Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Νέκρωσαν οι πιάτσες ταξί στο Βόλο

Καθολική συμμετοχή των αυτοκινητιστών στην 24ωρη απεργία


 

Αυτοκινητοπομπή 800 οχημάτων στη Λάρισα με μαύρες σημαίες

 

Χωρίς ταξί έμεινε χθες και ο Βόλος καθώς οι ιδιοκτήτες τους συμμετείχαν στην πανελλαδική 24ωρη κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Από τα 220 αυτοκίνητα του Συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας «Αγ. Χριστόφορος», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Αναστ. Δεμερτζή, κινήθηκαν μόνο δέκα που είχαν προκαθοριστεί για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών και πράγματι πραγματοποίησαν περίπου 50 δρομολόγια για την εξυπηρέτηση ατόμων προς αιμοκάθαρση, με κινητικά προβλήματα κ.α.

Περίπου 50 ιδιοκτήτες ταξί από το Βόλο μετέβησαν με αυτοκινητοπομπή στη Λάρισα στην προσυγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί σε σημείο της παλιάς εθνικής και στη συνέχεια, τα 800 περίπου ταξί από διάφορες θεσσαλικές πόλεις που συγκεντρώθηκαν εκεί, πραγματοποίησαν πορεία με μαύρες σημαίες στο κέντρο της Λάρισας.

Το κέντρο της Λάρισας κατακλύστηκε από ταξί τα οποία στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της αιρετής Περιφέρειας όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου. Ακολούθησε άτυπη ανοιχτή συνέλευση των συγκεντρωθέντων και ομιλίες συνδικαλιστών.

«Ήταν μια άρτια οργανωμένη κινητοποίηση και σε αυτό συνέβαλαν και οι αστυνομικές υπηρεσίες Μαγνησίας και Λάρισας. Επίσης διερχόμενοι οδηγοί αλλά και πολίτες έδειξαν κατανόηση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της αυτοκινητοπομπής μας» τόνισε ο κ. Δεμερτζής, επισημαίνοντας ότι σήμερα Πέμπτη εκπρόσωποί τους θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί και το μέλλον των περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα σήμερα συγκαλείται το κλαδικό Συμβούλιο στις 12:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα όπου θα εξεταστούν τα όσα συζητήθηκαν με τον Υπουργό και θα παρθούν αποφάσεις για τους περαιτέρω χειρισμούς για την αντιμετώπιση του σημαντικότατου θέματος που αφορά χιλιάδες οικογένειες και το μέλλον του κλάδου.

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία χορήγησης των νέων αδειών θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα τριών μηνών (έως τον Σεπτέμβριο), με την έκδοση της υπουργικής απόφασης, που θα θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τον σκοπό αυτό.

Η χορήγηση των νέων αδειών θα ακολουθήσει τη διοικητική διάρθρωση της χώρας, δηλαδή τους καλλικράτειους δήμους και τις Περιφέρειες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει μόνο για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών επισημαίνουν, ότι το άνοιγμα της αγοράς των ταξί θα γίνει με κανόνες, οι οποίοι δεν θα επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το επάγγελμα του ταξιτζή ως ευκαιριακή απασχόληση. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η θέσπιση ακόμα και χρηματικής εγγύησης για την παραμονή του ενδιαφερομένου στο επάγγελμα, για συγκεκριμένο ελάχιστο χρονικό διάστημα (π.χ. 3-5 χρόνια). Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι εγγυήσεις θα είναι τέτοιες που δεν θα εμποδίζουν όποιον πραγματικά θέλει να ασκήσει το επάγγελμα του ταξιτζή, να το κάνει. Στις προϋποθέσεις που θα τεθούν, θα είναι και η είσοδος στον κλάδο με καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στη Φινλανδία: Ακροδεξιός μαχαίρωσε και τραυμάτισε 12χρονο

Ένας άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε…

15 Ιουνίου 2024

Μαθητές που έπαιζαν μπουγέλο δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Άσχημη κατάληξη είχε το παιχνίδι μαθητών του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.…

14 Ιουνίου 2024

Θάσος: Εντοπίστηκε ανθρώπινο κρανίο σε παραλία

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισε δύτης το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6), σε παραλία της Θάσου. Ειδικότερα,…

14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανώτατη πηγή – «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025»

Πληροφορίες για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τις κάλπες να στήνονται…

14 Ιουνίου 2024

Eurostat: Αύξηση κατά 0,9 μονάδες του ποσοστού απασχόλησης στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο

Tο ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, για τα άτομα ηλικίας 20-64 ετών, αυξήθηκε κατά 0,9% στο…

14 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Σκωτσέζος οπαδός σήκωσε το κιλτ του σε ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε η φρενίτιδα του Euro 2024 με τη γηπεδούχο Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία. Οι…

14 Ιουνίου 2024