Κατηγορίες: Αθλητισμός

Στη Σούρπη δοκιμάζεται ο Εθνικός

Ο πρωτοπόρος της Α’ ΕΠΣΘ θα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στον τοπικό Αίαντα


Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις της 14ης ημέρας με τον πρωτοπόρο Εθνικό να δοκιμάζεται στη Σούρπη κόντρα στον τοπικό Αίαντα, ενώ ο Γ.Σ. Αλμυρού θα παίξει εκτός έδρας με τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα και ο Θησέας, ο οποίος θα υποδεχθεί τον Σαρακηνό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Δύσκολο έργο θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Εθνικός Βόλου, αφού καλείται να «αλώσει» το απόρθητο κάστρο της Σούρπης. Ως γηπεδούχος ο Αίας μετρά έξι νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις και φυσικά θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια σε αυτό το σερί. Όμως τη νίκη θέλει και ο Εθνικός, για να διατηρήσει (στη χειρότερη γι’ αυτόν περίπτωση) τη διαφορά των έξι βαθμών από τους δύο διώκτες του, τον Γ.Σ. Αλμυρού και τον Θησέα.

Μάλιστα η ομάδα του Βόλου θα αγωνιστεί και με σημαντικές απουσίες, αφού «νοκ άουτ» από τη σημερινή αναμέτρηση έχουν τεθεί τέσσερις ποδοσφαιριστές της. Πρόκειται για τον Κόκκα, που τραυματίστηκε στο ματς με την Α.Ε., Διμηνίου και σήμερα θα κάνει μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του, τον Τσιγιάννη που ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα, τον Α. Τσουρέλη, ο οποίος έκανε αρθροσκόπηση στη Λάρισα και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση σε 10 ημέρες περίπου και τον Λάππα που θα απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους. Επίσης απών θα είναι και ο Καψιώτης, που πλέον αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο, καθώς ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρό του Δ. Σταυρίδη.

Στον Εθνικό αναγνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εύκολο έργο, αλλά στις τάξεις τους επικρατεί αισιοδοξία με τον τεχνικό Κώστα Κούτσικα να δηλώνει στη «Θ»: «Ο Αίας είναι μία καλή ομάδα, που ειδικά στην έδρα του παρουσιάζεται πολύ δυνατός. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει όλα τα ματς ως γηπεδούχος. Τον υπολογίζουμε και τον σεβόμαστε, αλλά βέβαια δεν πρόκειται να τον φοβηθούμε. Μάλιστα πιστεύω ότι αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει, τότε θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη νίκη».

Στο στρατόπεδο του Αίαντα, τα προβλήματα είναι λιγότερα, αφού θα απουσιάσει μόνο ο τιμωρημένος Νικηφοράκης. Η ομάδα της Σούρπης θα προσπαθήσει να διατηρήσει «απόρθητη» την έδρα της, όπως επισημαίνει και ο προπονητής της Λουκάς Κατσιαμπέκης:

«Ασφαλώς και θέλουμε να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι θα αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετική ομάδα, όπως είναι ο πρωτοπόρος Εθνικός. Εμείς δεν πρόκειται να κλειστούμε στην άμυνά μας για να «κλέψουμε» ματς. Όπως κάνουμε πάντα, θα παίξουμε ανοιχτά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένα παιχνίδι με πλούσιο θέαμα, που θα χαρεί και ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει».

Οι άλλοι αγώνες

Στραβοπάτημα του Εθνικού εύχονται σε Γ.Σ. Αλμυρού και Θησέα προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά των έξι βαθμών που τους χωρίζει από την κορυφή. Όμως, ειδικά ο Γυμναστικός δεν θα έχει εύκολη αποστολή, καθώς θα πρέπει να πάρει το «τρίποντο» στην έδρα του Πρωτεσιλάου/Αχιλλέα, που μόνο ευκαταφρόνητος δεν είναι ως αντίπαλος. Βέβαια, η ομάδα του Βαγγέλη Σταμουλάκη θα αγωνιστεί με την ψυχολογία στα ύψη μετά το εντυπωσιακό 5-2 επί του Θησέα.

