Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο Πήλιο

Δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

Η χθεσινή χιονόπτωση δεν δημιούργησε προβλήματα στο Πήλιο

 

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και χθες τα ξημερώματα στο Πήλιο, ενώ χιονόνερο έπεσε και μέσα στην πόλη του Βόλου. Πάντως το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό και η κίνηση των οχημάτων γινόταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω του παγετού και της αδυναμίας των εκπαιδευτικών να προσεγγίσουν το χωριό, δεν λειτούργησε χθες το Δημοτικό Σχολείο της Ανάβρας.

Το μισό μέτρο αγγίζει το ύψος του χιονιού στα Χάνια και τις υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου, όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 1000 μέτρα. Στις πιο χαμηλές υψομετρικά περιοχές το ύψος του χιονιού έφτασε τα δέκα εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, συνεχίστηκαν και χθες τα ξημερώματα. Η χιονόπτωση ήταν πυκνή κατά διαστήματα και διήρκεσε περίπου μέχρι τις 7 το πρωί, οπότε και περιορίστηκαν τα φαινόμενα, ενώ στη συνέχεια επικράτησε ηλιοφάνεια.

Ωστόσο για χθες το βράδυ αναμενόταν νέα χιονόπτωση στο Πήλιο, ενώ και τα 22 εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Πάντως τα χιόνια χθες το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους και πιο κάτω από το Κατηχώρι, όπως στην Ανακασιά, ενώ χιονόνερο έπεσε προχθές αργά το βράδυ και μέσα στην πόλη. Επίσης προχθές αργά το βράδυ, χιονόπτωση σημειώθηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, αλλά δεν υπήρξε χιονόστρωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας σημείωσε πως παρά την πυκνή χιονόπτωση όλο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο έμεινε ανοικτό και η κίνηση των οχημάτων γινόταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το βράδυ της Τρίτης τα μηχανήματα έριξαν αλάτι σε όλο το οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες χθες το φαινόμενο του παγετού. Έτσι τα οχήματα δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, ενώ ανά πάσα στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα επενέβαιναν για να αντιμετωπίσουν, όποιο πρόβλημα δημιουργούταν.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του κ. Τακούδη, ο καιρός σήμερα Πέμπτη θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, αυξημένες στα νοτιοανατολικά του Νομού και τις Σποράδες, με πιθανότητα πρόσκαιρων φαινομένων. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς  έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο και από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Ιωνία. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο Παρασκευή.

Ωστόσο από το μεθαύριο Σάββατο και ιδίως την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερεύσουν κανονικά.

Από τις σχολικές μονάδες δεν λειτούργησε μόνο το Δημοτικό Σχολείο της Ανάβρας, καθώς, όπως τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, οι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο σχολείο λόγω του παγετού που επικρατούσε στο δρόμο.

Φώτης Σπανός

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χίος: Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες – Συνελήφθησαν οι διακινητές

Ταχύπλοο σκάφος με 22 μετανάστες, που εκινείτο προς τα ελληνικά παράλια εντόπισε χθες (30/3) τις…

31 Μαρτίου 2024

Οι αλλαγές στην Golden Visa φέρνουν αλλαγές στην αγορά ακινήτων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού-κατασκευαστή PKK Constructions Νέο τοπίο στον χώρο των ακινήτων διαμορφώνεται μετά…

31 Μαρτίου 2024

Φόβος για το ακατέργαστο

της Έλλης Καπετανιά Σίγουρα κάποιοι από εμάς έχουμε ένα απωθημένο, είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε…

31 Μαρτίου 2024

Μέλη του Ρουβίκωνα στη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο

Μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτά, στη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο. Ειδικότερα,…

31 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση

«Είμαστε εδώ να ενθαρρύνουμε και να ενημερώσουμε τους οφειλέτες για ένα εργαλείο που θα τους…

31 Μαρτίου 2024

Κλειστή

Τελειώνει ο μήνας και ακόμη δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το ΟΣΔΕ 2024, όταν…

31 Μαρτίου 2024