Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Συλλαλητήριο φορέων – δημοτών στο Δήμο Αλμυρού

Εκατοντάδες δημότες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, το οποίο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Δυναμική απάντηση σε όσους μεθοδεύουν την πτώχευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ακύρωση του ρόλου της στις τοπικές κοινωνίες έστειλαν χθες από την κεντρική πλατεία του Αλμυρού εκατοντάδες δημότες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, την αγωνία τους εξέφρασαν μέσα από την ανάγνωση εκθέσεων δύο μικρές μαθήτριες που απηύθυναν ερωτήσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ, του ΙΚΑ, του ΟΤΕ στον Αλμυρό, μη γνωρίζοντας ποιος φορέας έχει σειρά.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κ. Δημ. Καλλές, ο κ. Σάββας Τσόγκας, επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δ.Σ. Αλμυρού, και κ. ο Χρ. Βούλγαρης της μείζονος μειοψηφίας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι βουλευτές Μαγνησίας Αλεξ. Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και Παν. Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής.

«Καθημερινά βιώνουμε την πτώση της αγοραστικής κίνησης και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται συνεχώς η αγορά του Αλμυρού, να αυξάνεται δραματικά η ανεργία και να υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του Αλμυρού» ανέφερε ο κ. Καλλές από την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και συμπλήρωσε: «Η υποβάθμιση του τόπου μας ολοκληρώνεται με το κλείσιμο των κοινωνικών φορέων και των φορέων υγείας που επιχειρεί το κράτος.

Γι’ αυτό και εμείς από κοινού θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αποφευχθεί η κοινωνική και η οικονομική καταστροφή που βιώνει ο κάθε συμπολίτης μας. Κανένας μόνος του στην κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Τσόγκας τόνισε: Σήμερα καλούμαστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Κέντρο Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό χωρίς το χαράτσι των 5 Ε. Δηλαδή Υγεία αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια. Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ-ΙΚΑ κ.ά.) δίπλα στο δημότη και μια σειρά άλλες υπηρεσίες και παροχές που αναβαθμίζουν τη ζωή μας. Όμως και η κατάσταση στους Δήμους είναι εκρηκτική. Η λεγόμενη στάση πληρωμών είναι ταυτόχρονα και στάση παροχών. Ήδη, αυτό εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει σε μια σειρά υπηρεσίες όπως παιδικοί σταθμοί που κόβουν απ’ το φαΐ των παιδιών, μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, συντήρηση και λειτουργικά έξοδα σχολείων, περικοπές στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και άλλες υπηρεσίες πρόνοιας. Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε.

Ο πόλεμος είναι ολοκληρωτικός, διαρκείας και μόνο μία οργανωμένη αντίδραση μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα αυτών των αντιλαϊκών μέτρων».

Ο κ. Χρ. Βούλγαρης

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Βούλγαρης, μιλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, άφησε αιχμές για τη Δημοτική Αρχή λέγοντας και τα εξής: «Πριν δυόμισι χρόνια περίπου στις 17-6-2010 με αφορμή τους ψιθύρους για το κλείσιμο του Τελωνείου Αλμυρού με επερώτησή μου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου της συνεχούς υποβάθμισης της περιοχής μας ρωτούσα τον Δήμαρχό μας τι προτίθεται να πράξει ώστε να σταματήσει αυτή η συνεχής υποβάθμιση και ο ακρωτηριασμός της πόλης και του Δήμου μας.

Το Γενάρη που μας πέρασε κι αφού μας χαιρέτισε το Τελωνείο, σχεδόν είχε κλείσει η Εφορία, έφυγε ο ΟΤΕ κι έκλεισε η ΔΕΗ κι ο Αλμυριώτης διοικητής του Νοσοκομείου αποφάσισε την εφημερία του ενός γιατρού στο Κ.Υ. Αλμυρού, απόφαση απ’ την οποία κινδυνεύει άμεσα η υγεία και η ζωή ακόμη των δημοτών και η οποία αποτελεί την αρχή του ξηλώματος των υπηρεσιών υγείας στον Αλμυρό, ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Λειτουργία του Κ.Υ. – Προσβολή της απόφασης του δ/του του Νοσοκομείου περί εφημερίας του ενός γιατρού». Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε ο Δήμος μας να έχει σαν πρώτη και κυριότερη προτεραιότητά του την κοινωνική πολιτική, που θα αναπληρώνει την ανάλγητη πολιτική του κράτους στον κοινωνικό τομέα.

