή, τη μια εργατική κατηγορία εναντίον της άλλης, διαλύοντας τον αγώνα τους αυταπατώνται οικτρά.

Οι εργαζόμενοι έμαθαν πια. Και δεν θα τους ξανακάνουν τη χάρη. Δεν θα βγάλουν με τα ίδια τους τα χέρια τα μάτια τους.

Το αντίθετο. Δυναμικά και αποφασιστικά, χαλυβδώνοντας την ενότητά τους, θα τους στείλουν το μήνυμα είτε να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη, είτε, αν δεν το μπορούν, να σηκωθούν και να φύγουν.

Την άλλη φορά εδώ πρέπει να είμαστε περισσότεροι. Να είναι μαζί μας και αυτοί που σήμερα λείπουν.

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί άλλα λάθη.

Την άλλη φορά, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικές τάξεις που πλήττονται, να είναι μαζί. Ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Είναι σίγουρο τότε, ότι οι δυνάστες της ζωής μας θέλουν δεν θέλουν, θα μας υπολογίσουν» κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σκηνές φαρ ουέστ σε μίνι μάρκετ – Πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και χτύπησε με ρόπαλο δύο υπαλλήλους

Απίστευτες σκηνές σε κατάστημα μίνι μάρκετ στα Χανιά εξελίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με…

15 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης – Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το ΄85

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης.…

15 Ιουνίου 2024

Κρεμασμένοι ανάποδα σε λούνα παρκ – Για μισή ώρα σε ύψος 30 μέτρων

Για περίπου μισή ώρα έμειναν εγκλωβισμένοι σε ύψος τριάντα μέτρων, αιωρούμενοι ανάποδα, με τα κεφάλια…

15 Ιουνίου 2024

Βρετανικό Μουσείο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έγινε στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση…

15 Ιουνίου 2024

Νεκρός 39χρονος σε σοκαριστικό τροχαίο έξω από τη Λάρισα – Άμορφη μάζα σιδερικών έγινε το αυτοκίνητο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άντρας 39 ετών έπειτα από σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που…

15 Ιουνίου 2024

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πάνω από 72 εκατ. στους δικαιούχους έως 21 Ιουνίου

Συνολικά 72.700.677 ευρώ θα καταβληθούν σε 76.052 δικαιούχους, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου…

15 Ιουνίου 2024