Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στοχευμένες δράσεις από το Δήμο Βόλου για προσέλκυση τουριστών

Προσπάθεια προσέγγισης των αγορών Ρωσίας, Ισραήλ, Τουρκίας

Το νέο έντυπο του Δήμου Βόλου για την τουριστική προβολή της περιοχής μας

 

 

 

Τις αγορές της Ρωσίας, του Ισραήλ και της Τουρκίας θα προσεγγίσει, με στοχευμένες δράσεις ο δήμος Βόλου, ώστε να προσελκύσει τουρισμό. Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού και ζητήθηκε από τον δήμο Βόλου να αποσαφηνίσει τις πολιτικές του και κυρίως τα κονδύλια που πρόκειται να διαθέσει για την προβολή το 2012.

 

«Αν δεν υπήρχανε οι αεροπορικές συνδέσεις της Αγχιάλου, φέτος θα είχαμε θρήνο», ήταν η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστα Λεβέντη στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν ρωτήθηκε για την πορεία της τουριστικής σεζόν, ενώ χθες στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε ακόμη και το όνομα που πρέπει να δοθεί στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου για να «ταυτοποιείται» στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης πρότεινε να ονομασθεί «Jason», ενώ νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε θέσει ζήτημα στην πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, για το ζήτημα της προβολής του αεροδρομίου, από τον δήμο Βόλου.

Για την Ένωση Ξενοδόχων φάνηκε καθαρά ότι η προβολή του αεροδρομίου δεν είναι αρκετή.

Στην έναρξη της συνεδρίασης η κ. Σούλα Μπαρτζιώκα μίλησε για τις πρωτοβουλίες του δήμου να συμμετάσχει σε εκθέσεις και ζήτησε να κινητοποιούνται και οι επιχειρηματίες, ώστε να κλείνουν συμφωνίες με tour operator, ενώ παρουσίασε και το νέο έντυπο του δήμου Βόλου για το οποίο ο δήμος έλαβε συγχαρητήρια.

Χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, μοντέρνο, σύγχρονο και μακριά από τοπικιστικές αντιλήψεις καθώς προβάλλει όλο το Νομό, τα Μετέωρα και τον Όλυμπο.

Η κ. Μπαρτζιώκα χθες υπερασπίστηκε τις ενέργειες του δήμου για την εξυπηρέτηση των τουριστών που έρχονται στην πόλη με κρουαζιερόπλοια και όπως δήλωσε θα προτείνει στα γραφεία που οργανώνουν τις εκδρομές μέσα στα πλοία, την αγορά (από τους τουρίστες) 4 διαδρομών μέσα στην πόλη.

«Τώρα που ενημερωθήκαμε πως λειτουργεί το σύστημα θα το προτείνουμε…» είπε και τόνισε ότι θα γίνουν προσπάθειες και για προσέλκυση του τουρισμού κρουαζιέρας και τον χειμώνα.

Κακοπληρωτής ο ΕΟΤ

Όταν η κ. Μπαρτζιώκα έθιξε το θέμα του κοινωνικού τουρισμού, το οποίο ο ΕΟΤ υποστηρίζει και «υπερηφανεύεται» για την πολιτική που ασκεί, οι μετέχοντες στη σύσκεψη που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, την ενημέρωσαν ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν πληρωθεί από το 2008. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν καταστραφεί γιατί ο τζίρος τους κινήθηκε κατά 80% στον κοινωνικό τουρισμό και είναι τρία χρόνια απλήρωτοι.

 

Μισό νησί…

Ο κ.Λεβέντης δήλωσε ότι ο δήμος Βόλου πρέπει να ηγηθεί της προβολής του Νομού καθώς οι υπόλοιποι δήμοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον. Πρότεινε να διαφημιστεί το Πήλιο ως «μισό νησί» και όχι ως βουνό και τόνισε ότι τη φετινή σεζόν η κίνηση βρίσκεται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, αλλά με μειωμένους τζίρους. Οι τουρίστες προτιμούν να τα ξενοδοχεία με καλές υπηρεσίες, όπως  είπε.

Εκτίμησε ότι η πολιτική προβολής με μειωμένα κονδύλια είναι «ελαφρώς επικίνδυνη» και έδωσε έμφαση στην αγορά της Ρωσίας που προσεγγίζεται με προσοχή, ενώ τα ενδιαφέρον είναι τεράστιο και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο δήμος πρέπει να πάρει την υπόθεση του αεροδρομίου στα χέρια του, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, ενώ ο κ. Μ. Πατσιαντάς, που μετέχει στην επιτροπή ζήτησε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός του Βόλου με τους άλλους δήμους του Νομού.

Ο δήμαρχος Βόλου συμφώνησε με τον κ. Λεβέντη ότι η αγορά της Ρωσίας είναι μεγάλη πρόκληση και αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίσκεψη της δημοτικής επιτροπής στο Ροστόβ. Επίσης τόνισε ότι ο Βόλος θα παίξει τον ρόλο του leader στην προβολή του Νομού και δήλωσε ότι η στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών μπορεί να επικεντρωθεί στις αγορές της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Τέλος ζήτησε από τους ξενοδόχους να ετοιμάσουν προτάσεις με τουριστικά πακέτα ώστε να τα καταθέσουν και ο δήμος να καλέσει επιχειρηματίες από το Ροστόβ.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γέρακας: Τρεις συλλήψεις για την απόπειρα αρπαγής 12χρονου

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/06) τρία άτομα που κατηγορούνται για την απόπειρα αρπαγής ενός…

26 Ιουνίου 2024

Εύβοια: Στα «κάγκελα» οι ντόπιοι για τις σκηνές που γέμισαν τη «γαλάζια λίμνη»

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας με τους κατασκηνωτές που έκαναν κάμπινγκ σε γνωστή παραλία…

26 Ιουνίου 2024

Στο νοσοκομείο η Υπουργός Νερού του Δελχί – Έκανε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την κρίση νερού στην πόλη

Στο νοσοκομείο κατέληξε η υπουργός νερού του Δελχί στην Ινδία και γνωστή ακτιβίστρια, Ατίσι Μαρλένα,…

26 Ιουνίου 2024

Αγρίνιο: Σε 63χρονο που είχε εξαφανιστεί από το 2022 ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν σε οικόπεδο

Λύθηκε το μυστήριο για τα οστά σκελετού μαζί με ένα κρανίο, που εντοπίστηκαν πριν από…

26 Ιουνίου 2024

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διανύει μία από τις δυσκολότερες χρονιές της ζωής της, με τα προβολήματα…

26 Ιουνίου 2024

Β.Μεταξάς: “Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες ως πεδίο κερδοφορίας για τα κοράκια”

Για σοβαρή εξέλιξη που θα επηρεάσει την πολιτική πρόληψης και η οποία προχωρά περαιτέρω τη…

26 Ιουνίου 2024