Είναι στο χέρι μας όχι μόνο ν’ αντιμετωπίσουμε, αλλά και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα με ορθό προγραμματισμό και προτεραιότητες.

Τέλος, είναι στο χέρι μας να κινητοποιήσουμε εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες, αλλά και τους απλούς πολίτες, ώστε να υπογράψουμε το δικό μας «μνημόνιο».

Μια συμφωνία που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες, την ευαισθησία και την κρίση των δημοτών. Ένα είδος δημοτικού κοινωνικού συμβολαίου που θα ανοίξει ένα νέο κύκλο ανάπτυξης του Δήμου Αλμυρού. Με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την εξυπηρέτηση και την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Με λειτουργία του Δήμου που θα εγγυάται την απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, το σεβασμό του δημοτικού χρήματος και θα εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων στα βασικά κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, υγεία, πολιτισμό. Να αρνηθούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, να πάρουμε τη ζωή μας και το αύριο του τόπου μας στα χέρια μας!

Να διεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλουν. Να δημιουργήσουμε όμως αυτά που μπορούμε. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς! Όλοι μαζί ν’ αλλάξουμε το μέλλον μας, τον τόπο μας! Αξίζουμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα!

Ο Δήμαρχος

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Δημάρχου κ. Ε. Χατζηκυριάκου που τόνισε ότι σήμερα βιώνουμε τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 40 ετών, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος, ο αγρότης και ο επαγγελματίας, η νεολαία μας και γενικότερα το σύνολο της κοινωνίας μας.

«Είναι πλέον φανερό ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη, στόχος τους είναι η κατάλυση του κοινωνικού κράτους, οι μεγάλες περικοπές σε υγεία, παιδεία και κοινωνικά επιδόματα είναι γεγονός το οποίο θα ενταθεί» ανέφερε ο Δήμαρχος, που προέτρεψε τους δημότες να αντισταθούν μαζικά και να βροντοφωνάξουν ότι για την κρίση πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται και όχι ο εργαζόμενος λαός – εμείς και τα παιδιά μας.

«Οι αλλαγές που υπόσχονται θα έρθουν μόνον αν σκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα του λαού και όχι τα προβλήματα των τραπεζών και του κεφαλαίου» ανέφερε ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Όπως τόνισε, διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων στους οποίους η ανεργία φτάνει το 50% χωρίς βέβαια να υπολογίζεται ως άνεργος ο νέος επιστήμονας που καλείται να δουλέψει με λιγότερα από 600 € το μήνα, καθώς και άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών.

«Μία γενναία και οριστική απόφαση για προκαταβολή των επιδοτήσεων θα ανακουφίσει σημαντικά τον αγροτικό μας κόσμο καλύπτοντας μέρος του υψηλού κόστους παραγωγής τους ειδικά αυτή την εποχή, που πολλοί γεωργοί μας πρέπει να προμηθευτούν αγροτικά εφόδια» ανέφερε ο Β. Χατζηκυριάκος, εκτιμώντας ότι η προκαταβολή των ενισχύσεων θα αποτελέσει μία αναγκαία ένεση ρευστότητας για πολλές επαγγελματικές ομάδες που συναλλάσσονται σε επίπεδο αγαθών και Υπηρεσιών με τον αγροτικό κόσμο.

Τέλος, ανέφερε ότι διεκδικήσεις είναι η δίκαιη φορολόγηση των επαγγελματοβιοτεχνών – και όχι στη φοροληστεία του 35% από το πρώτο ευρώ – που θα οδηγήσει στο κλείσιμο την πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων που έχουν απομείνει και θα αυξήσει περισσότερο την ανεργία και η υλοποίηση των μεγάλων και μικρών έργων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αλμυρού και θα δώσουν πνοή στην περιοχή. Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων στο Κέντρο Υγείας.

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023