Πολιτική

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχέδιου

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα ομοίωμα του «Έλληνα εργαζόμενου»
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα ομοίωμα του «Έλληνα εργαζόμενου»

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχέδιου και ειδικά των διατάξεων που προβλέπουν 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποίησε χθες το βράδυ έξω από τη Βουλή η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Κλειστός ήταν ο σταθμός του Μετρό στο «Σύνταγμα», με εντολή της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας.
«Καταστρέφετε τις ζωές μας. Θα τις πάρουμε πίσω. Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα» ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών -εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών και σε δημόσιους οργανισμούς
Καλώντας στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ ανέφερε πως το νομοσχέδιο «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».
Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ αντέδρασε «στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων», όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.
Ταυτόχρονα, σημείωσε, «η προωθούμενη ρύθμιση με την οποία καταργούνται δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν συμβασιούχους είναι τουλάχιστον προκλητική και εμφανώς αντισυνταγματική».
Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους στο Σύνταγμα και μοίρασαν φρούτα και λαχανικά. Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν, στο δοκιμαζόμενο κόσμο και διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων που εξοντώνουν τις λαϊκές αγορές.
Στη συνέχεια επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το