Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ρεγκάτα Αιγαίου 2013 στη Σκόπελο τον Αύγουστο

Άρχισαν στο Δήμο Σκοπέλου οι προετοιμασίες για την υποδοχή τον Αύγουστο της Ρεγκάτας Αιγαίου 2013, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 60 σκάφη με 600 συνολικά άτομα πλήρωμα
Άρχισαν στο Δήμο Σκοπέλου οι προετοιμασίες για την υποδοχή τον Αύγουστο της Ρεγκάτας Αιγαίου 2013, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 60 σκάφη με 600 συνολικά άτομα πλήρωμα

Άρχισαν στο Δήμο Σκοπέλου οι προετοιμασίες για την υποδοχή τον Αύγουστο της Ρεγκάτας Αιγαίου 2013, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 60 σκάφη με 600 συνολικά άτομα πλήρωμα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, η οποία θα έχει φέτος ως αφετηρία το Μόλυβο της Λέσβου με ενδιάμεσους σταθμούς το Μούνδρο της Λήμνου, τη Λιναριά της Σκύρου και τερματισμό το λιμάνι της Σκοπέλου, όπου θα γίνει η τελετή απονομής, καθώς και εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι συμμετέχοντες.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση από πλευράς του Δήμου Σκοπέλου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τον κ. Θαν. Φαδάκη, ως εκπρόσωπο του Δήμου, τον κ. Χαρ. Στιβαχτή, αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και τον κ. Βαγ. Δρόσο, πρόεδρο του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου (ΝΙΚΟΣ).

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γ. Μιχελής τόνισε πως «η διοργάνωση της Ρεγκάτας Αιγαίου αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του νησιού διεθνώς. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία ώστε να είμαστε πανέτοιμοι τον Αύγουστο για την υποδοχή των ιστιοπλόων. Πρόκειται για μια διοργάνωση με διεθνή εμβέλεια, η οποία θα δώσει τόνωση και στην τοπική οικονομία, καθώς θα βρεθούν στη Σκόπελο 60 ιστιοπλοϊκά σκάφη και 600 περίπου άτομα πλήρωμα. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του ιστιοπλοϊκού τουρισμού και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης της Ρεγκάτας Αιγαίου, η οποία θα τερματίσει στο νησί μας προσέθεσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι για την υλοποίηση της διοργάνωσης πρόκειται να συνεργαστούν πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι νησιωτικοί Δήμοι, από τους οποίους θα περάσει η Ρεγκάτα, ενώ από τη Σκόπελο θα συνδράμουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου.

Να αναφερθεί ότι στις 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η πρώτη σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής Aegean Regatta 2013.

Τη φετινή διοργάνωση την έχει αναλάβει ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (ΛΟΙΑΘ). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18 Αυγούστου από το λιμάνι του Μολύβου και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη αρχικά για το Μούδρο της Λήμνου, εν συνεχεία για τη Σκύρο και θα τερματίσουν στη Σκόπελο. Οι διοργανωτές πρόσθεσαν έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της Aegean Regatta, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα που αποτελεί πλέον θεσμό για το ναυταθλητισμό των Αιγαιοπελαγιτών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Aegean Regatta 2013 θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το