Από την πλευρά τους οι Αγριώτες, προέρχονται από αυτή τη βαριά ήττα, αλλά τους δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουν στις επιτυχίες, καθώς θα υποδεχθούν στο γήπεδό τους τον Σαρακηνό.

Από κει και πέρα, Μαγνησιακός, Α.Ε. Διμηνίου και Απόλλων Καναλίων έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη φιλοξενώντας τους Αγροτικό, Α.Ε. 2002 και Α.Ε. Λεχωνίων/Νηλέα αντίστοιχα, ενώ στη Χλόη η τοπική ομάδα που προέρχεται από το «διπλό» επί της Α.Ε. 2002 θα αναμετρηθεί με τον Κένταυρο. Τέλος, η Σκιάθος θα πάρει στα «χαρτιά» το παιχνίδι με τον Ιάσονα Α.Μ., που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ενώ η συνάντηση Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣΘ είναι το παρακάτω:

Γηπ. Καναλίων, 15.00, Απόλλων Καν.-Λεχώνια: Ματσούκας, Γιάννης, Τσακούμης.

Σούρπης, 15.00, Αίας Σ.-Εθνικός: Σκουλάς, Κουρσοβίτης, Μπουργάνης, παρατηρητής: Παγωνόπουλος.

Πτελεού, 15.00, Πρωτεσίλαος-Γ.Σ. Αλμυρού: Α. Δαλούκας, Τασιόπουλος, Γκάγκας.

Διμηνίου, 15.00, Α.Ε. Διμηνίου-Α.Ε. 2002: Παπαγεωργίου, Δημητριάδης, Δημητράκης.

Αγριάς, 15.00, Θησέας-Σαρακηνός: Πετρόπουλος, Τσάγγαρης, Καπνιάς.

Χλόης, 15.00, Χλόη-Κένταυρος: Τριάντος, Κ. Κατσαρός, Αναστασίου.

Μαγνησιακού, 15.00, Μαγνησιακός-Αγροτικός: Παλιούρας, Καραγιάννης, Καπέσιος.

Σκιάθος-Ιάσων Α.Μ. 3-0 α.α.

Ακρόπολη-Αγ. Παρασκευή 5/1

Οι εξ αναβολής αγώνες

Η επιτροπή πρωταθλήματος όρισε για τον Ιανουάριο τα ματς που αναβλήθηκαν λόγω καιρού το περασμένο σαββατοκύριακο, αφού στις 29/12 υπάρχει η εμβόλιμη 14η αγωνιστική στη Β΄ κατηγορία.

Στις 5 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις: Διαγόρας-Αίας Τρικερίου, Ν.Α. Νίκης-Πηλέας, Ορμίνιο-Δήμητρα, ΑΠΟΒ-Δάφνη για την Β’ τοπική και στις 9 Ιανουαρίου τα παιχνίδια Αγχίαλος-Τοξότης και Μυρμιδόνες-Άρης Ανθοτόπου για την Γ’ ΕΠΣΘ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Άρειος Πάγος στις έρευνες για τον πυροβολισμό των αρκούδων – Αναμένονται καταθέσεις μαρτύρων

Υπό την εποπτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου – Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια, φωτογραφίες

Το αρχαιότερο φρούριο στον κόσμο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σιβηρία. Συγεκριμένα, όπως μεταδίδει η Daily Mail,…

9 Δεκεμβρίου 2023

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο, με θύμα 20χρονο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ντραμπάτοβα Ιωαννίνων, όταν το…

9 Δεκεμβρίου 2023

Έκγλημα στη Σαλαμίνα: Η κυνική ομολογία του 71χρονού δολοφόνου: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονής πρώην σύντροφου του στη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Στρατιώτης βανδαλίζει κατάστημα στη Τζαμπαλίγια – «Ανάρμοστη συμπεριφορά, το διερευνούμε» λένε οι IDF – Βίντεο

Βίντεο που παρουσιάζει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να βανδαλίζει ένα κατάστημα στην Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της…

9 Δεκεμβρίου 2023

Τα σημερινά αποτελέσματα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ

Με επιτυχία υπερασπίστηκε την έδρα της η Αγχίαλος κερδίζοντας με 3-1 τον Σαρακηνό. Συνοπτικά τα…

9 Δεκεμβρίου 2023